Τελευταία Νέα

25/1/17

*2η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Ηρακλή 0-2


Σε ένα ματς... "θάνατος σου η ζωή μου" ο Ηρακλής έδειξε ότι έχει σφυγμό και επικράτησε δίκαια της Βέροιας με 2-0 παραμένοντας ζωντανός στο παιχνίδι της παραμονής. Όμορφη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες που έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες ψάχνοντας μέχρι τέλους το τρίποντο.

Στην μάχη "ζωής ή θανάτου" της Βέροιας ο Ηρακλής βγήκε νικητής επικρατώντας με 2-0 της ομάδας της Ημαθίας και έδειξε ότι έχει σφυγμό παραμένοντας ζωντανός στην υπόθεση παραμονή, ιδίως αν πάρει πίσω και τους τρεις βαθμούς που έχασε λόγω της οφειλής στον Πορτουλίδη.
Το ματς στην Ημαθία ήταν συγκλονιστικό με τις δυο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί το γκολ του Γροντή με το οποίο ο "Γηραιός" άνοιξε το σκορ στο 81' και τις δυο ομάδες να χάνουν σωρεία ευκαιριών.
Ήταν λογικό η ομάδα που έπαιρνε το προβάδισμα να έπαιρνε και τη νίκη και από τη στιγμή που ο Ηρακλής προηγήθηκε στο ματς βρήκε και ένα δεύτερο γκολ από τον Λεοζίνιο στις καθυστερήσεις με το οποίο "κλείδωσε" το σημαντικό τρίποντο παίρνοντας τη δεύτερη νίκη στη φετινή Super League.
Η Βέροια από την πλευρά της γνωρίζοντας την ήττα παράμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Θωμά Γράφα.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο:  "Δημοτικό Στάδιο Βέροιας"
Διαιτητής:  Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δ. Βεργέτης (Αρκαδίας), Γ. Πασχάλης (Ηπείρου)
4ος:  Α. Σέζος (Κιλκίς)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Λινάρδος (70' Μπελαϊντ), Στόιτσεφ, Σαρμπόνγκ, Κάλβο (54' Άρσε), Καπετάνος (80' Τζιώρας).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Κούρος, Σαραμαντάς, Δώνης (68' Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Γροντής (85' Ρούσσος), Μοντέιρο, Λουκίνας (56' Λεοζίνιο), Πασάς,
Γκολ:  82' Γρόντης, 90+ Λεοζίνιο
Κίτρινες: 80' Άρσε, 87' Καλί, 90' Μπαλάφας/56' Ιντζόγλου, 89' Λεοζίνιο

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Θωμάς Γράφας ξεκίνησε το ματς με ένα 4-2-3-1 και είχε τον Καντιμοίρη κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μαλλόν και αριστερά ο Βασιλαντωνόπουλος ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Καλί, Ασίγμπα. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαλάφας και Λινάρδος και η τριάδα μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Κάλβο, Στόιτσεφ και Σαρπόνγκ ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Καπετάνος.
Οι φιλοξενούμενοι του Σάββα Παντελίδη αγωνίστηκαν και αυτοί με 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον στην εστία. Ως δεξιός οπισθοφύλακας έπαιξε ο Σαραμαντάς και ως αριστερός ο Κούρος ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τζανετόπουλος, Στάμου. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ιντζόγλου, Γροντής και η τριάδα μπροστά τους οι Πασάς, Δώνης και Μοντέιρο και μοναδικός προωθημένος ο Λουκίνας.

Ανασκόπηση αγώνα: 

Σε ένα ματς "ζωής και θανάτου" και για τις δυο ομάδες η Βέροια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Ήταν το 7' όταν ο Σαρπόνγκ από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Καπετάνος πήρε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο φορ των γηπεδούχων δεν είχε σωστά το σώμα του με αποτέλεσμα η μπάλα να μην πάρει τροχιά προς την εστία.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ.
Ο Ηρακλής απάντησε στο 16' με μια κλασική ευκαιρία που προήλθε από ολέθριο λάθος του Ασίγκμπα. Ο στόπερ της Βέροιας σκόνταψε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Καντιμοίρης δεν μπλόκαρε και ο Μοντέιρο γύρισε την μπάλα προς την εστία, με τον γκολκίπερ της Βέροιας να παραχωρεί κόρνερ με το πόδι. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Μοντέιρο καθώς η μπάλα πέρασε από όλους στο ένα μέτρο από την γραμμή της εστίας χωρίς κάποιος παίκτης του "Γηραιού" να την σπρώξει στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 18' θα μπορούσαν και πάλι να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Λουκίνας βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, έκανε από δεξιά το παράλληλο γύρισμα αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Μοντέιρο, έδιωξε ο Ασίγκμπα.
Νέα καλή στιγμή για την Βέορια στο 21' με τους γηπεδούχους να αναπτύσσονται όμορφα, τον Βασιλαντωνόπουλο να γυρίσει και τον Στόιτσεφ να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Ο Ηρακλής απείλησε και πάλι στο 31΄με τον Ιντζόγλου. Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Κούρο ο Λουκίνας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λινάρδος απομάκρυνε. Ο Ιντζόγλου πήρε την απόκρουση και εκτός περιοχής σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή όταν ο Δώνης έκλεψε την μπάλα από τον Μπαλάφα, κινήθηκε προς την εστία και έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Καντιμοίρη να πέφτει στην αριστερή γωνία και να διώχνει και εν συνεχεία να πιάνει με νέα προσπάθεια.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΟ.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στην Βέροια. Ο Κάλβο από δεξιά έστειλε την μπάλα συστημένη στον Καπετάνο, η κεφαλιά του Έλληνα φορ πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.
Το δεύτερο μέρος είχε αντίστοιχη εικόνα με το πρώτο 45λεπτο ενώ και πάλι η Βέροια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Στο 51' ο Μαλόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Σαρπόνγκ πήρε την κεφαλιά και ο Χουάντερσον μπλόκαρε. Ο γκολκίπερ του Ηρακλή αντέδρασε σωστά και σε πανέμορφο σουτ του Κάλβο στο 53' όταν έκανε την εκτίναξη στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.
Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο Μαλόν από τα δεξιά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σαρπόνγκ δοκίμασε να σουτάρει πριν σκάσει η μπάλα και την έστειλε άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Χουάντερσον.
ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗΣ.
Ο Ηρακλής έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 65' όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ της Βέροιας η μπάλα έφτασε στον Λεοζίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο Καντιμοίρης έβαλε το δεξί του πόδι και έστειλε την μπάλα να περάσει σύριζα από το δεξί του δοκάρι.
Η απάντηση της Βέροιας δεν άργησε να έρθει καθώς στο 67' ο Στόιτσεφ έκανε ωραία ενέργεια και σουτ αλλά ο Χουάντερσον έβγαλε με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.
Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 73' με τρομερή διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Πασάς στην κόντρα δεν έδωσε στον αμαρκάριστο Μοντέιρο και την προσπάθεια του κόντραρε ο Καλί, στην εξέλιξη της φάσης ο Λεοζίνιο βρήκε τον επίσης αμαρκάριστο Κούρο που δεν μπόρεσε να πλασάρει από τα δύο μέτρα τον Καντιμοίρη.
Η Βέροια θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 75' αλλά ο Στόιτσεφ δεν σούταρε σωστά. Η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Καπετάνο ο οποίος την κράτησε όσο έπρεπε, είδε τον Στόιτσεφ και του έκανε την πάσα. Ο Σέρβος από το ύψος του πέναλτι και χωρίς πίεση σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χουάντερσον.
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΓΡΟΝΤΗ, ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΛΕΟΖΙΝΙΟ.
Ο Ηρακλής βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 81' όταν οι Λεοζίνιο και Πασάς άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα από δεξιά, ο τελευταίος έστρωσε στον Γροντή και αυτός με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Καντιμοίρη, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Το γκολ που έβαλε ο Ηρακλής όπως ήταν λογικό έδωσε "φτερά στα πόδια" των παικτών του Σάββα Παντελίδη και από την άλλη έριξε την ψυχολογία των παικτών της Βέροιας που ανέβηκαν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.
Αυτό έδωσε κενούς χώρους στους φιλοξενούμενους και στο 86' σε βαθιά μπαλιά από την άμυνα ο Λεοζίνιο βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ που επιχείρησε την τελευταία στιγμή έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Καντιμοίρη.
Στις καθυστερήσεις όμως ο Ηρακλής "κλείδωσε" τη νίκη του με ένα ακόμη γκολ από τον Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι, σε ανατροπή από τον Μπαλάφα, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και νίκησε τον Καντιμοίρη γράφοντας το τελικό 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου