Τελευταία Νέα

13/12/16

9η Aγωνιστική Basketball Champions League : Μπάκεν Μπέαρς - Άρης 78-92

Μπορεί να μην έθελξε με την εικόνα του στο παρκέ, αλλά ο Άρης κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα των Μπάκεν Μπέαρς (92-78). Οι "κίτρινοι" παραμένουν στο κόλπο για μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου τους στο Basketball Champions League.

'Eνα "ξέσπασμα" στις αρχές της τέταρτης περιόδου αρκούσε στον Άρη προκειμένου να επιβάλλει τους κανόνες του και να πάρει, εν τέλει, τη νίκη στη Δανία επί των Μπάκεν Μπέαρς (82-78). Κι όλα αυτά δίχως να έχει μαζί του τρεις σημαντικούς παίκτες, αφού στα "πιτς" παραμένουν οι Βασίλης Καββαδάς, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Έρικ Μπάκνερ.
Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα, κυρίως λόγω της ασυνέπειάς της στην άμυνα, αλλά χάρη σε 3/3 τρίποντα από τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Μάικλ Τζένκινς στην εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου "έχτισε" το +10, που δεν απειλήθηκε από εκεί κι έπειτα.
Αυτό που απασχολεί, πέραν των υπολοίπων, όμως τον Δημήτρη Πρίφτη είναι να μην έχει πρόβλημα ο Ουίλ Κάμινγκς. Ο γκαρντ των "κιτρίνων" γλίστρησε στο παρκέ στο 36'34'' και αποσύρθηκε άμεσα από τον προπονητή του, δίχως να επιστρέψει στο παρκέ.
Ο MVP:
Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς κυριάρχησε κοντά και μακριά από το καλάθι, απέναντι στους αντιπάλους του. Ήταν συνεπής τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους (με 4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη 32'21'' συμμετοχής.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο διάστημα που οι "κίτρινοι" είχαν 3/3 τρίποντα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος (δις) και ο Μάικλ Τζένκινς βρήκαν τον στόχο μέσα σε 1'02'' για να βοηθήσουν τον Άρη να ξεφύγει στο σκορ με +10 (58-68 στο 31'02'')
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν είναι γνωστός για το περιφερειακό του σουτ. Το κάθε άλλο, είναι ένα στοιχεί στο παιχνίδι του που αποτελεί πρόβλημα εδώ και χρόνια. Απόψε όμως είχε 3/3 τρίποντα -το ένα από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή του γ' δεκαλέπτου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το ξεκίνημα του Άρη στο παιχνίδι δεν ήταν αυτό στο οποίο προσδοκούσε ο Δημήτρης Πρίφτης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στο +6 (6-0) αναγκάζοντας τον προπονητή του Άρη να καλέσει τάιμ άουτ στο 1'43'' του αγώνα.
Αυτό αφύπνισε άμεσα τους παίκτες του, που "απάντησαν" με δικό τους σερί (6-10 στο 4'03''), το οποίο όμως δεν αρκούσε για να βάλουν τους δικούς τους κανόνες στο παιχνίδι. Η αμυντική ασυνέπεια ήταν άλυτο πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα (22-20 στο 10').
Η Μπάκεν προσπαθούσε κυρίως μέσα από αιφνιδιασμούς να σκοράρει, εκμεταλλευόμενη τα εννέα (9) κλεψίματα που είχε στο πρώτο μέρος. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν μπορούσε να μείνει μπροστά στο σκορ, αφού οι "κίτρινοι" ήταν καλύτεροι και διατηρούσαν μια μικρή διαφορά, που πάντως δεν τους εξασφάλιζε σε κανένα βαθμό (36-39 στο 20').
Στη γ' περίοδο, το μοτίβο δεν άλλαζε με τους γηπεδούχους να παλεύουν για την ανατροπή, αλλά πάντα κάτι να τους λείπει. Μόλις λοιπόν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους, μπόρεσαν να "χτίσουν" διαφορά αρκετή για να "κόψουν" τον αέρα των αντιπάλων τους.
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Μάικλ Τζένκινς ευστόχησαν σε τρία τρίποντα μέσα σε 1'02'' ανάμεσα στη γ' και τη δ' περίοδο, για να "χτίσουν" το +10 (56-66 στο 31'02'') του Άρη. Από εκεί κι έπειτα, οι Μπάκεν Μπέαρς αποθαρύνθηκαν τελείως, με τη διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς.
Το +14 (92-78) δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, αφού ο Άρης δυσκολεύτηκε σημαντικά για τρία δεκάλεπτα. Αυτό που μετράει όμως είναι ότι πήρε την τρίτη εκτός έδρας νίκη του στο Basketball Champions League (μετά από αυτές σε Έλιος Ντομζάλε και Ιρόνι Ναχαρίγια) και παρέμεινε "ζωντανός" στη μάχη για τη δεύτερη θέση του ομίλου, ακολουθώντας τις Μονακό και Μπάνβιτ.
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 36-39, 56-60, 78-92.
ΜΠΑΚΕΝ: Ντάρμπο 14(1), Ακόν - Πουρσέλ 21, Μπεργκ 2, Λάρκε 15 (2), Ίβερσεν, Ντιούφ, Γκέσελ 12 (2), Κριστόφερσον 4, Τόμαν 2, Τιμπόλτ, Λόβενσταϊν 3 (1), Κίτσινγκ 5 (1).
ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 2, Ξανθόπουλος 12 (3/3 τρίπ., 7 ριμπ., 5 ασ.), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 9, Τζένκινς 14 (4), Κάμινγκς 19 (2), Ζάρας 9 (1), Χρηστίδης, Μούρτος 2, Σίμτσακ 7, Ντραγκίσεβιτς 18 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου