Τελευταία Νέα

1/2/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ατρόμητος - Λαμία 2-0 (2-2).

Ο Αμπιόλα Ντάουντα πέτυχε δύο γκολ απέναντι στη Λαμία - όπως και στο ματς της Φθιώτιδας - ο Ατρόμητος νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ολυμπιακού και Άρη.
Toν αντίπαλό του (από το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τον Άρη) περιμένει ο Ατρόμητος στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα από το Περιστέρι νίκησε με 2-0 τη Λαμία και σε συνάρτηση με το 2-2 του πρώτου ματς στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Σκόρερ και των δύο γκολ του Ατρομήτου, ο Αμπιόλα Ντάουντα. Ο Νιγηριανός πέτυχε δύο, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς στη Λαμία. Τέσσερα όλα κι όλα τα γκολ που έχει πετύχει με τη φανέλα του Ατρομήτου, και τα τέσσερα απέναντι στη Λαμία. Άλλωστε αποκτήθηκε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και δεν έχει παίξει και πολλά ματς με τη νέα του ομάδα.
Η Λαμία στάθηκε καλά, παρά την ήττα της, και είχε ευκαιρίες να σκοράρει με τους Ποζατζίδη και Φερφελή, ενώ σημαντικότερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν το οριζόντιο δοκάρι στη γυριστή κεφαλιά του Τσούκαλου.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου
Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς
Βοηθοί:  Ισίδωρος Αρμακόλας, Δημήτρης Ζησιμόπουλος
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κατράνης, Ούμπιδες (73' Βασιλείου), Ζησόπουλος, Πλατέλλας (61' Κυριακίδης), Τόνσο, Μπρίτο (81' Λημνιός), Ντάουντα.
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Χριστοφιλέας, Βαλιός, Κοτσώνης, Παπαργυρίου (46' Καραγιάννης), Μπουλούλης, Αυγενικού, Ματσούκας, Τσούκαλος, Ποζατζίδης (61' Τζόκιτς), Φερφελής (46' Βάντερσον)
Γκολ: 18', 44' Ντάουντα
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με σουτ των Αυγενικού και του Ποζατζίδη. Αμφότερα, ωστόσο, ήταν ασθενή ή άστοχα με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν ουσιαστικά τον Παπαδόπουλο.
Ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα στην πρώτη του - ουσιαστικά - ευκαιρία στο ματς. Ο Κατράνης έκανε την κούρσα και την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Κοτσώνης δεν μπόρεσε να κόψει την μπάλα - δεχόμενος πίεση από τον Τόνσο - και ο Ντάουντα από κοντά νίκησε τον Πίτκα και άνοιξε το σκορ.
Η ομάδα της Φθιώτιδας προσπάθησε να ισοφαρίσει και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες να το κάνει από το 26ο έως το 28ο λεπτό. Στην πρώτη περίπτωση, ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος στην απομάκρυνση, ο Ποζατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στη δεύτερη - δύο λεπτά μετά από την πρώτη - ο Τσούκαλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν να ισοφαρίσουν, ο Ατρόμητος έβρισκε κενά στην άμυνά τους και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Δεν τα κατάφερε με το τετ-α-τετ του Πλατέλλα στο 43ο λεπτό - τον έκοψε ο Βαλιός τελευταία στιγμή - το κατάφερε με τον Ντάουντα ξανά στο 44ο. Ο Νιγηριανός, από κοντά μετά την ασταθή απόκρουση του Πίτκα σε σουτ του Πλατέλλα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπάμπης Τεννές πέρασε βασικά του στελέχη στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του και να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου