Τελευταία Νέα

4/1/17

1η Aγωνιστική Super League : ΑΕΚ - Παναιτωλικός 0-0

Η Ένωση κόλλησε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, χωρίς να αλλάξει τίποτα από την συνηθισμένη… μπερδεμένη εικόνα της.
Oύτε η αλλαγή του χρόνου, ούτε το… ταρακούνημα από το στραβοπάτημα πριν τα Χριστούγεννα, ούτε καν η προσθήκη του ποιοτικού Αϊντάρεβιτς στη μεσαία γραμμή, στάθηκαν ικανά να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Και κυρίως, δεν άλλαξαν τις… συνήθειες εντός έδρας.
Αυτή την φορά ήταν ο Παναιτωλικός αυτός που χάρη στη καλή αμυντική του λειτουργία, αλλά και τον τερματοφύλακα Κυριακίδη, κράτησε την ΑΕΚ στο 0-0 και έφυγε με βαθμό από το ΟΑΚΑ. Βλέπετε, η Ένωση δεν είχε καμία απολύτως απάντηση, στους αγωνιστικούς γρίφους που έβαλε ο Μαντζουράκης. Κυρίως διότι ο Μοράις μέχρι τέλους επέμεινε σ’ ένα σύστημα που επιθετικά δεν απέδιδε.
Το φιλμ του αγώνα: 
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Επόπτες: Καρατζίκας (Αθηνών), Σταθόπουλος (Ηλείας)
 Συνθέσεις: 
ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (85’ Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες (66’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78’ Βάργκας), Μάνταλος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντακιάς, Ρότσα, Κουτρομάνος (90’ Μάλης), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87’ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόφσκι (82’ Παπουτσογιαννόπουλος)
Κάρτες:  26’ Γκάλο, 37’ Κούσας, 78’ Ρότσα
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη διάθεση καταρχήν να βρει από την αρχή ρυθμό και κατά δεύτερον να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα η παρουσία του κεφάτου Αϊντάρεβιτς στην τριάδα των μέσων, έδινε στην Ένωση καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές συνεργασίες, ειδικά από την πλευρά του Σουηδού μέσου και του Πατίτο Ροντρίγκες. Η ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο του ματς, πίεσε, έβγαλε επιθέσεις από τα δυο άκρα και απείλησε, με κορυφαία στιγμή το σουτ του Αϊντάρεβιτς στο 4’ το οποίο απέκρουσε ο Κυριακίδης και στη συνέχεια δεν βρέθηκε κανείς από τους γηπεδούχους να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο το… φορτσάτο ξεκίνημα της ΑΕΚ, δεν είχε συνέχεια. Κυρίως διότι ο Παναιτωλικός έσφιξε ακόμα περισσότερο την άμυνα του και έκλεισε πολύ περισσότερο τους διαδρόμους. Ειδικά από την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, όπου έβγαζαν συνεργασίες ο Αϊντάρεβιτς με τον Ροντρίγκες. Και μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μην είχαν ευκαιρία ούτε για… δείγμα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως βρήκαν τρόπο, ειδικά από το 20’ και μετά, να «μπλοκάρουν» το παιχνίδι της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έφταναν έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού είτε από το αριστερό, είτε από το δεξί άκρο, αλλά χωρίς να δημιουργούν ουσιαστική απειλή. Εξαίρεση μια κεφαλιά του Πέκχαρτ σε σέντρα του Γκάλο στο 23’. Κατά τα άλλα η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να φτάσει στο γκολ και ο Παναιτωλικός πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, κρατώντας το 0-0.
ΑΕΚ… εγκλωβισμένη.
Την πετυχημένη αμυντική αγωνιστική συνταγή του, την κράτησε ο Παναιτωλικός και στο δεύτερο ημίχρονο. Με κοντά τις γραμμές και κλειστούς όλους τους διαδρόμους, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να μην βρίσκει τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Άλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν ούτε καλά γεμίσματα από τα άκρα, ούτε καλές επιλογές έξω από την περιοχή. Ο Μοράις έριξε νωρίς στο γήπεδο τον Μπακασέτα, χωρίς όμως να αλλάξει σχηματισμό. Διατήρησε το 4-3-3, παρόλο που φαινόταν ότι μ’ αυτό το σύστημα, δύσκολα θα έβρισκε λύσεις στην άμυνα του Παναιτωλικού. Και μάλιστα η ΑΕΚ κινδύνεψε στο 67’ με τον Κλέσιο να κλέβει την μπάλα, να βγαίνει απέναντι στον Μπάρκα, αλλά να σουτάρει άουτ. Ο Μοράις έκανε νέα παρέμβαση από τον πάγκο, αλλά χωρίς και πάλι να αλλάξει σχήμα. Μάλιστα αντικατέστησε τον  Πέκχαρτ, με τον Βάργκας στην κορυφή της επίθεσης. Έμπνευση που δεν βγήκε. Η ΑΕΚ βεβάιως πίεσε στα τελευταία λεπτά. Αλλά μίλησε ο Κυριακίδης, που πρώτα στον Γιόχανσον στο 79’ και μετά στον Σιμόες στο 88’ και στο 93’, είπε «όχι». Και έτσι έμεινε το 0-0. Μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε χάσει το ματς, αν ο Μπάρκας δεν είχε κάνει σπουδαία απόκρουση στις καθυστερήσεις, όταν ο Κλέσιο εφόρμησε και πλάσαρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου