Τελευταία Νέα

11/12/16

14η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Ηρακλής 2-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαούκε Κλέσιο, ο "διπρόσωπος" Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και επικράτησε με 2-0 του μαχητικού Ηρακλή για την 14η αγωνιστική της Super League.
Eπιστροφή στις νίκες για τον Παναιτωλικό, ύστερα από 2 αγωνιστικές. Η ομάδα του Αγρινίου εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Μπαούκε Κλέσιο, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ και μοίρασε την ασίστ στον Μάρκο Μαρκόβσκι για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.
Ο "Γηραιός" είχε καλή παρουσία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχε την ατυχία να βρει απέναντί του έναν εξαιρετικό Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών κι αποσόβησε τους κινδύνους για την ομάδα του. Μ' αυτή τη νίκη, ο Παναιτωλικός ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, ενώ αντίθετα, ο Ηρακλής παραμένει ουραγός με μόλις 6 πόντους.

"Διπρόσωπος" αλλά... νικητής.

Ο Γιάννης Ματζουράκης προχώρησε σε μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Βέροια, δίνοντας φανέλα βασικού στον Οσμάρ Φερέιρα αντί του Γουίλσον Καμαβουάκα. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός διατήρησε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τους Μπαούκε Κλέσιο και Αμρ Ουάρντα και κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο Τομανέ.
Απ' την άλλη πλευρά, ο Σάββας Παντελίδης έμεινε πιστός στο δόγμα "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει", καθώς παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρας και Στάμου αποτέλεσαν την τριάδα στα στόπερ, με τους Κούρο και Ιντζόγλου να είναι το δίδυμο στα χαφ και τον Μοντέιρο να κινείται πίσω απ' τους Περόνε και Πασά.

  Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου)
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Χαντάκιας, Φερέιρα (67' Καμαβουάκα), Κλέσιο, Ουάρντα (76' Λεντέσμα), Τομανέ (66' Μαρκόβσκι).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου (59' Αγγελόπουλος), Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κούρος (80' Λάμπρου), Μοντέιρο, Πασάς (46' Λεοζίνιο), Περόνε
Γκολ: 19' Κλέσιο, 85' Μαρκόβσκι
Κάρτες: 22' Μάκος, 45 +2' Μύγας, 84' Λεντέσμα / 21' Περόνε, 48' Στάμου
Ανασκόπηση αγώνα: 
Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Μάλιστα, είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα 10 λεπτά με τους Μύγα και Ουάρντα, με το σουτ του πρώτου να καταλήγει κόρνερ και την κεφαλιά του δεύτερου να αιφνιδιάζει τον Χουάντερσον. Ο Ηρακλής επιχείρησε να "χτυπήσει" μέσω στημένων φάσεων, αλλά πέρα από ένα φάουλ του Μοντέιρο, ο Δημήτρης Κυριακίδης δεν ανησύχησε.
Τελικά, στο 19ο λεπτό η πίεση των παικτών του Γιάννη Ματζουράκη απέδωσε καρπούς. Ο Χαντάκιας βγήκε στην αντεπίθεση, μοίρασε δεξιά στον Κλέσιο, ο οποίος μπήκε με φόρα στην μεγάλη περιοχή και με υπέροχο σουτ νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, χάνοντας μάλιστα μία τεράστια ευκαιρία να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 2-0 στο 35ο λεπτό, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Κούσα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα, κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.
Βέβαια, λίγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Γρατσάνης είχε χαρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Εμάνουελ Περόνε για πάτημα εκτός φάσης στον Μύγα. Ο "Γηραιός" προσπάθησε να αντιδράσει κι έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών. Αρχικά, ο Κυριακίδης αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Πασά, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Περόνε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λεοζίνιο αντί του Πασά προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Αγρινίου έκλεισε τους χώρους και δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας. Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, ο έμπειρος τεχνικός του Ηρακλή ανακάτεψε εκ νέου την... τράπουλα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Βασίλη Αγγελόπουλο κι αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1.
Η μέτρια εικόνα των ποδοσφαιριστών του σε συνάρτηση με την αγωνιστική άνοδο του "Γηραιού", ανάγκασαν τον Γιάννη Ματζουράκη να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Μαρκόβσκι και Καμαβουάκα στη θέση του αρνητικού Τομανέ και του Φερέιρα αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Σέρβος επιθετικός, με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αισθητή την παρουσία του, χάνοντας μία καλή ευκαιρία στο 70ό λεπτό, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο Ηρακλής συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, έχοντας μία σπουδαία στιγμή στο 84ο λεπτό. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Παύλος Κυριακίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δημήτρης Κυριακίδης με τρομερή επέμβαση νίκησε τον... συνεπώνυμο του και κράτησε όρθια την ομάδα του. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα του "Γηραιού" και έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Μάρκο Μαρκόβσκι, ύστερα από όμορφο γύρισμα του Κλέσιο.
Ο επιθετικός απ' τη Μοζαμβίκη ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναιτωλικού, με ένα γκολ και μία ασίστ, όμως θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο, αν η μπάλα του έκανε το χατίρι στο 92ο λεπτό. Ο Μάρκος Πάουλο του έστρωσε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου