Τελευταία Νέα

26/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (1ος Αγώνας).

Ο Πλατανιάς επικράτησε με 1-0 του -αγνώριστου- ΠΑΣ Γιάννινα στα Περιβόλια και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. "Χρυσός" σκόρερ ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος.
Η ανοδική πορεία του Πλατανιά συνεχίζει με... αμείωτους ρυθμούς. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε αυτή τη φορά με 1-0 του -αγνώριστου- ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.
Ύστερα από ένα νωχελικό πρώτο 30λεπτο, οι Χανιώτες ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού κι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Σίγκνεβιτς στο 37ο λεπτό. Τελικά, στο 49' ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος "έλυσε το γόρδιο δεσμό" και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη για το 1-0.
Μετά απ' αυτή τη νίκη, ο Πλατανιάς παρέμεινε για 7ο σερί εντός έδρας παιχνίδι του Κυπέλλου αήττητος, ενώ αντίθετα το σερί των 7 συνεχόμενων αήττητων εκτός έδρας αγώνων του ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε τέλος. Παρ' όλα αυτά, τα πάντα είναι ανοιχτά, όσον αφορά στην πρόκριση, αφού χάρη στις επεμβάσεις του Περιστερίδη στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ έμεινε ζωντανός ενόψει της ρεβάνς.
Ο Περιστερίδης κράτησε ζωντανό τον ΠΑΣ.
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά με σύστημα 3-5-2. Οι Κάργας, Πριντέτα και Καρυπίδης αποτελούσαν την τριάδα στα στόπερ, οι Αποστολόπουλος και Γιορέντε είχαν ρόλο φουλ-μπακ, ο Μαραγκός με τον Μενδινό ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Γουνδουλάκης είχε ρόλο ανασταλτικού μέσου, πίσω απ' τους προωηθημένους, Ντίνα και Σίγκνεβιτς.
Απ' την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε το 4-4-2. Οι Μπέριος και Μιχαήλ ήταν οι δύο στόπερ, οι Μπουκαβάλας και Ναδάλες επιλέχθηκαν για τα πλάγια, ο Κοζορώνης με τον Γαρουφαλιά είχαν ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ οι Βιντάλ και Νικολιάς κινούνται πίσω απ' τους Ζάιρο και Κόντε.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Γήπεδο Περιβολίων
Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Μανώλης Βλάσσης (Λασιθίου), Δημήτρης Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Χαράλαμπος Σωτηριάδης (Λασιθίου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Κάργας, Πριντέτα, Καρυπίδης, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (67' Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80' Μουνάφο), Ντίνας (67' Μανούσος), Σίγκνεβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (72' Κούτρης), Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ (68' Γιάκος), Νικολιάς (65' Ακόστα), Ζάιρο, Κόντε.
Γκολ: 49' Αποστολόπουλος
Κίτρινες: 13' Πριντέτα, 45 +1' Γιορέντε / 14' Μπέριος, 79' Κοζορώνης
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να επικεντρώνονται κυρίως στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Μετά το 10', ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, επιχειρώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά με κάθετες μπαλιές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή στα πρώτα 20 λεπτά, μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλάντη Κοζορώνη που πέρασε πάνω απ' την εστία του Αντώνη Κοκκαλά.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη του Πλατανιά, αλλά οι ευκαιρίες έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Μετά το 30ό λεπτό, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον αγώνα και πίεσαν για το γκολ. Στο 36', ο Μικαλάι Σίγκνεβιτς έκλεψε την μπάλα απ' τον Ηρακλή Γαρουφαλιά, πάσαρε στον Θανάση Ντίνα, αλλά το σουτ του επιθετικού του Πλατανιά πέρασε πολλά μέτρα άουτ.
Οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και έφθασαν μία "ανάσα" απ' το 1-0 ένα λεπτό αργότερα, αλλά το σουτ του Σίγκνεβιτς, ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια, κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κώστα Περιστερίδη. Ο Λευκορώσος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 42ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε, ύστερα από σέντρα του Αποστολόπουλου, πέρασε λίγο έξω απ' το αριστερό δοκάρι της εστίας του Περιστερίδη.
Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και τελικά είδαν την υπεροχή τους να αποδίδει καρπούς στο 49ο λεπτό. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο, ο Ναδάλες Φόνσι δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα κι ο δεξιός μπακ του Πλατανιά με υπέροχο διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά ο Περιστερίδης μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του Πέδρο Κόντε στο 53ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να πάρουν "αέρα" δύο τερμάτων στο 65ο λεπτό, αλλά το πλασέ στην κίνηση του Μενδρινού, μετά από ωραία συνεργασία των Γουνδουλάκη και Σίγκνεβιτς, κατέληξε στην αγκαλιά του Περιστερίδη. Ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ευριπίδη Γιάκο, Νόε Ακόστα και Λεονάρντο Κούτρη προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα, όμως οι Χανιώτες έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας.
Μάλιστα, στο 84' ο Χρήστος Καρυπίδης θα μπορούσε να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, πέρασε ελάχιστα πάνω απ' την εστία του Περιστερίδη! Ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ. Στο 88' ο Ραούλ Γιορέντε βρέθηκε απέναντι απ' τον Περιστερίδη, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ αρνήθηκε την εκ νέου παραβίαση της εστίας του, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σίγκνεβιτς στις καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου