Τελευταία Νέα

18/3/17

25η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

Με γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ κέρδισε εκτός έδρας μετά από πέντε μήνες και μια μέρα επικρατώντας 1-0 του Ατρόμητου. Κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ατρόμητου!
Για πέντε ολόκληρους μήνες (και μια μέρα) και για οκτώ παιχνίδια, η ΑΕΚ έψαχνε την εκτός έδρας νίκη. Και την βρήκε στο ένατο ματς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Χάρη σ’ ένα γκολ του Πέτρου Μάνταλου. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ατρόμητο με 1-0, στο πρώτο εκτός έδρας, που είχε τόσο καλή διαχείριση.
Όσο για τους γηπεδούχους, έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τον επόπτη που ακύρωσε καθαρό γκολ του Λημνιού στο 79 λεπτό. Ωστόσο παράπονα έχει και η ΑΕΚ, που επίσης φωνάζει δικαίως για λάθος υπόδειξη του πρώτου επόπτη της αναμέτρησης στο 52’.
Η εντολή που είχαν πάρει οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ, ήταν για πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του Ατρόμητου, από την αρχή του παιχνιδιού. Περίπου όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη Κυριακή (12/3).
Και από το ξεκίνημα, οι «κιτρινόμαυροι» άσκησαν πίεση χαμηλά στους γηπεδούχους και μετέφεραν το παιχνίδι στην πλευρά της εστίας του Γκορμπούνοφ. Αυτό το πρέσινγκ των παικτών της ΑΕΚ, όχι μόνο έδωσε κατοχές στους φιλοξενούμενους, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για γκολ μόλις στο 10 λεπτό.
Ο Αραούχο βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια στα όρια της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Πάντως απ’ αυτή την φάση του Αργεντινού φορ, μέχρι και την επόμενη ευκαιρία όχι της ΑΕΚ, αλλά στο ματς, χρειάστηκε να περάσουν 25 ολόκληρα λεπτά.
Και αυτό διότι ρυθμό το ματς δεν είχε. Περισσότερη κατοχή είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά πολύ μακριά από την εστία του Ατρομήτου. Όσο για τους γηπεδούχους, άφηναν την κυκλοφορία στους φιλοξενούμενους και έψαξαν απειλές με βαθιές μπαλιές, που όμως δεν έβρισκαν ούτε τον Ντιγκινί, ούτε τον Λε Ταλέκ.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπετσόγλου (Κορίνθου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΣΑ ΠΙΝΤΟ): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάχα (72’ Τόνσο), Κατράνης, Ούμπιντες, Πλατέλλας (72’ Λημνιός), Κυβρακίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (82’ Ντάουντα).
ΑΕΚ (ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ): Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (54’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (90’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (87’ Πέκχαρτ), Αϊντάρεβιτς.
Γκολ: 57' Μάνταλος
Κίτρινες: 90' Μανιάτης/45’ Γιόχανσον, 86’ Σιμόες, 87’ Αϊντάρεβιτς
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα και την κυκλοφορούσε καλά, αλλά χωρίς να βρίσκει ανοικτούς διαδρόμους. Και η επόμενη, μετά το δοκάρι, απειλή της στην εστία του Γκορμπούνοφ, ήταν μια εκτέλεση φάουλ στο 36’ από τον Μάνταλο.
Η μπάλα έφτασε στον Κολοβέτσιο, ο οποίος με προβολή δεν μπόρεσε να βρει εστία. Και το 0-0 έμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Δυνατό ξεκίνημα και γκολ.
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η ΑΕΚ μπήκε στο ματς πολύ δυνατά. Με πίεση χαμηλά στην άμυνα του Ατρόμητου και με έλεγχο της… κυκλοφορίας στη μεσαία γραμμή, αλλά και σωστό κτίσιμο επιθέσεων. 
Στον 57 ο Σιμόες βρήκε τον Ντίντακ πάνω στην κίνηση του από αριστερά. Ο Ισπανός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μάνταλος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η ΑΕΚ είχε βρει αυτό που έψαχνε από το πρώτο λεπτό, με τον τρόπο που είχε διαχειριστεί μέχρι εκείνο το σημείο το ματς. Και πλέον είχαν αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Και αυτό διότι η ΑΕΚ που είχε την κυκλοφορία της μπάλας, έπρεπε να διαχειριστεί προβάδισμα στο σκορ. Ενώ ο Ατρόμητος που μέχρι εκείνο το σημείο είχε δώσει χώρο στους φιλοξενούμενους, έπρεπε να βγάλει αντίδραση για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης.
Η κλοπή στον Ατρόμητο!
Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 20 λεπτά από το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ, για να έρθει αντίδραση του Ατρομήτου από τον πάγκο. Ο Σα Πίντο έριξε στο ματς και τον Τόνσο και τον Λημνιό. Και κυρίως η παρουσία του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, έδωσε πνοή στους γηπεδούχους. Κυρίως όμως, έβαλε δυσκολίες που μέχρι εκείνο το σημείο η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ δεν έχει. Ο Ατρόμητος επιχειρούσε να πλησιάσει στην περιοχή της Ένωσης. Χωρίς όμως να βρίσκει τρόπο να απειλήσει.
Μέχρι και το 79 λεπτό. Τότε έγινε η πρώτη και μοναδική καλή φάση του Ατρομήτου, που έβαλε όμως… μπουρλότο. Ήταν η φάση που δεν μπήκε, λόγω δοκαριού στο σουτ του Τόνσο και ακυρώθηκε το γκολ του Ατρομήτου με τον Λημνιό μετά από πάσα του Λε Ταλέκ. 
Η φάση αυτή έβαλε για λίγο μπουρλότο στο ματς. Οι δυο παίκτες καλύπτονταν, ο Θάνος και ο επόπτης δεύτερος επόπτης, ο Μπετσόγλου, αρχικά έδειξαν σέντρα αλλά μετά οφσάιντ με τον διαιτητή της αναμέτρησης να πηγαίνει να παίρνει και την άποψη του πρώτου επόπτη και τελικά να ακυρώνει το γκολ.
Μέχρι και το φινάλε του ματς, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να βγάλει άλλη ευκαιρία για γκολ. Ενώ από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε μάλλον εύκολα το προβάδισμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου