Τελευταία Νέα

4/2/17

19η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στην επαρχία ο Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς και μετά το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες έμεινε στους 32 βαθμούς.Ο Τζήλος αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΣ Γιάννινα και χάρισε δεύτερη κίτρινη καρτα στον Μολέδο στο 69' που μάλλον απαγορεύται να αποβληθεί!
Iσόπαλο 1-1 έληξε το ματς στα Γιάννινα, ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Παναθηναϊκό.Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος ιδίως στο δεύτερο μέρος όπου "πάτησε" τον ΠΑΣ στο "χωράφι" των "Ζωσιμάδων" και το τελικό 1-1 τον αδικεί.
Στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ιωαννίνων οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, άλλωστε είναι και οι δυο ποιοτικές, και με την μπάλα κάτω προσπάθησαν να δημιουργήσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν ιδίως στο πρώτο μέρος.
Εκεί όπου ο ΠΑΣ γνωρίζοντας φυσικά καλύτερα τα τερτίπια του αγωνιστικού χώρου μπόρεσε να είναι ποιο ουσιαστικός και κατάφερε να κάνει 5 τελικές προσπάθειες, η μία στην εστία, έναντι δυο του Παναθηναϊκού χωρίς καμία όμως στην εστία. Μάλιστα οι γηπεδούχοι με γκολ οφσάιντ από τον Κόντε που δεν υπέδειξε ο πρώτος βοηθός, πήραν το προβάδισμα στην αναμέτρηση.
Το δεύτερο μέρος όμως ήταν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, ο Ουζουνίδης έπαιξε φουλ επίθεση και το τριφύλλι στο δεύτερο 45λεπτο πάτησε τον ΠΑΣ έχοντας δέκα τελικές, με δυο στην εστία, έναντι δυο των γηπεδούχων με μια στην εστία από την πλευρά των παικτών του Πετράκη.
Το τριφύλλι είχε δοκάρι, γκολ και ένα πέναλτι το οποίο δεν υπέδειξε ο Τζήλος σε χέρι του Μιχαήλ και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 να τον αδικεί καθώς το τριφύλλι πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση επί Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο:  "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισα)
Βοηθοί: Ι. Δημητριάδης (Καστοριά), Α. Καρατζίκας (Αθήνα)
4ος: Νικόλας Πουλημάς (Κέρκυρα)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (72' Ζάιρο), Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Γιάκος (68' Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε, Κούτρης (61΄Ναδάλες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Τελάντερ (59' Μολέντο), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ (63' Π. Βλαχοδήμος), Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (77' Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.
Γκολ: 31' Κόντε/56' Μπεργκ
Κίτρινες: 73' Κοζορώνης, 82' Ακόστα/45' Τελάντερ, 66' Μολέντο, 85' Χατζηγιοβάνης
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Γιάννης Πετράκης άφησε στην άκρη το 3-5-2 που χρησιμοποιεί κατά κόρον και παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 για να αντιμετωπίσει τους δυο επιθετικούς των πράσινων. Κάτω από το τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης με τον Καρανίκα να παίζει στα δεξιά και τον Κούτρη αριστερά ενώ το δίδυμο των στόπερ ήταν οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κοζορώνης, Λίλα με τους Γιάκο και Ακόστα να παίζουν στις δυο πλευρές. Στην επίθεση για πρώτη φορά μετά από καιρό χρησιμοποίησε ως δίδυμο τους Μαμπουλού, Κοντέ.
Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε και αυτός ένα 4-4-2 στην ευθεία με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τελάντερ, Κουτρουμπής. Οι Ζέκα, Λουντ ήταν οι δυο κεντρικοί χαφ με τον Βιγιαφάνιες να παίζει στην δεξιά πλευρά και τον Εμποκού αριστερά ενώ οι Κλωναρίδης, Μπεργκ συνέθεσαν το δίδυμο της επίθεσης.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό στο ξεκίνημα του με τις δυο ομάδες να μην βοηθούνται από τον "τραγικό" αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΠΑΣ για το οποίο έχουν γίνει τόσα παράπονα. Επίσης μια τρίλεπτη διακοπή στο 6' εξαιτίας κάποιων καπνογόνων έπαιξε τον ρόλο της ώστε οι δυο ομάδες να μην μπορέσουν να βρουν ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 19' για τους πράσινους. Ο Μπεργκ με ωραία κάθετη έδωσε στον Κλωναρίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να σουτάρει με τον Καρανίκα να βάζει την προβολή και να κόβει την μπάλα.
Ο ΠΑΣ απάντησε στο επόμενο λεπτό. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Τζημόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή αλλά δεν πήρε σωστά την κεφαλιά και σπατάλησε την ευκαιρία.
Στο 23' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν σε φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μαμπουλού έπεσε σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή με τα χέρια με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, Μάλιστα η μπάλα έφτασε τον Λίλα ο οποίος έκανε ένα πολύ δυνατό στου με την μπάλα να περνάει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.
Το τριφύλλι βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 28' όταν οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην επίθεση από τα δεξιά. Ο Βιγιαφάνιες έκανε την σέντρα προς τον Κλωναρίδη, αυτός δεν σούταρε σε πρώτο χρόνο αλλά έκανε πρώτα κοντρόλ και μετά προσπάθησε να σουτάρει με τον Μιχαήλ να κόβει τη μπάλα με σωτήριο τάκλιν.
ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΣ!
Ο ΠΑΣ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Κόντε. Ο Ζέκα έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή των πράσινων και ο Κούτρη που έγινε κάτοχος επιχείρησε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις. Ο Κόντε έβαλε το κεφάλι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας.

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου μάλιστα δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση από τις δυο ομάδες που πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0 του Κόντε.
ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και το έδειξε με το καλημέρα. Στο 46' οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή. Ο Εμποκού ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.
Στο 56' οι πράσινοι που είχαν την υπεροχή στο ματς έφτασαν στην ισοφάριση. Όταν Εμποκού, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ συνδυάζονται στο όριο της περιοχής, οι παίκτες του ΠΑΣ δεν μπορούν να απομακρύνουν, ο Πασχαλάκης δεν μπλοκάρει, αλλά ούτε διώχνει, η μπάλα φτάνει στα πόδια του Μπεργκ που τη σπρώχνει σε κενή εστία.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67' ο Χουλτ από αριστερά έκοψε στον Βιγιαφάνιες, αυτός προσπάθησε να παίξει το ένα-δυο με τον Μπεργκ η μπάλα έφτασε ξανά στον Βιγιαφάνιες που δεν πλάσαρε καλά και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Βιγιαφάνιες βγήκε τετ α τετ αλλά έχασε το πλασέ σε μια φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ του Μπεργκ το οποίο δεν είδε ο πρώτος βοηθός!Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής Τζήλος χάρισε δεύτερη κίτρινη καρτα στον Μολέδο που μάλλον απαγορεύται να αποβληθεί!
Το τριφύλλι είχε μια ακόμη καλή στιγμή να φτάσει στο 2-1 στο 74' όταν σε λάθος διώξιμο μετά από σέντρα από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Ζέκα, αυτός πάσαρε στον Μπεργκ ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Η μόνη καλή στιγμή του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 76' όταν ο Ζέκα πήγε να γυρίσει πίσω στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος, οι παίκτες του ΠΑΣ έκλεψαν αλλά ο Βλαχοδήμος με σωτήρια επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα.
Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί. Σε σέντρα από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Χατζηγιοβάνη ο οποίος αντί να πλασάρει προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι και δεν βρήκε την μπάλα σωστά.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς χάθηκε και πάλι από το τριφύλλι όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Εμποκού εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου