Τελευταία Νέα

1/2/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Κισσαμικός - Παναθηναϊκός 0-4 (0-3).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 του Κισσαμικού χωρίς να συναντήσει δυσκολίες και με κορυφαίους τους Κλωναρίδη, Χατζηγιοβάνη πήρε την πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αστέρα σε διπλά παιχνίδια.
'Oσο άνετα δείχνει και το τελικό 4-0 ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κισσαμικού και πήρε την πρόκριση για τους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον Αστέρα.
Το παιχνίδι με την ομάδα των Χανίων είχε από πριν, λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα, διαδικαστικό χαρακτήρα για το τριφύλλι που παρατάχθηκε για αυτό το λόγο με πολλές αλλαγές αλλά ο Ουζουνίδης σίγουρα μπόρεσε να δει πολλά ευχάριστα πράγματα.
Κυρίως εστιάζοντας στην διάθεση και την απόδοση του Βίκτωρα Κλωναρίδη που έπαιξε βασικός αλλά και των νέων Χατζηγιοβάνη, Πίσπα, Μίγγου που χρησιμοποίησε στην διάρκεια του αγώνα. Στα θετικά και η επιστροφή του Μολέντο μετά από καιρό καθώς ήταν εκτός λόγω τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα.
Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό ουσιαστικά μόνο στο πρώτο 45λεπτο όπου ο Παναθηναϊκός αν και είχε διάθεση και την υπεροχή της μπάλας δεν μπορούσε να βρεθεί σωστά και να απειλήσει. Επίσης και οι γηπεδούχοι φάνηκαν να πιστεύουν λίγο το παιχνίδι και να παλεύουν απειλώντας τους πράσινους σε τρεις περιπτώσεις.
Το γκολ του Κλωναρίδη όμως στο 42' άλλαξε τα δεδομένα και ουσιαστικά έκρινε και το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα, καθώς η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εξίσου καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησε και μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε στο 57' με τον Χατζηγιοβάννη ο Κισσαμικός κατέρρευσε. Ενδεικτικά ήταν και τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο γκολ των πράσινων.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία στο τριφύλλι να κάνει και άλλες αλλαγές, να πιέσει και άλλο και να βρει και άλλα τέρματα με τους Πίσπα, Μπουμάλ. Την ίδια ώρα ο Κισσαμικός στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Στιλ.
Από το τριφύλλι ξεχώρισαν οι Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης με τον μικρό να δείχνει μετά το γκολ που σημείωσε αρκετά απελευθερωμένος και δείγματα του ταλέντου του. Καλή και η παρουσία του Πίσπα που στο ντεμπούτο του έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο παίκτη στην ηλικία του στο τριφύλλι, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο:  "Δημοτικό Στάδιο Περιβόλια"
Διαιτητής: Γεώργιος Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Κ. Τρουλινός (Αρκαδίας), Μ. Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Μάριος Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Μπαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Τσοντάκης, Ν' Γκουέμ, Μαρτίνες, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης, Στογιανόφ (69' Κίκε).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Μολέντο (66' Κουτρουμπής), Χουλτ, Ρέις, Ζέκα (61' Μίγγος), Μπουμάλ, Χατζηγιοβάνης (58' Πίσπας), Κλωναρίδης, Ρινάλντι.
Γκολ: 42' Κλωναρίδης, 57' Χατζηγιοβάνης, 78' Πίσπας, 79' Μπουμάλ
Κίτρινες: 16' Μαρτίνες, 87' Μπολάκης

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σπύρος Μπαξεβάνος, έχοντας το μυαλό του στο παιχνίδι πρωταθλήματος και όχι στο Κύπελλο μετά και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε. Οι Χανιώτες έπαιξαν με τον Πολίτη κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά έπαιξε ο Μπολάκης και αριστερά ο Τσοντάκης και στο κέντρο της άμυνας οι Γιαλούσης, Παντελάκης. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ν' Γκουέμ, Μαρτίνεθ και οι τρεις μπροστά τους οι Βλάχος, Μάντζης, Ποκόγνκ και στην κορυφή της επίθεσης ο Στογιανόφ.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχοντας και το υπέρ του 3-0 από το πρώτο παιχνίδι παρατάχθηκε επίσης με αλλαγές και με τον Ουζουνίδη να δίνει χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, Ρέις, Ρινάλντι, σε παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό Μολέντο, Χουλτ, σε νέους Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνη αλλά και στον Βίκτωρ Κλωναρίδη τον οποίο χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα.
Συγκεκριμένα το τριφύλλι παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα 4-4-2 με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Μαρινάκης και αριστερά ο Χουλτ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ευαγγέλου, Μολέντο. Οι δυο κεντρικοί χαφ ήταν οι Ρέις, Ζέκα με τον Μπουμάλ να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χατζηγιοβάνη στο αριστερό ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Κλωναρίδης, Ρινάλντι.
ΑΝΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε έχοντας την υπεροχή στο ματς και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά με τόσα νέα πρόσωπα που δεν είχαν παίξει ξανά μαζί τους λογικό ήταν να μην αποδίδει καλά. Από το πρώτο λεπτό όμως οι πράσινοι πίεζαν αρκετά ψηλά, μέχρι και τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν τον Κισσαμικό να δημιουργήσει. Παρά την πίεση και την κατοχή της μπάλας όμως δεν απειλούσαν.
Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 17'. Σε γέμισα ύστερα από εκτέλεσε φάουλ και την αρχική απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων ο Ρέις με κεφαλιά έδωσε την μπάλα στον Ρινάλντι που σούταρε με τον Πολίτη να αποκρούει. Ο Κλωναρίδης μπήκε στη φάση αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Κισσαμικού έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρέις πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πολίτη.
ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ.
Ο Κισσαμικός μετά τα πρώτα 25 λεπτά άρχισε να προσπαθεί και αυτός να απειλήσει και τα κατάφερε. Αρχικά στο 27' σε γύρισμα από τα δεξιά ο Μάντζης έκανε "τσαφ" και ο Στογιανόφ με τακουνάκι δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Στιλ που μπλόκαρε. Ο Άγγλος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έπιασε και στο 41' το σουτ του Βλαχου ο οποίος αν και έκανε πανέμορφη ενέργεια δεν σούταρε καλά με τον Στιλ να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό όμως λίγο έλειψε να έχουμε ένα τραγικό λάθος στην πράσινη άμυνα. Μετά από σέντρα ο Χουλτ πήγε να γυρίσει με το κεφάλι στον Στιλ χωρίς να έχει δει ότι ο τερματοφύλακας του έβγαινε για να μπλοκάρει την μπάλα, υπήρξε μια σύγχυση, αλλά τελικά ο γκολκίπερ των πράσινων βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και ο Χουλτ απομάκρυνε σε δεύτερο χρόνο.
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ.
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 42' όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα προς τον Ρινάλντι ο Γιαλούσης έκοψε, αλλά λανθασμένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κλωναρίδης να παρέμβει, να φέρει την μπάλα μπροστά του με το στήθος και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι. Ο "νεοαποκτηθείς" Κλωναρίδης μάλιστα έγινε ο πρώτος Έλληνας σκόρερ τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Στο 45' το τριφύλλι θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Κλωναρίδης με πολύ ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Ρινάλντι. Ο Αργεντινός γύρισε πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Πολίτη που έπεσε και μπλόκαρε στερώντας από τον Ρινάλντι το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε όπως έκλεισε το πρώτο μέρος και στο δεύτερο. Μπήκε πιο σοβαρά, απείλησε με καλύτερες προϋποθέσεις και δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Κισσαμικό για να τον απειλήσει.
Στο 48' οι πράσινοι βγήκαν όμορφα από τα δεξιά στην επίθεση. Ο Μπουμάλ έστρωσε στον Μαρινάκη, εκείνος όμως αντί να γυρίσει παράλληλα την μπάλα, έκανε "τσαφ" και σούταρε με την μία χωρίς να απειλήσει τον Πολίτη.

ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΟΙ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ, ΠΙΣΠΑΣ.


Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 στο 57' όταν ο Κλωναρίδης ο οποίος είχε τρομερή διάθεση βγήκε από τα δεξιά, έκανε όμορφη σέντρα, η μπάλα πέρασε από το κεφάλι του Ρινάλντι, με τον Αργεντινό μάλιστα να είναι σε θέση οφσάιντ, αλλά να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά και στρώθηκε στο δεύτερο δοκάρι στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος από κοντά πλάσαρε στην κενή εστία το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό.
Μετά το 2-0 ο Ουζουνίδης πέρασε εκτός αγώνα τον Κλωναρίδη και έβαλε στην θέση του τον Πίσπα και τρία λεπτά αργότερα εκτός ματς βγήκε και ο Ζέκα με τον Μίγγο να παίρνει τη θέση του και τον Παναθηναϊκό να παίζει με αρκετούς νεαρούς στην ενδεκάδα. Επίσης στο 65' ο Κουτρουμπής πέρασε αντί του Μολέντο ο οποίος δεν ζορίστηκε παραπάνω καθώς προερχόταν από τραυματισμό.

Στο 65' μάλιστα το τριφύλλι κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση. Ο Μπουμάλ ανέλαβε την εκτέλεση του στέλνοντας την μπάλα προς την εστία αλλά ο Πολίτης με γροθιές απομάκρυνε.
Παρά τις αλλαγές το τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και στο ο Ρινάλντι έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-0. Ήταν το 71' όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ρινάλντι ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται και από κοντά προσπάθησε να πλασάρει τον Πολίτη αλλά ο γκολκίπερ του Κισσαμικού έδιωξε σε κόρνερ και πάλι.
Επτά λεπτά αργότερα ο Μπουμάλ έκλεψε την μπάλα και έκανε την πάσα προς τον Πίσπα. Ο Παντελάκης δεν μπόρεσε να κόψει και ο Πίσπας βγήκε τετ α τετ και με άψογο πλασέ πάνω από τον Πολίτη έγραψε το 3-0. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κ20 του Παναθηναϊκού άνοιξε λογαριασμό και με την πρώτη ομάδα.
ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ Ο ΜΠΟΥΜΑΛ.
Με την σέντρα από το 3-0 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει και πάλι. Η μπάλα γύρισε στον Πολίτη που δεν υπολόγισε σωστά και στην πάσα προς τον συμπαίκτη του στη μεσαία γραμμή παρενέβη ο Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έκανε το 4-0.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι καθώς ήταν λογικό και το τριφύλλι να ρίξει λίγο τους ρυθμούς του ήρθε στο 83' όταν ο Χατζηγιοβάννης ο οποίος έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο 45λεπτο έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε τη σέντρα και ο Πίσπας πήρε την κεφαλιά με τον Πολίτη να απομακρύνει σωτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου