Τελευταία Νέα

10/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Τρίκαλα - Αστέρας Τρίπολης 0-2 (1ος Αγώνας).

Ο Αστέρας πέρασε από τα Τρίκαλα επικρατώντας με 2-0 της τοπικής ομάδας, χάρη στα γκολ των Καλτσά και Κώτσιρα, και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Παρά το δριμύ ψύχος στα Τρίκαλα, χιόνι δεν υπήρχε κι έτσι διεξήχθη κανονικά η αναμέτρηση ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Αστέρα, πρώτο ματς για τη "φάση των 16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι "κιτρινομπλέ" δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν των Θεσσαλών και νίκησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Καλτσά και Κώτσιρα. Το σκορ αυτό θα ήταν διευρυμένο, ωστόσο ο γκολκίπερ των Τρικάλων, Γιάννης Σιδεράκης, ήταν εξαιρετικός και προέβη σε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το φιλμ του αγώνα: 

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης  (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Γιώργος Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Σταύρος Τσολάκης (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Λεάντρο, Γκόλιας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Ρομπέρ (67' Στεφάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Αρναρέλλης (46' Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης (79' Κουσκουνάς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Ιγκόρ (58' Μπαστιάνος), Ντουντού (71' Χαμντανί), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (52' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Καλτσάς.
Γκολ: 39' Καλτσάς, 50' Κώτσιρας
Κάρτες: 59' Μπαστιάνος
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Αθανασιάδης έκανε κακή έξοδο, ο Γιαννιτσάνης έπιασε την κεφαλιά έξω από την περιοχή - μετά από γύρισμα του Γκόλια - αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Αστέρα.
Στο 20ό λεπτό, ο Κυριακόπουλος έπιασε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνά πάνω από οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιδεράκη.
Ο γκολκίπερ των Τρικάλων αντέδρασε υποδειγματικά τόσο στο 26' όσο και στο 27', σε προσπάθειες των Ιωαννίδη και Δημούτσου αντίστοιχα.
Στο 39ο λεπτό, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σιδεράκης αρχικά απομάκρυνε, αλλά ο Νίκος Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, οι "κιτρινομπλέ" έφθασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ πριν το πέρας του πρώτου ημιχρόνου. Ο σκόρερ βρέθηκε απέναντι στον Σιδεράκη, έκανε το σουτ, νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Τρικάλων, ο Κώτσιρας υποδέχθηκε την μπάλα, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών, ήταν εκεί που έπρεπε κι έκανε αυτό που έπρεπε.
Ο,τι δεν κατάφερε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Κώτσιρας, το κατάφερε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου. Στο 50', ο Ιγκλέσιας έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον 24χρονο, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή των Τρικάλων και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Ο Σιδεράκης απομάκρυνε σχετικά εύκολα τα σουτ των Κώτσιρα και Ντουντού, στο 57' και το 58' αντίστοιχα, ενώ στο 70ό λεπτό, ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Λεάντρο έκανε το πλασέ, αλλά ο Αθανασιάδης απομάκρυνε ενστικτωδώς.
Δέκα λεπτά αργότερα (80'), ο Σιδεράκης προέβη σε μεγάλη επέμβαση, νικώντας τον Καλτσά σε τετ-α-τετ. Στο 83', ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να αντιδράσει υποδειγματικά σε καρφωτή κεφαλιά του Μαρουκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου