Τελευταία Νέα

16/11/16

7η Aγωνιστική Euroleague : Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 59-52

Οι ερυθρόλευκοι θυμήθηκαν την πετυχημένη τους συνταγή, κράτησαν στους 52 την Μπαρτσελόνα και έφτασαν στις 4 νίκες στην EuroLeague.
O O λυμπιακός επέστρεψε στην... παλιά καλή συνταγή που λέγεται άμυνα και κάπως έτσι πέτυχε την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν στους 52 πόντους την Μπαρτσελόνα, την ανάγκασαν στην χειρότερή της επίδοση για φέτος κι αυτό ήταν αρκετό.
Το τελικό 59-52 δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν στο παρκέ για να διασκεδάσουν, αλλά για να κερδίσουν με κάθε τρόπο τους Καταλανούς και τα κατάφεραν. Πέραν του Σπανούλη, που είχε 15 πόντους, ουδείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού είχε διψήφιο αριθμό πόντων, όλοι όμως πήαν εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα κι αυτό έφτανε.
MVP:
Ο Βασίλης Σπανούλης. Είχε 15 πόντους με 2/3 βολές, 2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, μοίρασε 6 ασίστ, πήρε τρία ριμπάουντ και είχε 17 στην αξιολόγηση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει το ρυθμό του και να φτάσει στη νίκη.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δύο φορές που πλησίασε, ανέλαβε δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Εβαλε 8 συνεχόμενους πόντους στο τέλος του τρίτου και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και επί της ουσίας έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των Καταλανών να γυρίσουν το ματς. Εστω κι αν υπήρχαν 8 λεπτά για το τέλος, ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να χάσει τον έλεγχο του ματς, κάτι που όντως έγινε.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Ολυμπιακός περιόρισε την Μπαρτσελόνα στους 25 πόντους στο πρώτο ημιχρόνο, κάτι που δεν είχε κάνει καμία άλλη ομάδα μέχρι τώρα στην EuroLeague. Οι Καταλανοί έκαναν την χειρότερή τους επίδοση σε ένα 20λεπτο κι αυτό λόγω της διαφορετικής προσέγγισης από πλευράς ερυθρολεύκων στο παιχνίδι. Επαιξαν δυνατά στην άμυνα, κυνήγησαν τις φάσεις και σε όλο το πρώτο μέρος δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να πάρει επιθετικό ριμπάουντ!!! Οχι ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαν... άσχημα στην άμυνα, απλά οι βάσεις μπήκαν στο πρώτο μέρος
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο Ολυμπιακός - άρχισε το ματς με τον Λοτζέσκι στην πρώτη πεντάδα - προηγήθηκε με 11-7 στο 4' με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να σκοράρουν, αλλά το πιο σημαντικό νέο να έχει να κάνει με τα φάουλ του Τόμιτς. Ο Κροάτης χρεώθηκε με δύο σε 10'' και πήγε στον πάγκο και οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά. Εκανε το 19-12 στο 8' με τον Σπανούλη να έχει 9 πόντους και 3 ασίστ και εν τέλει το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-16 κι αυτό κυρίως γιατί ο Χολμς κράτησε στο παιχνίδι την Μπαρτσελόνα με 10 πόντους.
Ο Σφαιρόπουλος μπήκε στη διαδικασία του ροτέισον στο δεύτερο δεκάλεπτο και η δεύτερη πεντάδα στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος της περίστασης αυτή τη φορά. Ο Γκριν ήταν ασταμάτητος και πέτυχε αμέσως 7 πόντους, ενώ και ο Χάκετ έδωσε ενέργεια και λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Συν τοις άλλοις, ο Γκριν πήρε και το τρίτο φάουλ του Τόμιτς. Ο Ολυμπιακός έκανε το 30-23 και το 32-25 και κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στο +7 χάρη στην σπουδαία άμυνά τους, που περιόρισε όλα τα επιθετικά όπλα των Καταλανών.
Ο Σπανούλης έκανε το 35-25 στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Μάντζαρης το 39-28 στο 24', αλλά η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική, κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο ομαδικός όσο έπρεπε. Ο Ράις ανέβασε στροφές και στο 26' έγινε το 39-34, αλλά εκεί ανέλαβε δράση πάλι η δεύτερη πεντάδα και έγινε το 44-34 στο 27'. Οταν δε ο Παπαπέτρου ζεστάθηκε και έβαλε 5 συνεχόμενους πόντους, έγινε το 49-38 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος, το ίδιο και η Μπαρτσελόνα, αλλά οι Καταλανοί κατάφεραν να μειώσουν σε 56-51 στο 39'. Ο Μπιρτς με καλάθι μετά την ασίστ του Πρίντεζη έγραψε το 58-51 στην επόμενη φάση, εκεί κρίθηκαν όλα τικά όλα και λίγο μετά γράφτηκε το τελικό 59-52.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-25, 49-38, 59-52.

Ολυμπιακός: Γκριν 9, Μπιρτς 7, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 15 (6ασ), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου, Μάντζαρης 5, Χάκετ 5, Λοτζέσκι 1.
Μπαρτσελόνα: Ράις 11, Χόλμς 13, Ντόρσεϊ 9, Βεζένκοφ 3, Ερικσον, Ολεσον 2, Κόπονεν 6, Περπέρογλου 4, Τόμιτς 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου