Τελευταία Νέα

8/11/16

4η Aγωνιστική Basketball Champions League : ΑΕΚ - Σάσαρι 78-58

Η ΑΕΚ έκανε σκόνη και θρύψαλα την άμυνα της Σάσαρι, για να φτάσει με επιβλητικό τρόπο στη νίκη (78-58) απέναντι στην ιταλική ομάδα.
Με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" η ΑΕΚ τη Σάσαρι, για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στο Basketball Champions League. Η "Ένωση" κυριάρχησε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, για να φτάσει με άνεση στη νίκη (78-58) και να σημειώσει την τρίτη νίκη της σε τέσσερις αγώνες στην Ευρώπη. Η διαφορά ξέφυγε πολύ νωρίς από τον έλεγχο της ιταλικής ομάδας, η οποία για τρία δεκάλεπτα απλά... παρατηρούσε τους "κιτρινόμαυρους" να κάνουν ό,τι θέλουν στις δύο πλευρές του παρκέ.
Το μοναδικό αρνητικό για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ο τραυματισμός του Ράνταλ Φάλκερ στο 17'33'' του αγώνα, με τον παίκτη να αποσύρεται στον πάγκο έχοντας πρόβλημα στη μέση και να μην επιστρέφει.
Ο MVP:
Ο Τζαουάντ Ουίλιαμς ήταν ο παίκτης που άναψε τη σπίθα στην ΑΕΚ, με τα συνεχόμενα καλάθια που πέτυχε στην εκκίνηση του αγώνα. Ήταν εύστοχος, συνεπής στην άμυνα και χάρη στη δική του απόδοση, η "Ένωση" βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει γρήγορα και να "καθαρίσει" το παιχνίδι από το α' δεκάλεπτο.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο α' δεκάλεπτο, με το ξεκίνημα των "κιτρινόμαυρων" να μην αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Σάσαρι. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι είχαν 12/17 σουτ εντός παιδιάς σε αυτό το διάστημα, με τη Σάσαρι να σουτάρει με 6/13.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Την πρώτη φορά που η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι πόντους υπέρ της ΑΕΚ (38-17 στο 12'51''), η "Ένωση" είχε 11/13 δίποντα και 5/9 τρίποντα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Η "Ένωση" φρόντισε να "καθαρίσει" από πολύ νωρίς το παιχνίδι, δείχνοντας πως δεν είχε διάθεση να... ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα. Εκμεταλλευόμενη μάλιστα την αμυντική αφέλεια της Σάσαρι πήρε γρήγορα προβάδισμα με +10 (12-2), έχοντας ως πρώτο βιολί τον Τζαουάντ Ουίλιαμς. Ε δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να ξεφύγει πλήρως ο ρυθμός από τον (σχετικό) έλεγχο των φιλοξενούμενων.
Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς συνέχισαν να παίζουν με το "πόδι στο γκάζι", για να φτάσουν στο +21 (38-17) στο 12'51'', δίχως να κοιτάξουν πίσω έκτοτε. Η διαφορά διατηρήθηκε με σχετική ευκολία πάνω από τους είκοσι πόντους, παρά τις αλχημείες, τα διαφορετικά σχήματα και την άμυνα ζώνης που επέλεγε κατά καιρούς ο προπονητής της ιταλικής ομάδας.
Κι αν ο Ράνταλ Φάλκερ αποχώρησε από το παρκέ με πρόβλημα στη μέση, ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Μαζί με τους Ρόκο Λένι Ούκιτς και Τζαουάντ Ουίλιαμς ήταν άλλωστε οι κορυφαίοι της "Ένωσης" στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Όσο για το πίσω; Άπαντες διέπρεψαν, με την άμυνα να αποτελεί την αιτία του +20 (78-58) με το οποίο επικράτησε η ΑΕΚ, για να πάρει την τρίτη της νίκη σε τέσσερις αγώνες στο Basketball Champions League.
Τα δεκάλεπτα: 27-13, 47-26, 60-38, 78-58.
ΑΕΚ: Ούκιτς 9 (1 τρίπ., 8 ασ.), Σάκοτα 6 (1), Βασιλειάδης 8 (2), Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 9 (1), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 2, Μαυροειδής 10, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 15 (3), Τσαλμπούρης.
ΣΑΣΑΡΙ: Τζόνσον Όντομ 9 (1), Λέισι 4, Ντεβέκι, Σακέτι 5 (1), Λιντέκα 6, Σαβάνοβιτς 9, Κάρτερ, Στίπσεβιτς 3 (1), Ολασένι (1), Μονάλντι 5 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου