Τελευταία Νέα

11/2/17

20η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-1

Το πρώτο γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ικανό να δώσει τη νίκη με 1-0 στον Ατρόμητο, απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 20ή αγωνιστική της Super League.
O Aτρόμητος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", χάρη στο γκολ του Νιγηριανού φορ και αποκτήματος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, Αμπιόλα Ντάουντα.
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ντάουντα στη Super League, ενώ έχει τέσσερα στο Κύπελλο. Και τα τέσσερα, απέναντι στη Λαμία. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ρικάρντο Σα Πίντο στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ατρομήτου. Έκανε το ντεμπούτο του στο "Γ. Καραϊσκάκης" μεσοβδόμαδα (0-0 με Ολυμπιακό) και σήμερα πανηγύρισε τη νίκη. Ντεμπούτο και για τον Γιάννη Μανιάτη, προσθήκη της τελευταίας ημέρας της χειμερινής μεταγραφική περίοδου.
Νίκη για τον Ατρόμητο - σε επίπεδο Super League - μετά από ένα μήνα και την εντός έδρας της 7ης Γενάρη απέναντι στον Λεβαδειακό (2-0).
Ελεύθερη πτώση για τον Αστέρα. Έχει να νικήσει από τις 15 Ιανουαρίου (4-1 τον Παναιτωλικό) κι από τότε έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου, Γεώργιος Παλαμίδας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΑΣΤΕΡΑΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος (75' Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (64' Καλτσάς), Μάσα, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (83' Τσιλιανίδης), Μανιάς.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Παντελιάδης, Ούμπιδες, Μπάγκα, Πλατέλλας (75' Κυριακίδης), Τόνσο (75' Μανιάτης), Λημνιός (85' Βασιλείου), Ντάουντα.
Γκολ: 45'+1' Ντάουντα
Κάρτες: 61' Στανισάβλιεβιτς, 64' Μάσα, 65' Μπέρτος / 27' Φυτανίδης, 38' Ντάουντα
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μανιάς έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Γκορμπούνοφ αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.
Ο Ατρόμητος απείλησε την εστία του Αστέρα στο 11ο λεπτό. Μετά την ατομική προσπάθεια του Τόνσο, η μπάλα κατέληξε στον Ντάουντα, αλλά ο Ντοναρούμα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Νιγηριανού.
Δέκα λεπτά αργότερα (21'), ο Τσουκαλάς έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φυτανίδη και κατέληξε στον Μανιά. Ο επιθετικός του Αστέρα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Λευκορώσος γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 32ο λεπτό, ο Παντελιάδης εκτέλεσε το πλάγιο, ο Ζησόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμα με εξαιρετική επέμβαση επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του, ενώ το σουτ του Πλατέλλα στη συνέχεια πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 40', ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη αντίδραση του Φυτανίδη στη βαθιά μπαλιά του Σελίν, αλλά το  σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από την εστία του Ατρομήτου.
Κι αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι γηπεδούχοι, δέχθηκαν το γκολ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Λημνιός μπήκε με φόρα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Ντάουντα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με συρτό σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Περιστερίου.
Στο 50ό λεπτό, ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα, ο Στανισάβλιεβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω απ' την εστία του Γκορμπούνοβ. Το μακρινό σουτ του Μανιά στο επόμενο λεπτό (51'), αιφνιδίασε τον Λευκορώσο γκολκίπερ, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.
Στο 65', ο Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Ατρομήτου.
Στο 72ο λεπτό, ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι στον Γκορμπούνοβ, ύστερα από ωραία πάσα του Τσουκαλά, αλλά ο Λευκορώσος κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου