Τελευταία Νέα

11/2/17

17η Αγωνιστική Α1 : ΑΕΚ - Τρίκαλα 87-82

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους στο 32', η ΑΕΚ έκανε τρομερη ανατροπή και επικράτησε των Τρικάλων σε ένα "τρελό" παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.
Το ταξίδι στη Λιθουανία, για την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους, ήταν μεγάλο και πολύ κοπιαστικό. Η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε για τρία δεκάλεπτα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, βρέθηκε να χάνει με 16 στο 32' από τα Τρίκαλα, όμως έκανε στο φινάλε ένα τρομερό ξέσπασμα για να πάρει τη νίκη με 87-82. Οι κιτρινόμαυροι έμοιαζαν χαμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, μέχρι ο κόσμος να "μπει" στην εξίσωση. Μεγάλη εμφάνιση, νέα μεγάλη εμφάνιση για την ακρίβεια, από τον τρομερά φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Ντούσαν Σάκοτα.
Ο MVP:
Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι σε τρομερή κατάσταση και το απέδειξε για άλλη μία φορά. Σκόραρε 25 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 10/10 βολές, μάζεψε 4 ριμπάουντ, δεν έκανε λάθος στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε και ήταν ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα του όρθια. "Μη μας αποδοκιμάζετε όταν δεν τα πάμε καλά, μείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος" είπε στην κάμερα της COSMOTE TV μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο κόσμος της ΑΕΚ γκρίνιαξε όταν είδε την ομάδα του πίσω στο σκορ, αλλά στο τέλος έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Η κακή βραδιά του Μάικλ Ντίξον, προκάλεσε εντύπωση. Στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Αμερικανός σκόραρε μόλις 6 πόντους με 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 1/2 βολές. Είχε και 4 φάουλ. Δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ και γι' αυτό η ΑΕΚ κινδύνευσε να χάσει για πρώτη φορά στο γήπεδό της στη διάρκεια της φετινής σεζόν.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Τα Τρίκαλα έδειξαν τσαμπουκά από νωρίς και δεν φοβήθηκαν την ΑΕΚ, ο Τσαγκαράκης είχε μάλιστα και μια έντονη αψιμαχία με τον Βασιλειάδη, όμως στο φινάλε δεν είχαν ούτε την εμπειρία των γηπεδούχων, ούτε και τον κόσμο τους στην εξέδρα. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ έσπρωξε στο φινάλε τους κιτρινόμαυρους και έκοψε τα πόδια των Θεσσαλών που πάντως αξίζουν ένα χειροκρότημα για την προσπάθειά τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Σκληρό ματς, χαμηλό τέμπο από νωρίς και τα Τρίκαλα μπροστά στο σκορ. Οι Θεσσαλοί βρέθηκαν στο +7 (11-18) στο έβδομο λεπτό, με την ΑΕΚ να κάνει ένα μικρό ξέσπασμα για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο 21-20. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι κιτρινόμαυροι θα πάρουν αέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα και με τον Λίποβι να κάνει φοβερή δουλειά, πήραν μέχρι και το +10 (30-40). Μπιρούτα και Μπάρλοου ακολούθησαν τον Ουκρανό, μέχρι οι γηπεδούχοι να τρέξουν ένα μικρό σερί 5-0 για το 37-42 του ημιχρόνου.
Η αλήθεια είναι πως όλοι περίμεναν το ξέσπασμα της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο, όμως τα Τρίκαλα βρέθηκαν ακόμη και στο +14 (44-58) για να "παγώσουν" το ΟΑΚΑ και να εκνευρίσουν τον Ζντοβιτς. Ο Καστρίτης ζητούσε από τους παίκτες του ψυχραιμία και εκείνη την είχαν όταν οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά σε... νορμάλ επίπεδα. Το 51-62 στο τέλος του δεκαλέπτου, άφηνε υποσχέσεις για θεαματικό φινάλε.
'Ενα τρίποντο του Τσαγκαράκη εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (51-67), όμως η ΑΕΚ συνέχισε να παλεύει κι ας μην ήταν σε καλό απόγευμα. Ο Ντίξον δεν βοήθησε την ομάδα του, αλλά οι κιτρινόμαυροι δεν παράτησαν το παιχνίδι. Έκαναν ένα τρομερό ξέσπασμα, με τον Σάκοτα να ηγείται, ροκάνισαν τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη με τον ΜακΓκραθ να φτιάχνει σπουδαίες φάσεις, τον Ελονού να τις τελειώνει και τον Ούκιτς να βάζει το τρίποντο που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης.
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 51-62, 87-82.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8(2), Ελονού 14 (7 ριμπ.), Βασιλειάδης 6, Χαριτόπουλος 2, Λαρεντζάκης 8 (1 τρίπ., 8ριμπ., 3ασ), ΜακΓκράθ 14 (2), Ντίξον 6 (1), Μαυροειδής 1, Τσαλμπούρης 3, Σάκοτα 25 (3/5τρίπ., 4ρ).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 15 (8ρ), Τσαγκαράκης 16 (4), Μπάρλοου 18 (3 τρίπ., 7 ριμπ., 6 ασ.), Χότον 5, Λίποβι 14 (1), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης 6, Καλογιαννίδης, Βαριτιμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου