Τελευταία Νέα

25/1/17

14η Aγωνιστική Basketball Champions League : AEK - Ζιελόνα Γκόρα 71-64

Εκπληκτική πίσω από τα 6μ.75, η ΑΕΚ νίκησε τη Ζιελόνα Γκόρα (71-64) και περιμένει ένα αποτέλεσμα για να μάθει το μέλλον της στο FIBA Champions League.

H πρόκριση ήταν δεδομένη. Η ΑΕΚ ήθελε όμως και τη νίκη για να διεκδικήσει την απευθείας πρόκρισή της στους 16 του FIBA Champions League. Την πήρε με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα, πολύ πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 71-64 και τώρα θέλει ήττα της Αβελίνο από τη λιθουανική Γιουβέντους για να αποφύγει τα playoffs της διοργάνωσης και να προκριθεί απευθείας στο TOP-16. Επέστρεψε στη δωδεκάδα μα δεν αγωνίστηκε ο Ντούσαν Σάκοτα, θετικός και πάλι ο νεαρός σέντερ Τσαλμπούρης. Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ έκλεισε τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 9-5.
O MVP:
Ο Μάικλ Ντίξον, ο οποίος έπαιξε 28 λεπτά για να πετύχει 21 πόντους με 1/2 δίποντα, 6/9 τρίποντα και 1/1 βολή. Εξαιρετικός για άλλο ένα βράδυ, ασταμάτητος στην επίθεση και κυρίως, τρομερά ανταγωνιστικός.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Τα 15 τρίποντα που έβαλεη ΑΕΚ, με τους Ούκιτς (2), ΜακΓκραθ (2), Ντίξον (6), Λαρεντζάκη (2), Σκουλίδα (1) και Γουίλιαμς (2) να βρίσκονται σε εξαιρετικό βράδυ από την περιφέρεια.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο πείσμα του Μάικλ Ντίξον που δεν είχε όρεξη για... περιπέτειες, αλλά και στην ευστοχία της ΑΕΚ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Ο Ζντοβτς ήταν έξαλλος με τον τρόπο που η ομάδα του μπήκε στο ματς και έβαλε... γκάζια για να αλλάξει εικόνα ο "Δικέφαλος" από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Η Ζιελόνα Γκόρα ήταν αδιάφορη, έκανε κακή εμφάνιση και αν ο Κελάτι δεν έβαζε διαδοχικά τρίποντα στο φινάλε, θα είχε χάσει με 18-20 πόντους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Πολύ νωθρό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ, που βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ τους Πολωνούς. Το timeout του Γιούρι Ζντοβτς στο πέμπτο λεπτό (με το σκορ στο 6-9) είχε αρκετή ένταση, όμως ξύπνησε τους κιτρινόμαυρους που στο τέλος της πρώτης περιόδου είχαν το προβάδισμα (19-17) παρά τους 12 πόντους (!) που είχε βάλει μέχρι το όγδοο λεπτό ο Χρίτσανιουκ. Οι γηπεδούχοι κράτησαν εύκολα το προβάδισμα, έφτασαν μέχρι και το +12 (29-17), όμως ένα "νεκρό" διάστημα έδωσε στους Πολωνούς την ευκαιρία να μειώσουν στους πέντε πριν ο Ντίξον βάλει δυο διαδοχικά τρίποντα και κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 35-24.
Η ομάδα του Ζντοβτς είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και στην τρίτη περίοδο έβαλε τα τρίποντα που χρειαζόταν όχι απλά για να κρατηθεί μπροστά στο σκορ, αλλά και για να "χτίσει" καλές διαφορές, διαφορές ασφαλείας. Ο ΜακΓκραθ κι ο Ντίξον ήταν οικονομικοί και ο Τσαλμπούρης με σουτ από τα πέντε μέτρα έγραψε το 55-38 στο τέλος του δεκαλέπτου. Ο Κελάτι ήταν ο μόνος αξιόπιστος στο φινάλε της αναμέτρησης και τα δικά του τρίποντα μάζεψαν τη διαφορά, όχι όμως τόσο ώστε η ΑΕΚ να τρομάξει. Το τελικό 71-64 δείχνει πως έγινε μάχη, όμως όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ξέρουν ότι αυτή δεν ξεκίνησε ποτέ.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 35-24, 55-38, 71-64.
ΑΕΚ: Ούκιτς 6 (2/8 σουτ), ΜακΓκραθ 8(2), Ελονού 5, Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 21 (6/9 τρίποντα), Λαρεντζάκης 6(2), Μωραίτης, Σκουλίδας 7(1), Γουίλιαμς 10(2), Τσαλμπούρης 6.
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Φλόρενς 3, Βον 6, Μουρ 8, Κελάτι 14(4), Γκουζέτσκι 5(1), Ζαμόισκι 7(1), Χρίτσανιουκ 19 (8/12 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Τζούρισιτς, Κόζαρεκ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου