Τελευταία Νέα

12/1/17

ΚΑΕ ΑΕΚ : Ανακοίνωσε τον Ντόνι ΜακΓκράθ!

 Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα πλέον ο Ντόνι ΜακΓκράθ, με την ΑΕΚ να ανακοινώνει την απόκτησή του.
Το  "letter of clearance" του Ντόνι ΜακΓκράθ έφτασε, οπότε η ΑΕΚ μπόρεσε να ανακοινώσει πλέον και επίσημα την απόκτησή του μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο Αμερικανός με το Ιρλανδικό διαβατήριο γκαρντ προπονείτο εδώ και μερικές ημέρες με την ομάδα, ωστόσο για να επισημοποιηθεί η απόκτησή του έπρεπε πρώτα να βρεθεί ομάδα για να παραχωρηθεί δανεικός ο Νίκολα Ιβάνοβιτς προκειμένου να αδειάσει μία θέση ξένου - όπως και έγινε με τον Μαυροβούνιο να καταλήγει στην Ιταλική Κάπο Ντ' Ορλάντο - αλλά και να έρθει το περίφημο letter of clearance από την D-League, στο Πρωτάθλημα της οποίας αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα. Με αυτά τα δύο θέματα να λύνονται λοιπόν, η ΑΕΚ μπόρεσε να ανακοινώσει την απόκτησή του.
Ο ΜακΓκράθ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη για την ημιτελική φάση του θεσμού το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
"Η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι ο Ντόνι Μακ Γκραθ υπέγραψε σήμερα (12/01/17) συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Ο Ντόνι επιστρέφει στη "Βασίλισσα" μετά από (περίπου) 7 χρόνια.
Βιογραφικό:
O Ντόνι Μακ Γκραθ γεννήθηκε στις 7 Μαϊου του 1984 στη Νέα Υόρκη, έχει αμερικανική και ιρλανδική υπηκοότητα, και έχει ύψος 1μ.93.
Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο John F. Kennedy Catholic στο Σόμερς της Νέα Υόρκης, ενώ αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Providence το 2006.
Ο Μακ Γκραθ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Καντού. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Βίρτους Μπολόνια, όπου κατέγραψε 7,1 πόντους μέσο όρο.
Το καλοκαίρι του 2008 ήλθε στην Ελλάδα για το Αιγάλεω. Σε 20 αγώνες είχε 13,5 πόντους μέσο όρο.  Ξεκίνησε την περίοδο 2009-2010 να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά έφυγε το Δεκέμβριο. Είχε επίδοση 12,2 πόντους μέσο όρο και 2,2 ασίστ. Μετά την ΑΕΚ πήγε στη Βαρέζε.
Την περίοδο 2010 – 11 επέστρεψε ξανά στη χώρα μας, αυτή τη φορά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όπου είχε 9,3 πόντους μέσο όρο. Το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε με τη γαλλική Σολέ, τον Φεβρουάριο του 2012 μετακόμισε στη Βερόνα και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.
Επόμενες ομάδες για τον Μακ Γκραθ, η Αναντολού Εφές, η Κράσνι, η Λιέτουβος Ρίτας και η Ομπραντόριο. Τελευταίος του σταθμός η Long Island Nets, ομάδα του NBA Development League. Εκεί σε 12 συμμετοχές είχε 8,7 πόντους και 9,1 ασίστ σε 36' λεπτά συμμετοχής.
O Mακ Γκραθ είναι διεθνής με τα χρώματα της Εθνικής Ιρλανδίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου