Τελευταία Νέα

26/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 4-1 (1ος Αγώνας).

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ντεμπούτο με γκολ-πέναλτι για τον Πρίγιοβιτς, παρθενικό τέρμα και για τον πολύ καλό Δεληγιαννίδη. Το γκολ της τιμής ο Πάουλο για τον Παναιτωλικό.
Μόνο κέρδη είχε για τον ΠΑΟΚ η ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Και δεν αναφερόμαστε στην πρόκριση που ο Δικέφαλος είχε πάρει από το πρώτο ματς στο Αγρίνιο, αλλά στη συνολική παρουσία της ομάδας και σε πρόσωπα που ξεχώρισαν. 

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο:  "Τούμπα"
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου), Νικόλαος Σάββας (Σερρών)
4ος: Απόστολος Τζουμαλάκης (Σερρών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Μαλεζάς, Κίτσιου, Σάκχοβ (54' Χαρίσης), Κάνιας, Μυστακίδης, Περέιρα, Μπίσεσβαρ (64' Πρίγιοβιτς), Κουλούρης (73' Πέλκας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (70' Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιόθ (63' Λόπες), Πάουλο, Φάρλεϊ (76'  Βασιλούδης), Κλέσιο.
Γκολ: 41΄Δεληγιαννίδης, 43΄Μπίσεσβαρ, 53' Σάκχοβ, 78΄Πρίγιοβιτς (πεν.) / 90+' Πάουλο
Κίτρινες: 28΄ Σάκχοφ / 37΄ Τσοκάνης, 59΄ Κουτρομάνος
 ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο που έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς έκανε ροτέισον, επιλέγοντας τον σχηματισμό 4-2-3-1, όπως συνηθίζει. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, Δεληγιαννίδη αριστερό μπακ και Κίτσιου στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στο χώρο του κέντρου, δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν οι Σάκχοβ-Κάνιας. Μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπίσεσβαρ ως "10άρι", με τον Περέιρα δεξιά και τον Μυστακίδη αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κουλούρης.
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με σχήμα 4-5-1, έχοντας τον Κυριακίδη στην εστία, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χαντάκια και Ροντρίγκες, δεξιά στην άμυνα τον Μύγα και αριστερά τον Τσοκάνη. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικοί χαφ ήταν οι Παπουτσογιαννόπουλος και Κουτρομάνος, με τον Πάουλο μπροστά τους. Δεξιά ξεκίνησε ο Φάρλεϊ, αριστερά ο Μουνιόθ και μοναδικός προωθημένος ο Κλέσιο.
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, δίχως καλό ρυθμό. Το πρώτο σουτ έγινε από τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από τον Κάνιας στο 9΄, μετά από πάσα του Περέιρα, με τον Κυριακίδη να αποκρούει με επέμβαση στη γωνία του. Ο Παναιτωλικός έκανε το πρώτο του σουτ στο 11' με τον Φάρλεϊ, με τον Μπρκιτς να δυσκολεύεται και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 14΄ο Κίτσιου σούταρε με το αριστερό από τη δεξιά πλευρά, όμως ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα. Στο 17' ο Περέιρα επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη με ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Δεληγιαννίδης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κουλούρη, με τον Κυριακίδη όμως να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να προλαβαίνει να απομακρύνει την μπάλα.
Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό ούτε αξιόλογες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 29΄για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Κουλούρης έβγαλε τον Σάκχοβ σε πλεονεκτική θέση μπροστά στην εστία με σέντρα από τα δεξιά, όμως το τελείωμα του Ουκρανού ήταν άσχημο καθώς δεν βρήκε καλά την μπάλα με προβολή και την έστειλε άουτ. Στη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναιτωλικού έγιναν και ορισμένες αλλαγές στα μισά του πρώτου μέρους, με τον Μουνιόθ να μένει στην κορυφή, τον Κλέσιο να πηγαίνει δεξιά και τον Φάρλεϊ αριστερά. Ο Παπουτσογιαννόπουλος έπιασε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή στο 33΄και δεν απείλησε τον Μπρκιτς. Στο 34΄ο Μυστακίδης έπιασε σουτ από πλευράς "Δικεφάλου", με την μπάλα όμως να περνάει δίπλα από το δοκάρι δίχως να ανησυχεί τον Κυριακίδη. Στο 40΄ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή ευκαιρία. Ο Μυστακίδης έσκαψε έξυπνα για Κουλούρη και Μπίσεσβαρ στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, με τον πρώτο να "εκτελεί" στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη. Βέβαια, ο Κουλούρης ήταν σε θέση οφσάιντ (ενώ ο Μπίσεσβαρ όχι), με τον πρώτο βοηθό Βασιλόπουλο να μην τον υποδεικνύει λανθασμένα.
ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ Ο ΠΑΟΚ.
Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ. Στο 41΄ ο Δεληγιαννίδης άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου σέντραρε από δεξιά, ο Κουλούρης έκανε την κεφαλιά προς τα αριστερά όπου παραμόνευε ο νεαρός μπακ και σούταρε αμέσως στο σκάσιμο της μπάλας, στέλνοντάς την στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 43', ο Σάκχοβ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση έχοντας τρεις παίκτες έναντι ενός αμυνόμενου του Παναιτωλικού και ο Ουκρανός έδωσε την ασίστ στον Μπίσεσβαρ που πλάσαρε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0. Κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με τον "Δικέφαλου" ουσιαστικά να έχει "καθαρίσει" με την υπόθεση πρόκριση, εξαντλώντας τις ούτως ή άλλως ελάχιστες πιθανότητες του Παναιτωλικού για να διεκδικήσει κάτι.
Ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με γκολ του Σάκχοφ. Στο 53΄ ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά, με τον Κυριακίδη να αποκρούει και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, όμως ο Σάκχοφ πήρε το ριμπάουντ από κοντά πλασάροντας στα δίχτυα. Από κει και έπειτα η αναμέτρηση ήταν καθαρά τυπική διαδικασία και ο ρυθμός έπεσε αισθητά.
ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΜΕ ΓΚΟΛ.
Στο 64ο λεπτό ο Ίβιτς έβαλε στο ματς τον Πρίγιοβιτς, με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό να χειροκροτείται από τους φιλάθλους του "Δικεφάλου" στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Μάλιστα, ο Ελβετός σέντερ φορ λίγο αργότερα σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ, στο 78ο λεπτό. Ο Περέιρα μπήκε στην περιοχή και ο Μύγας τον βρήκε στο πρόσωπο σηκώνοντας το πόδι, με τον διαιτητή Κιοτζένη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα και ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Κυριακίδη με εύστοχο χτύπημα. Άνοιξε έτσι λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το ντεμπούτο του κιόλας, γράφοντας το 4-0.
Στο 83' είχε καλή στιγμή ο Παναιτωλικός μετά από αρκετή ώρα. Ο Κλέσιο σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μπρκιτς απέκρουσε διατηρώντας το μηδέν. Το παιχνίδι κύλησε πολύ ήρεμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, δίχως να υπάρξουν αξιοσημείωτες φάσεις, σε χαλαρό ρυθμό, με το 4-0 να παραμένει.
Τελικά ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της τιμής στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, με κεφαλιά του Πάουλο έπειτα από σέντρα του Μύγα από δεξιά, με τον ΠΑΟΚ βέβαια να σφραγίζει άνετα και εύκολα την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου