Τελευταία Νέα

16/12/16

12η Aγωνιστική Euroleague : Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 81-70


Με τον Νικ Καλάθη να σπάει τα ατομικά του ρεκόρ σε αξιολόγηση και κλεψίματα, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε με 81-70 της Φενέρ στο ΟΑΚΑ κι έφτασε τις επτά νίκες στην EuroLeague. 
Στον σωστό δρόμο συνεχίζουν οι «πράσινοι» καθώς παίρνουν τα ματς τα οποία υπάρχει το «πρέπει», προκειμένου να μην μείνουν μακριά από τις πρώτες θέσεις. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν διαβασμένοι και το έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Νικ Καλάθη να κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ. Το σημαντικό πάντως, ήταν πως ακόμα και στα δύσκολα η ομάδα του «τριφυλλιού» βρήκε πρωταγωνιστές όπως ο Ντιμίτρις Νίκολς και ο Γιάννης Μπουρούσης που έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Ο MVP:
Ο Νικ Καλάθης γι’ ακόμα ένα ματς ήταν απολαυστικός. Ανέβασε ταχύτητα από το ξεκίνημα κι έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να είναι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 16 πόντους, 11 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 34 βαθμούς στην αξιολόγηση, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στην EuroLeague αφού η προηγούμενη καλύτερη βαθμολογία του ήταν 29 στις 26/10 κόντρα στη Μπάμπεργκ. Ο Καλάθης έσπασε επίσης και το ατομικό του ρεκόρ στα κλεψίματα με τα πέντε που έκανε απόψε. Εξαιρετικοί οι Νίκολς και Μπουρούσης.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε τα τέλεια 15 λεπτά και προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά, ωστόσο πολύ γρήγορα σπατάλησε αυτό το προβάδισμα, με συνέπεια να επανέλθει η Φενέρ. Παρόλα αυτά το κακό διάστημα δεν στοίχισε και οι παίκτες του Πασκουάλ απαντούσαν σε κάθε πρόβλημα της Φενέρ στο τελευταία δεκάλεπτο.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Για κάτι περισσότερο από 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε μόλις δύο λάθη και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τρία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ομάδας στην EuroLeague. Σε συνδυασμό με τις 19 ασίστ, είχε την τέλεια αναλογία, ώστε να φτάσει στην επικράτηση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με στόχο να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και να μην επιτρέψει στους περιφερειακούς της Φενέρ, ν’ απειλήσουν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει το προβάδισμα. Με εξαιρετική άμυνα που ξεκίνησε με «ζώνη» βρήκε την ευκαιρία να τρέξει και στο 6’ να προηγηθεί με 13-10, έπειτα από εντυπωσιακό κάρφωμα του Κένι Γκάμπριελ. Με αλλαγές στην άμυνα οι «πράσινοι» οδηγούσαν σε κακές επιλογές τους φιλοξενούμενους και με τον Νικ Καλάθη να δείχνει τον δρόμο μπήκαν μπροστά με 8 πόντους διαφορά (19-11) στο 8’. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβγαλαν πολύ ενέργεια στο παρκέ κι έκαναν το τέλειο δεκάλεπτο (23-14), δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακή και χωρίς λάθος ο Παναθηναϊκός φρόντιζε ν’ αξιοποιεί την υπεροχή του επιθετικά (33-18 στο 15’). Για τα επόμενα πέντε λεπτά οι παίκτες του Πασκουάλ έχασαν τη συγκέντρωση τους, πηγαίνοντας λανθασμένες επιλογές, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρ ν’ αντιδράσει και με επιμέρους σκορ 19-8 μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου (41-37), έβαλε ξανά δύσκολα στους «πράσινους» που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να έχουν μια διαφορά ασφαλείας.
Εκεί, που οι Τούρκοι έδειχναν να παίρνουν τον ρυθμό με το μέρος τους, ήρθε η άμεση απάντηση από τον Ντιμίτρις Νίκολς ο οποίος έδωσε πολύτιμες λύσεις στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Το τέταρτο φάουλ του Σίνγκλετον ήρθε να προσθέσει ένα σημαντικό πρόβλημα στο τεχνικό του «τριφυλλιού» αλλά ο Παναθηναϊκός αντιδρούσε σωστά και δεν έχανε τον έλεγχο της αναμέτρησης παρά την προσπάθεια της Φενέρ ν’ αντεπιτεθεί. Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γιάννη Μπουρούση (66-52), με την εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου, έδωσαν μια πολύ σημαντική ανάσα στην ομάδα του «τριφυλλιού» σε μία βραδιά όπου ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα έβρισκε πρωταγωνιστές, στον δρόμο για να πετύχει τον στόχο του. Όσο περνούσε η ώρα, τα πράγματα γίνονταν ολοένα και πιο απλά για τους γηπεδούχους που είχαν απάντηση σε όλα τα προβλήματα που προσπαθούσε να βάλει η τουρκική ομάδα, με συνέπεια να φτάσουν στην επικράτηση.  
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 41-37, 61-52, 81-70.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9, Νίκολς 14, Ρίβερς 10, Τζέιμς 4, Μποχωρίδης 1, Φελντέιν 10, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 8, Μπουρούσης 9, Καλάθης 16 (8 ριμπ., 11 ασ.).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 10, Άντιτς 3, Σλούκας 13, Νάναλι 21, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντατόμε 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου