Τελευταία Νέα

10/12/16

14η Aγωνιστική Super League : AEK - Λεβαδειακός 4-0

Η ΑΕΚ ξέσπασε απέναντι στον , επιστρέφοντας στις νίκες με το εμφατικό 4-0. Σιμόες, Πέκχαρτ, Γαλανόπουλος και Ροντρίγκες τα γκολ, με παίκτη λιγότερο από το 17' οι φιλοξενούμενοι!!
Αυτό που η ΑΕΚ είχε απόλυτη ανάγκη στο ματς με τον Λεβαδειακό, δεν ήταν μόνο η νίκη. Ήταν και ένα ξέσπασμα, που θα μπορούσε να της δώσει μια ανάσα κυρίως ψυχολογική, μετά τα συνεχόμενα στραβοπατήματα. Και αυτό που ήθελε, το πήρε, καθώς μ’ ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στο εμφατικό 4-0.
Προφανώς και η γρήγορη (και σωστή) αποβολή του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού νωρίς στο ματς, βοήθησε. Όμως από την αρχή του ματς η ΑΕΚ πατούσε γερά στο γήπεδο, είχε σε σούπερ απόγευμα τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο που πέτυχαν και τα πρώτα τους κιτρινόμαυρα γκολ και πήρε μια νίκη ακριβώς όπως την ήθελε.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:


Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Επόπτες: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες (80’ Τσέλιος), Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (74’ Αλμέιδα), Γαλανόπουλος, Αραβίδης (83’ Χριστοδουλόπουλος).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33’ Τόμπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20’ Μοσχονάς), Σίλβα (76’ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.
Γκολ: 27’ Σιμόες, 50’ Πέκχαρτ, 68’ Γαλανόπουλος, 81’ Ροντρίγκες
Κάρτες:  5’ Μεντί, 17’ κόκκινη Ναμάσκο, 45’ Μάντζιος, 58’ Μιλιάζες, 78’ Βασιλείου

Όλα του… Σιμόες εύκολα.

Η ΑΕΚ έστω και με διαφορετικό σχηματισμό (αυτή την φορά ο Μοράις επέλεξε ένα 4-3-3 και όχι 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή), μπήκε στο ματς με εξίσου γερά πατήματα, με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας στην Κέρκυρα. Κοινό στοιχείο, η καλή λειτουργία της τριάδας της μεσαίας γραμμής. Μάλιστα αυτή την φορά, σ’ αυτό το ματς απέναντι στον Λεβαδειακό, ο Σιμόες κατά πρώτο λόγο, αλλά και ο Γαλανόπουλος κατά δεύτερο, ήταν ακόμα πιο κινητικοί και πιο κεφάτοι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη ευκαιρία ήρθε από σουτ του Γαλανόπουλου έξω από την περιοχή, το οποίο και απέκρουσε ο Ναμάσκο. Η ΑΕΚ δούλευε καλά στη μεσαία της γραμμή και πρέσαρε ακόμα καλύτερα χαμηλά στην άμυνα του Λεβαδειακού. Απ’ αυτό το πρέσινγκ, ο Μεντί υποχρεώθηκε σε λάθος στο 17ο λεπτό, ο Ναμάσκο αποβλήθηκε, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες και πλέον οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σχεδόν καθολικά.
Και χρειάστηκε να περάσουν μόλις 10 λεπτά, για να σπρώξει ο Γαλανόπουλος την ΑΕΚ στην επίθεση, ο Πατίτο έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Σιμόες με τακουνάκι, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Πλέον τα πράγματα είχαν γίνει ακόμα πιο απλά για την ΑΕΚ, που συνέχισε κυρίως στους ίδιους ρυθμούς. Ο Σιμόες που ήταν έτσι κι αλλιώς σε καλό απόγευμα, πήρε ακόμα μεγαλύτερη φορά και προσπάθησε ακόμα δυο φορές να απειλήσει με σουτ. Ο Γαλανόπουλος συνέχισε να είναι επίσης κεφάτος και δημιουργικός και η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει τον Λεβαδειακό. Χωρίς πάντως να καταφέρει να πάει στο ημίχρονο για την ανάπαυλα, με μεγαλύτερο του 1-0, σκορ.

Έστησε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάντως η ΑΕΚ μπήκε και με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και κεφάτη και κυρίως αποφασισμένη να ξεσπάσει. Στο 48’ ο Γαλανόπουλος προειδοποίησε με σπουδαία χαμένη ευκαιρία και με σουτ εξ επαφής που απέκρουσε ο Μοσχονάς. Αλλά μόλις δυο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε και στο δεύτερο γκολ. Ο Γκάλο έβγαλε σέντρα και η μπάλα αφού πέρασε από το κεφάλι του Μάντζιου, κατέληξε στον Πέκχαρτ. Ο Τσέχος έκανε κοντρόλ και «εκτέλεσε» τον Μοσχονά για το 2-0. Κάπου εκεί ο Λεβαδειακός έδειχνε να ρίχνει λευκή πετσέτα, αλλά η ΑΕΚ δεν είχε σκοπό να βγάλει το πόδι από το γκάζι. Άλλωστε είχε ανάγκη από ένα ξέσπασμα.
Έβαλε τον αντίπαλο της σε μισό γήπεδο και τον… σφυροκόπησε. Τελικά το 3-0 ήρθε στο 68’ με τον Γκάλο να βγάζει σέντρα σουτ, τον Μοσχονά να αποκρούει αλλά τον Γαλανόπουλο να παίρνει το… ριμπάουντ και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα. Ο Μοράις έριξε στο ματς και τον Αλμέιδα, αλλά και τον νεαρό Τσέλιο. Και ο Πορτογάλος φορ έκανε ότι μπορούσε για να σκοράρει κι αυτός. Αλλά του… έκλεψε το γκολ ο Ροντρίγκες.
Στο 81’ ο Αλμέιδα έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Πατίτο με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Το μικρό πάρτι που έστησε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε μ’ ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου (που είχε μπει στο γήπεδο στο 84’) στο 89’, το οποίο πέρασε ελάχιστα. Ενώ την τελευταία ευκαιρία για γκολ, την είχε ο Λεβαδειακός με τον Μάντζιο στις καθυστερήσεις. Ωστόσο το σουτ του Έλληνα επιθετικού, απέκρουσε ο Μπάρκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου