Τελευταία Νέα

9/2/17

22η Aγωνιστική Euroleague : Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 81-72

Μόνος στην πέμπτη θέση της κατάταξης βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς επιβλήθηκε με 81-72 της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, κι έφτασε τις 13 νίκες στην EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να καθησυχάζει με την απόδοσή του, παίρνει αυτό το οποίο θέλει και συνεχίζει να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον. Με τον Καλάθη σε κακή βραδιά και τον Τζεντίλε πάλι άφαντο, οι “πράσινοι” διαχειρίστηκαν σωστά τα δύσκολα σημεία. Κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και βρήκαν λύσεις απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο. Πλέον είναι μόνος στην πέμπτη θέση και στοχεύει να συνεχίσει τις νίκες εντός καθώς ακολουθεί το ματς με την Ούνικς.

MVP:
Οι Κρις Σίνγκλετον (17 βαθμούς, 21 πόντους) και Τζέιμς Φελντέιν (16 βαθμούς, 16 πόντους )έβαλαν τις βάσεις όταν χρειάστηκε, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει το αφεντικό. Ο Γιάννης Μπουρούσης όμως ήταν η... κολώνα του "τριφυλλιού" στο δεύτερος μέρος. Ο Παναθηναϊκός ακούμπησε τη μπάλα στον διεθνή σέντερ που έδωσε λύσεις επιθετικά, δημιούργησε κι έφθειρε τους ψηλούς της Μπάμπεργκ, με συνέπεια να σταματήσει στους 16 πόντους εκ των οποίων οι 11 στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Μπουρούσης έδωσε τη σιγουριά μέσα στη ρακέτα και ο Μάικ Τζέιμς αποτελείωσε την Μπάμπεργκ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Γι' ακόμα ένα ματς ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75 με 12/27 και 44.4%. Αυτό του επέτρεψε να διορθώσει όσο ήταν εφικτό τα περισσότερα λάθη (13) σε σχέση με τις ασίστ (12).
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:
Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατάφεραν να βρουν ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Το επιμέρους σκορ 20-13 ήταν καθοριστικό για να δώσει προβάδισμα στους "πράσινους" και στην τελευταία περίοδο να το διατηρήσουν φέρνοντας μάλιστα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (77-66) λίγο πριν από την λήξη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Γι' ακόμα ένα ματς στην EuroLeague, ο Τσάβι Πασκουάλ αναγκάστηκε να καλέσει πολύ νωρίς τάιμ άουτ για να συμμαζέψει την κατάσταση αφού ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά. Η Μπάμπεργκ κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα κι εκμεταλλευόμενη τα mismatch πήρε προβάδισμα με 11-3 στο 4'. Κάπου εκεί, ξεκίνησε η αντεπίθεση του “τριφυλλιού” με όπλο την ευστοχία από τα 6.75.
Ο Κρις Σίνγκλετον και ο Τζέιμς Φελντέιν έδωσαν λύσεις, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να κάνει επιμέρους σκορ 16-5 και να περάσει μπροστά με 19-16 στο 7', ανεβάζοντας για τα καλά ταχύτητα αφού πρώτα οι “πράσινοι” βελτίωσαν την άμυνα τους. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι, είχαν το προβάδισμα με 27-19 και 5/7 τρίποντα. Οι παίκτες του Πασκουάλ έλεγξαν τον ρυθμό και με τον Νίκο Παππά έφεραν το ματς σε διψήφια διαφορά (30-19) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.
Οι Γερμανοί απάντησαν άμεσα με 8-0 σερί (30-27) και σύντομο χρονικό διάστημα έβαλαν ξανά δύσκολα στον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε τις κακές επιλογές στην επίθεση και όπως συνηθίζει έχασε την ισορροπία του στο αμυντικό κομμάτι. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με επιμέρους σκορ 16-2, όχι μόνο κάλυψαν τη διψήφια διαφορά αλλά πέρασαν ξανά μπροστά με 35-32 στο 18'.
Η επιθετική εικόνα του “τριφυλλιού” παρέμενε κακή, ωστόσο δύο μακρινά σουτ από Τζέιμς και Φελντέιν ξεμπλόκαραν κάπως την κατάσταση στο τέλος του πρώτου μέρους (42-41), με τους Ρανόσεβιτς και Χέκμαν να δημιουργούν πολλά προβλήματα από τους φιλοξενούμενους.
Με πρόθεση να βάλει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός και βρήκε στόχο. Ο Γιάννης Μπουρούσης κέρδισε μάχες, οι “πράσινοι” είχαν το πάνω χέρι αλλά είχαν τον Νικ Καλάθη σε κακή βραδιά επιθετικά. Αντίθετα, ο Φελντέιν συνέχισε να εκτελεί και οι γηπεδούχοι κρατούσαν την υπέρ του διαφορά (53-44) στα μέσα της περιόδου.
Σ' εκείνο το σημείο ο Κέι Σι Ρίβερς έκανε το τρίτο φάουλ, προσθέτοντας ένα σημαντικό πρόβλημα στον Πασκουάλ αλλά οι λύσεις έρχονταν από τον Μπουρούση σε πόντους και δημιουργία με συνέπεια η ομάδα του “τριφυλλιού” να κλείσει το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα (62-54) και καλύτερη εικόνα στα στις δύο πλευρές του παρκέ.
Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στη διάθεση τους τον Νίκο Ζήση που έκανε ράμματα στο σαγόνι αλλά επέστρεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Μπάμπεργκ τιμωρούσε κάθε λάθος κι έμενε κοντά στο σκορ αλλά οι “πράσινοι” έβρισκαν τρόπο να διατηρούν τον έλεγχο έστω και δύσκολα μέχρι που η διαφορά έφτασε ξανά σε διψήφιο (77-66) με καλάθι του Παππά, με αποτέλεσμα κάπου εκεί να μπει τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-41, 62-54, 81-72.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης.
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (3), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 11 (2), ΜακΝιλ, Χέκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου