Τελευταία Νέα

21/12/16

13η Aγωνιστική Euroleague : Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 72-86

Ο Μάικ Τζέιμς έβαλε την υπογραφή του και ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε με 86-72 της Αρμάνι στο Μιλάνο για την 13η αγωνιστική στην EuroLeague κι έφτασε τις οκτώ νίκες.
Η αποστολή στο Μιλάνο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κι εξαιρετική άνεση για τους "πράσινους" που από το δεύτερο κιόλας δεκάλεπτο, έδειξαν την διαφορά ποιότητας που έχουν με την Αρμάνι. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αποδεικνύουν πως είναι στη σωστή τροχιά και αποκτούν σταθερότητα, παίρνοντας νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ.

Το σημαντικό της βραδιάς πέρα από την εξαιρετική εικόνα είναι η απόδοση του Μάικ Τζέιμς ο οποίος βρίσκει ρυθμό αλλά και το γεγονός πως οι "πράσινοι" μπαίνουν με τον καλύτερο τρόπο σε μία δύσκολη εβδομάδα καθώς ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα του "τριφυλλιού" επιδιώκει να τελειώσει με νίκες τον Δεκέμβριο, ώστε να κοιτάξει όσο ψηλότερα γίνεται στην κατάταξη.
MVP:
Άλλη μια μέρα στη δουλειά από τον Νικ Καλάθη που έδειξε τον δρόμο στον Παναθηναϊκό, ώστε να πετύχει τον στόχο του, ωστόσο όλα τα βλέμματα στράφηκαν δικαίως στον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 19 πόντους, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση με την φανέλα του "τριφυλλιού" στη EuroLeague, 7 ριμπάουντ και χωρίς να κάνει λάθος ήταν ο πολυτιμότερος με 25 βαθμούς στην αξιολόγηση. Εξαιρετική δουλειά από τον Αντώνη Φώτση.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Το επιμέρους 24-8 που έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν ικανό για να δείξει στους γηπεδούχους ποιος είναι το αφεντικό, τη στιγμή που είχαν ξεκινήσει οι αποδοκιμασίες από τους φίλους της Αρμάνι Μιλάνο. Οι «πράσινοι» φρόντισαν να ξεκινήσουν και με σερί 6-0 στην τρίτη περίοδο και κάπου εκεί όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του «τριφυλλιού» αφού οι Ιταλοί αρκέστηκαν μόνο σε κάποια μικρά ξεσπάσματα.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Μέχρι το 13’ ο Παναθηναϊκός είχε 2/12 τρίποντα, όμως στη συνέχεια βρήκε στόχο και τελείωσε με 13/34, δηλαδή με 38,2%. Ποσοστό ευστοχίας που σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις "διπλό". Σημαντικά και τα 12 επιθετικά ριμπάουντ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Mετά το νευρικό ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό "χτυπώντας" τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στα πικ εν ρολ, ωστόσο το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν απέναντι στους Ιταλούς. Η ευστοχία του Καλάθη από τα 6.75 και η εξαιρετική παρουσία του στην πρώτη περίοδο, δεν έδινε ώθηση στους "πράσινους" να ξεφύγουν αφού οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις κοντά στο καλάθι δημιουργώντας προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο όσα λάθη (3) έκαναν απέναντι στη Φενέρ, άσχημα ποσοστά και σε συνδυασμό με την κακή άμυνα μέσα στη ρακέτα βρέθηκαν πίσω στο σκορ (21-16).
Με Τζέιμς, Μπουρούση, Παππά, Ρίβερς και Φώτση στην πεντάδα οι "πράσινοι" βρήκαν λύσεις και έτρεξαν σερί 11-0 μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου με συνέπεια να περάσουν μπροστά  (27-21). Οι βιαστικές επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Ρέπεσα να επιστρέψουν αλλά η ομάδα του "τριφυλλιού" απάντησε από τα 6.75 και με τον Μάικ Τζέιμς να βγαίνει μπροστά, επέβαλλε ξανά τον ρυθμό της. Αποκορύφωμα το εντυπωσιακό καλάθι του Αμερικανού γκαρντ στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου που έβαλε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (40-29) και ολοκλήρωσε ιδανικά, ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό που έκανε επιμέρους σκορ 24-8.
Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν στο παρκέ για ν’ αποτελειώσουν την Αρμάνι. Τα εύστοχα τρίποντα από Κρις Σίνγκλετον και Κέι Σι Ρίβερς ανέβασαν τη διαφορά στους 17 (46-29) και όλα έδειχναν πιο απλά για τους "πράσινους" που ξεκινούσαν από την εξαιρετική τους άμυνα.
Οι "πράσινοι" είχαν τον ρυθμό με το μέρος τους και… εκτελούσαν στην επίθεση, με εξαιρετικές συνεργασίες, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 21 πόντους (59-38) στο 28', έπειτα από καλάθι του Φώτση. Η αναμέτρηση είχε μετατραπεί σε μονόλογο για τους φιλοξενούμενους και όλα κυλούσαν ανάλογα με τις ορέξεις τους. Με τη διαφορά να βρίσκεται πάνω από τους 20 πόντους όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Μάικ Τζέιμς που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του «τριφυλλιού» που έφτασε με άνεση στον στόχο της.
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 38-55, 72-86.
Αρμάνι Μιλάνο: ΜακΛιν 16 (9 ριμπ.), Χίκμαν 5, Καλνιέτις 7 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 9 (1), Μάτσβαν 8, Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10, Αμπάς, Τσερέλα 5 (1), Σιμόν 5 (1).
Παναθηναϊκός: Σίνγλετον 8 (10 ριμπ.), Νίκολς, Ρίβερς 12 (3), Τζέιμς 19 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 10 (1), Καλάθης 16 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου