Τελευταία Νέα

4/2/17

16η Αγωνιστική Α1 : Ρέθυμνο - Απόλλων Πατρών 71-56

Το ντεμπούτο του Νίκου Βετούλα στο Ρέθυμνο, συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και με νίκη (71-56) επί του Απόλλωνα Πάτρας. Μεγάλο ματς από τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ.
O Tόνι Κωνσταντινίδης αποχαιρέτησε, ο Νίκος Βετούλας τον αντικατέστησε και ένας παίκτης που είχε πρόβλημα επικοινωνίας με τον Κύπριο τεχνικό, ήταν αυτός που "καθάρισε" για το Ρέθυμνο στην εντός έδρας αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League με τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ έκανε πράγματα και θαύματα απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ώρα που εκείνη πετύχαινε μόλις 23 πόντους στο δεύτερο μέρος για να γνωρίσει τη 12η ήττα της σε 16 αγώνες και να μείνει δυο ματς πίσω από τον Προμηθέα.
O MVP:
Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ, ο άνθρωπος που είχε έντονο επεισόδιο με τον Τόνι Κωνσταντινίδη στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό, έκανε σπουδαία δουλειά απέναντι στην περσινή του ομάδα. Έπαιξε 33 λεπτά, σκόραρε 21 πόντους με 5/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/3 βολές, μάζεψε 13 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ  για να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Η δεύτερη συνεργασία του με τον Νίκο Βετούλα, ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό, φαντασμαγορικό τρόπο.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Τα 3/15 τρίποντα του Απόλλωνα, είναι ένας αριθμός που πρέπει να προβληματίσει τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Ο Τάιλερ Καλινόσκι, ο μεγαλύτερος μπόμπερ του πρωταθλήματος, τελείωσε τον αγώνα με 1/1. Η ομάδα της Πάτρας έκανε απογοητευτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, τελείωσε τον αγώνα με μόλις 8 ασίστ και δεν άξιζε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Έχει πλέον μπει σε μπελάδες και θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να παραμείνει στη Stoiximan.gr Basket League.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο κάκιστο πρόσωπο του Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος. Το Ρέθυμνο πάτησε απότομα το γκάζι, έβαλε 46 πόντους στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα μέχρι το φινάλε. Οι γηπεδούχοι είχαν τρομερό πείσμα, ήθελαν περισσότερο τη νίκη για να πατήσουν το restart μετά από μια δύσκολη περίοδο και το -48 στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη και πλέον κοιτάζουν το εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με με το Λαύριο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το καλό ξεκίνημα του Ρεθύμνου (13-8) χάρη στους έξι πόντους από τα δυο τρίποντα του Φιτζπάτρικ, δεν είχε συνέχεια. Ο Απόλλωνας ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι, ο Στόκτον του έδωσε συνέπεια ερχόμενος από τον πάγκο και το 27-33 του ημιχρόνου ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Οι Πατρινοί είχαν εκτελέσει 11 περισσότερες επιθέσεις, την ώρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν 10 λάθη και είχαν σε κακό απόγευμα τους Άρνολντ - Κράβιτς.
Η ομάδα του Βετούλα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα επί μέρους 10-2 για να πάρει το προβάδισμα (37-35), πριν φτάσει και στο +9 (49-40) με τους Άρνολντ - Φιτζπάτρικ να κάνουν τη δουλειά. Δυο βολές του πρώτου και ένα τρίποντο του στην επόμενη φάση έστειλε το Ρέθυμνο στο +10 (60-50) και κάπου εκεί, στο 36', ήταν πλέον φανερό ποιος θα έπαιρνε το ροζ φύλλο.
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 27-33, 53-44, 71-56.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Άρνολντ 17 (2), Φιτζπάτρικ 21 (3 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Τάλτον 16 (3 τρίποντα, 9 ασίστ), Γιαννόπουλος, Κράβιτς, Κώττας 2, Ραζής, Χριστοδούλου 10, Σάφτενααρ 4, Καμπερίδης 1, Θεοδωρίδης, Τζόζεφ.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Σκουρτόπουλος): Χίκι 12(1), Ράσελ 2, Κουζέλογλου 6, Καλινόσκι 11(1), Ρέινς 6, Στόκτον 9(1), Βεργίνης 5, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης 1, Μπάβτσιτς 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου