Τελευταία Νέα

1/2/17

*11η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Κέρκυρα 0-0

Ηρακλής και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στο Καυτανζόγλειο, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Super League. 
Δεν ανέδειξε νικητή η  εξ αναβολής αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Super League ανάμεσα σε Ηρακλή και Κέρκυρα στο Καυτανζόγλειο. Ύστερα από ένα κακό πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές στο δεύτερο, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν μπήκε (0-0). Ο βαθμός θα πρέπει να αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα του νησιού των Φαιάκων, η οποία σε 18 ματς έχει 18 βαθμούς.
Ο ανεβασμένος Ηρακλής έφτασε τη Βέροια στους 13 πόντους, την έχει από... κάτω λόγω της νίκης του στην Ημαθία, αλλά παραμένει σε τροχιά υποβιβασμού.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Κούρος, Ιντζόγλου, Δώνης, Μοντέιρο (86' Λουκίνας), Λεοζίνιο (69' Πασάς), Γροντής, Περόνε (74' Μπαστακός).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου):Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης (42' λ. τρ. Ντιμιτρόφσκι), Ιωάννου, Ζαραδούκας (82' λ. τρ. Ζορντάο Ντιόγκο), Νίκιτς, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος, Γεωργίου (72' Επστάιν), Τουράμ.
Κάρτες: 30' Νίκιτς, 79' Σιόντης, 87' Σπίνουλας, 89' Τουράμ
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Στείρο πρώτο ημίχρονο. Ήταν τέτοια η σημασία του αγώνα, από βαθμολογική άποψη, που και ο Ηρακλής και η Κέρκυρα ήταν πολύ προσεκτικές στα μετόπισθεν. Όποια εκ των δύο δεχόταν πρώτη γκολ, ο δρόμος για την ισοφάριση και ακολούθως για την ανατροπή θα ήταν ανηφορικός. Αμυντική τακτική λοιπόν από Γηραιό και Φαίακες, αν και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο τρίτο λεπτό.  Ο Ζορμπάς έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Τουράμ δεν κατάφερε να σουτάρει προ των στόπερ του Ηρακλή, το έκανε ο Γεωργίου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον. Αυτή επί της ουσίας ήταν και η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία που έγινε στο πρώτο 45λεπτο.
Από εκεί και πέρα, χαμηλό τέμπο στο ματς, μεγάλη βαρύτητα στα μετόπισθεν, Χουάντερσον και Κουτζαβασίλης δεν είχαν μπόλικη δουλειά. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, αλλά τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν. Ο Μιχάλης Γρηγορίου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή από το πρώτο μέρος, όταν ο αρχηγός του Τάσος Βενέτης τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο Ντιμιτρόφσκι. Με 4-2-3-1 οι δύο ομάδες, πάντως, δεν άλλαξαν τον σχηματισμό τους ακόμα και μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησαν.
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο ήταν αρκετά καλύτερο. Τουλάχιστον σημειώθηκαν καλές ευκαιρίες, το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό και... ζωντάνια. Ο Ηρακλής είχε τις πιο σημαντικές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, αν και όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μισό αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η ομάδα του νησιού των Φαιάκων. Στο 48' ο Κόντος έκανε σουτ από γύρισμα του Ζαραδούκα, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Στάμου και ο Χουάντερσον μπλόκαρε. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με τον Ηρακλή να απειλεί στο 54' και στο 59' με Κούρο, στο 58' με Μοντέιρο και στο 61' με Λεοζίνιο.
Η Κέρκυρα επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Η μεσοεπιθετική τριάδα επεδίωκε να βρει τον Τουράμ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο Βραζιλιάνος απείλησε στο 75' με σουτ που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ ακόμα πιο καλή φάση ήταν αυτή του 80', όταν ο Χουάντερσον εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Επστάιν. Οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές δεν επέφεραν αλλαγή και στους σχηματισμούς, πέρα από το τέλος, όταν ο Παντελίδης με την είσοδο του Λουκίνα γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, με παρτενέρ του Λουκίνα τον Μπαστακό.
Όσο περνούσε η ώρα, το ματς κρεμόταν σε μια λεπτή κλωστή. Πάνω κάτω η μπάλα, με τον Ηρακλή να συνεχίζει να έχει το... πάνω χέρι. Τρομερή ένταση στο Καυτανζόγλειο, με δυνατές μονομαχίες, δίχως όμως να σημειωθεί γκολ έως το 90'+4', οπότε και ο Μπλάνας σφύριξε για τελευταία φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου