Τελευταία Νέα

24/1/17

19η Aγωνιστική Euroleague : Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 71-65


Με τον Γιάννη Μπουρούση να θυμίζει εκείνον της Λαμποράλ, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε με 71-65 της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε μέσα στην εξάδα της κατάταξης αφήνοντας τρεις νίκες πίσω τους "μπλαουγκράνα".

Ήθελε να επιστρέψει στις νίκες ο Παναθηναϊκός και το πέτυχε μετά από δύο κακές εμφανίσεις με Φενέρ και Προμηθέα. Ήταν νευρικός και άστοχος αλλά πολύ καλά διαβασμένος για να περιορίσει τους φιλοξενούμενους που έκαναν πολλά λάθη. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε αυτό που ήθελε από τον Γιάννη Μπουρούση αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες με συνέπεια να δικαιωθεί που άνοιξε το ροτέισον. Ο διεθνής σέντερ πάντως, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση καθώς έφτασε να κάνει μέχρι και βουτιές στο παρκέ για να μην χαθεί η μπάλα.
Πλέον η ομάδα του «τριφυλλιού» (παρότι δεν κάλυψε τη διαφορά των 15 πόντων) με 11 νίκες πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στο Βελιγράδι για να διεκδικήσει το καλύτερο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.
MVP:
Με διαφορά ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο διεθνής σέντερ έμεινε στο παρκέ 25:37’’ κι έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Επίσης είχε 3 ασίστ και 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Έδωσε πολλές μάχες στις δύο ρακέτες, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του κι έκανε τα πάντα στο παρκέ.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τα λάθη και δεν επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα να επιστρέψει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Βρήκε λύσεις επιθετικά με τον Μάικ Τζέιμς και έβαλε τέλος στην υπόθεση νίκη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Οι "πράσινοι" είχαν 7 λάθη ενώ η Μπαρτσελόνα έκανε 21 με τον Ράις να έχει 8. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν πιο εύστοχος στα τρίποντα παρά στα δίποντα καθώς είχε 7/13 και 7/21 αντίστοιχα (εκ των οποίων 3/14 μέσα στη ρακέτα).
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε από τη νευρικότητα του και από τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να έχει βιαστικές επιλογές και άστοχες προσπάθειες κοντά στο καλάθι. Αρχικά οι "πράσινοι" θέλησαν να εκμεταλλευτούν την υψομετρική διαφορά του Καλάθη απέναντι στον Ράις και έψαξαν τα ελεύθερα σουτ από τον Γιάννη Μπουρούση που έμενε στα 6.75 κι έκανε καλή δουλειά στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ. Χάρη στην καλή τους άμυνα που ξεκινούσε από την δυναμική αντιμετώπιση στον Ράις, οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο γι’ ακόμα ένα ματς είχαν πρόβλημα στα ριμπάουντ.
Η προσπάθεια για το ξέσπασμα δεν είχε αποτέλεσμα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου (15-13). Με επιμέρους σκορ 12-7 στη δεύτερη περίοδο οι "μπλαουγκράνα" πέρασαν μπροστά με 25-22 στο 15’, έπειτα από το εύστοχο τρίποντο του Κόπονεν και με τον Τζάστιν Ντόλμαν να δημιουργεί προβλήματα αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Κρις Σίνγκλετον καθώς με δικές του λύσεις οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να τρέχουν ένα σερί το οποίο έφτασε στο 12-0 με τρίποντο του Κέι Σί Ρίβερς, με συνέπεια να μπουν μπροστά με 34-25 στο 19’.
Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους ο Καλάθης έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό με εύστοχο τρίποντο (39-29) αλλά οι "πράσινοι" συνέχισαν να είναι άστοχοι. Παρόλα αυτά όμως, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, ειδικά στους περιφερειακούς των "μπλαουγκράνα", με συνέπεια να μένουν με λίγες επιλογές στην επίθεση. Στην αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα με αιχμή τον Ράις, η λύση του "τριφυλλιού" ήταν ο Μπουρούση ο οποίος δημιουργούσε, πάλευε κι εκτελούσε βάζοντας την "σφραγίδα" του στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-46). Τίποτα όμως, δεν είχε κριθεί καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψαν με επιμέρους σκορ 8-1 (55-54) μέχρι το 33’. Η αστοχία του "τριφυλλιού" συνεχιζόταν αλλά ο Πασκουάλ είχε βρει την πεντάδα (Μπουρούσης, Σίνγκλετον, Παππάς, Ρίβερς, Τζέιμς) που θα τον οδηγούσε στην επικράτηση, παρά την κακή αμυντική λειτουργία κατά διαστήματα. Αυτό έγινε πράξη αφού στο τελευταίο λεπτό οι "πράσινοι" δεν κινδύνεψαν περαιτέρω.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65.
Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Πάππας 2, Φελντέιν 8 (2), Γκάμπριελ 7 (1), Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1), Καλάθης 5 (1) .

Μπαρτσελόνα (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Κόπονεν 10 (2), Ρένφρο, Περπέρογλου, Τόμιτς 4 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου