Τελευταία Νέα

26/3/17

Tα αποτελσματα της 5ης Aγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018!

Ο Ντεφόου σκόραρε μετά από 4 χρόνια και 4 ημέρες, οδηγώντας την Αγγλία στη νίκη επί της Λιθουανίας στο "Wembley" με 2-0, ενώ η Γερμανία έκανε το "5 στα 5", επικρατώντας 4-1 στο Αζερμπαϊτζάν.Η Βουλγαρία έκανε την έκπληξη, νικώντας 2-0 την Ολλανδία στη Σόφια, ενώ Γαλλία και Πορτογαλία επικράτησαν του Λουξεμβούργου και της Ουγγαρίας, αντίστοιχα.Η Κύπρος δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην Εσθονία, ενώ η Βοσνία νίκησε 5-0 το Γιβραλτάρ.Η Ιταλία επικράτησε 2-0 της Αλβανίας σε έναν επεισοδιακό αγώνα, τον 1.000ό του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Άνετα η Ισπανία το Ισραήλ, η Κροατία πήρε το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Ουκρανία.
H Aγγλία νίκησε 2-0 τη Λιθουανία στο "Wembley", έτσι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 4 νίκες και μία ισοπαλία, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τζερμέιν Ντεφόου. Ο 34άχρονος επιθετικός της Σάντερλαντ έπαιξε με τα "3 λιοντάρια" για πρώτη φορά μετά τις 15 Νοεμβρίου 2013, δηλαδή πριν 3.5 χρόνια σε φιλικό με την Χιλή ήταν η τελευταία του συμμετοχή.
Ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και 4 ημέρες, καθώς τελευταία φορά ήταν στην 11άδα στις 22 Μαρτίου 2013 στο Σαν Μαρίνο. Τότε είχε πετύχει και τα τελευταία του γκολ (είχε σκοράρει δύο φορές).
Ο Ντεφόου λοιπόν, άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με κοντινό πλασέ από ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ, έτσι έφτασε τα 20 γκολ στην 56η διεθνή συμμετοχή του.
Στο 60ό λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Τζέιμι Βάρντι και έξι λεπτά αργότερα (66') ο επιθετικός της Λέστερ έκανε το 2-0 από ασίστ του Άνταμ Λαλάνα, φτάνοντας τα 6 διεθνή γκολ (16 συμμετοχές).
"5 στα 5" η Γερμανία!
Μετά την Ελβετία, η Γερμανία έγινε η δεύτερη ομάδα που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο μόνο με νίκες, με 15 βαθμούς δηλαδή, έχοντας 5 "τρίποντα" σε 5 αγωνιστικές.
Τα "πάντσερ" νίκησαν 4-1 το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού, με σκόρερς τους Αντρέ Σέρλε (2), Τόμας Μίλερ και Μάριο Γκόμεθ, ενώ είχε ισοφαρίσει (1-1) ο Ναζάροβ στο 31'. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται η Γερμανία στα προκριματικά.
Στην δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, πίσω από την Γερμανία, διατηρήθηκε η Βόρειος Ιρλανδία, επικρατώντας 2-0 της Νορβηγίας, για την οποία βασικός ήταν ο Ταρίκ Ελγιουνουσί, ενώ η Τσεχία επικράτησε 6-0 στο Σαν Μαρίνο.
Η Πολωνία νίκησε 2-1 στο Μαυροβούνιο, έτσι είναι στην κορυφή του 5ου ομίλου με +6, καθώς και η Δανία έμεινε στο 0-0 με την Ρουμανία.
Όσον αφορά στον όμιλο της Αγγλίας, η Σλοβακία ανέβηκε στην θέση, καθώς νίκησε 3-1 στη Μάλτα και προσπέρασε την Σλοβενία, η οποία ηττήθηκε στην Σκωτία, όπου το μοναδικό γκολ το πέτυχε ο Κρις Μάρτιν στο 88'.
Συνεχίζονται οι αποτυχίες για τους "Oranje", καθώς η Βουλγαρία νίκησε 2-0 την Ολλανδία στη Σόφια, έτσι προσπέρασε και την έριξε στην 4η θέση του 1ου ομίλου.
Ο Σπας Ντέλεφ της Πόγκον πέτυχε και τα δύο γκολ, με τον 17άχρονο στόπερ του Άγιαξ, Ματάις ντε Λιχτ να κάνει διεθνές ντεμπούτο, αλλά μετά τον εφιάλτη του πρώτου ημιχρόνου (2-0 στο 20'), αντικαταστάθηκε στο 46'.
Στην κορυφή του ομίλου διατηρήθηκε η Γαλλία, η οποία επικράτησε 3-1 στο Λουξεμβούργο με δύο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού και ένα του Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ η Σουηδία είναι 2η, καθώς νίκησε 4-0 την Λευκορωσία, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει ένα γκολ και να κερδίζει ένα πέναλτι.
Εκτός του Ζιρού, δύο γκολ πέτυχε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη νίκη της Πορτογαλίας με 3-0 επί της Ουγγαρίας, έτσι έφτασε τα 9 στα προκριματικά, ενώ τα 5 έφτασε ο Αντρέ Σίλβα, με τον επιθετικό της Πόρτο να είναι αυτός που είχε ανοίξει το σκορ απόψε.
Οι Πορτογάλοι πάντως παραμένουν στην 2η θέση του δεύτερου ομίλου, καθώς πρώτη με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς είναι η Ελβετία, αφού επικράτησε 1-0 της Λετονίας, ενώ στο 0-0 έμεινε η Ανδόρα με τους Νήσους Φερόε.
Με δύο γκολ του Βένταντ Ιμπίσεβιτς, η Βοσνία νίκησε 5-0 το Γιβραλτάρ, έτσι έπιασε στην 2η θέση του 8ου ομίλου την Ελλάδα προσωρινά, καθώς αργότερα η χώρα μας πήρε βαθμό στο Βέλγιο (1-1).
Στο άλλο ματς του ομίλου 8ου, η Κύπρος ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα έστω για να προσπαθήσει για το θαύμα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Εσθονία στη Λευκωσία.
Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν γιόρτασε την 1.000ή συμμετοχή του σε επίσημο αγώνα κρατώντας το μηδέν για την Ιταλία, η οποία έφτασε στη νίκη με 2-0 επί της Αλβανίας. για τον 7ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, στην ευρωπαϊκή ζώνη.
Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές φάσεις, με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι να ανοίγει το σκορ με πέναλτι και τον Τσίρο Ιμόμπιλε να το κλείνει στο 80'. Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά στο 2ο ημίχρονο, λόγω δεκάδων καπνογόνων από την κερκίδα των Αλβανών στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα" του Παλέρμο.
Ο Ζουλέν Λοπετέγκι συνέχισε τις δοκιμές και η Ισπανία τις νίκες, αφού το Ισραήλ δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση. Η "φούρια ρόχα" έφτασε σε άνετο 4-1 στο Χιχόν, με τον Νταβίδ Σίλβα να ανοίγει το σκορ και να φτάνει τον Φερνάντο Ιέρο στην 4η θέση της λίστας των σκόρερ της χώρας με 29 τέρματα. Ο Βιτόλο συνέχισε να είναι άκρως παραγωγικός με το τέταρτο γκολ σε έξι εμφανίσεις, ενώ το κερασάκι στην "τούρτα" έβαλαν ο Ντιέγκο Κόστα στο 51' και ο Ίσκο στο 88', με τον Λιόρ Ρεφαέλοβ απλά να μειώνει.
Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, η ΠΓΔΜ επικράτησε του... σάκου του μποξ, Λίχτενσταϊν, με 3-0 μέσα στη Βαντούζ, χάρη σε δύο τέρματα του Ίλια Νεστορόβσκι.

Για τον 4ο όμιλο, η Σερβία τα χρειάστηκε στο "Μπόρις Παϊχάτζε" με αντίπαλο τη Γεωργία, αλλά κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης 2-1 μετά από ανατροπή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 5' με τον Νίκα Κατσαράβα μετά από τραγικό λάθος του Αλεκσάντρ Κολάροβ, σε έναν αγώνα με πολλές τελικές, αλλά λίγες ευκαιρίες. Λίγο αργότερα, ο Βάλερι Καζαϊσβίλι έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου το πλήρωσε, αφού ο Ντούσαν Τάντιτς ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι. Στο 2ο μέρος, ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς με σουτ στο 64' και ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς στο ντεμπούτο του έδωσαν τη νίκη στους "πλάβι" (αμφότεροι από ασίστ του Τάντιτς), που προσπέρασαν την Ιρλανδία στην κορυφή.
Το ντέρμπι μεταξύ Ιρλανδίας και Ουαλίας έληξε δίχως γκολ και το 0-0 στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή. Το παιχνίδι ήταν "φτωχό" σε θέαμα, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να μην μπορεί να σκοράρει και τον Σίμους Κόουλμαν να τραυματίζεται σοβαρά στο τέλος από εγκληματικό τάκλιν του Νιλ Τέιλορ.
Οι Μάρσελ Ζάμπιτσερ και Μάρτιν Χάρνικ "χτύπησαν" στο τελευταίο τέταρτο και η Αυστρία επικράτησε με 2-0 της ουραγού Μολδαβίας.

Η Κροατία έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη (1-0) για τον 9ο όμιλο, στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την Ουκρανία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Νίκολα Κάλινιτς στο 38' μετά από τακουνάκι του Ίβαν Ράκιτιτς, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να παρακολουθεί τον αγώνα από τις εξέδρες του "Μάκσιμιρ" στο Βελιγράδι. Οι Ουκρανοί του Αντρέι Σεβτσένκο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ουσιαστικά και ο σπουδαίος βετεράνος επιθετικός γνώρισε την πρώτη ήττα της προπονητικής καριέρας του.
Ο Τζενκ Τοσούν συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με το τουρκικό πρωτάθλημα όπου έχει σκοράρει 16 φορές με την Μπεσίκτας και με δύο γρήγορα τέρματα έδωσε στην Τουρκία τη νίκη με 2-0 επί της Φινλανδίας για τον 9ο όμιλο. Ο 25χρονος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 512 λεπτά με το εθνόσημο στο στήθος στο 9' με κοντινή προσπάθεια και τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Περπαρίμ Χετεμάι έχασε κάποιες ευκαιρίες για τους Φινλανδούς, ενώ είχε και ένα δοκάρι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και παραμένουν ουραγοί, μαζί με το Κόσοβο.
Την Ουκρανία προσπέρασε και η Ισλανδία, η οποία έφυγε με νίκη 2-1 από το Κόσοβο, έχοντας πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων από το 1ο ημίχρονο, απέναντι στους ουραγούς του ομίλου.


Οι συνθέσεις:


ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Στυλιανού (72' Αβραάμ), Μερκής, Λαΐφης, Χαραλάμπους, Αρτυματάς, Λαμπάν (82' Ρουσιάς), Κυριάκου, Χριστοφή, Κάστανος, Μυτίδης (89' Μακρής).
ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Τένιστε, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Κρούγκλοβ, Ντμίτριεβ, Μετς, Βασίλιεβ (91' Άνιερ), Κέιτ, Όγιαμα (65' Λουτς), Ζενιόβ (79' Τόμετ).

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Τσότσαλιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς (46' Πάβλοβιτς), Τσίμιροτ, Πιάνιτς (56' Βράντσιτς), Βρσάγεβιτς (75' Μπάγιτς), Βίστσα, Χότζιτς, Ιμπίσεβιτς.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραΐμ, Κένεθ Τσιπολίνα (53' Πούσεϊ), Πάγιας, Ρόι Τσιπολίνα, Τζόζεφ Τσιπολίνα, Άντονι Ερνάντες, Ζαν Κάρλος Γκαρσία, Γουόκερ, Γκούιλινγκ (75' Μπάρντον), Κάιλ Κασιάρο (88' Ντουάρτε), Λι Κασιάρο.

ΒΕΛΓΙΟ (3-6-1): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί (66' Μουσά Ντεμπελέ), Ναϊνγκολάν, Σαντλί, Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (92' Βέλλιος).

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαΐλοφ, Στράχιλ Ποπόφ, Τσορμπαντζίσκι, Μποζίκοφ, Ζάνεφ, Σλάβτσεφ, Κοσταντίνοφ, Ιβελίν Ποπόφ, Μανόλεφ, Τόνεφ, Ντέλεφ.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ζουτ, Κάρσντορπ, Ντε Λιχτ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Κλάασεν, Βαϊνάλντουμ, Στρόουτμαν, Ρόμπεν, Πρόμες, Ντοστ.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μορίς, Γιανς, Μαρτίνς Περέιρα, Σανό, Μάλγκετ, Φίλιπς, Γκέρσον, Μουτς, Μπένσι, Ντα Μότα, Ζοασίμ.
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Μεντί, Καντέ, Ματουιντί, Ουσμάν Ντεμπελέ, Παγέτ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Γιάνσον, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Χίλιεμαρκ, Έκνταλ (69' Γιόχανσον), Ντουρμάζ (85' Κλάεσον), Φόρσμπεργκ, Τόιβονεν (74' Τέλιν), Μπεργκ.
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (5-4-1): Γκορμπούνοβ, Σίτοβ, Μαρτινόβιτς, Παλιτσέβιτς, Φιλιπένκο, Μπορντάτσεβ (69' Βολόντκο), Μπρεσάν, Μαέβσκι (66' Ντράγκουν), Ρίος, Γκορντεϊτσούκ, Σιγκνέβιτς (71' Ροντιόνοβ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ Σοάρες, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες, Κουαρέσμα, Ζοάο Μάριο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάσι, Λανγκ, Πάουλο Βινίσιους, Κάνταρ, Κόρχουτ, Νάγκι, Γκιούρκσο, Γκέρα, Μπέσε, Τζούτζακ, Σάλαϊ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Μουμπάντζ, Τζάκα, Ζέλσον Φερνάντες (64' Ντρμιτς), Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί, Σατσίρι (78' Τσούμπερ), Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (84' Φρόιλερ).
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βανίνς, Φραϊμάνις, Γιαγκοντίνσκις, Γκορκς, Σολόβιονς, Λατζίνς (78' Γκουτκόβσκις), Λάιζανς, Βισνάκοβς (56' Γκαμπόβς), Κλούσκινς, Σαμπάλα, Ικαούνιεκς (69' Ράκελς).

ΑΝΔΟΡΑ: Τζουζέπ Γκόμες, Χεσούς Ρούμπιο (46' Μαρκ Γκαρθία), Λίμα, Γιοβέρα, Σαν Νικολάς, Βάλες, Βιέιρα, Κριστιάν Μαρτίνεθ, Αλάεθ, Μαρκ Πουγιόλ (55' Αλεξάντρε Μαρτίνεθ), Τζόρντι Ρούμπιο (77' Κλεμέντε).
ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Νες, Ντάβινσεν, Γκρέγκερσεν, Κλέτσκαρντ, ι Μπαρταλτσόβου (70' Γιόγκβανσον-Χάνσεν), Ντάβινσεν, Χάνσον, Έντμουντσον, Σέρενσεν (82' Γιουστίνουσεν), Βάτναμαρ.
*κόκκινη 74' Έντμουντσον

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Τζαπακόστα, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Βεράτι, Καντρέβα, Μπελότι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε
ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσα, Ισάι, Βέσελι, Αϊετί, Αγκόλι, Μπάσα (88' Λατίφι), Κούκελι, Μεμουσάι, Λίλα (68' Σαντίκου), Τσικαλέσι, Ρόσι  (79' Γκρέζντα)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τιάγκο (63' Κόκε), Μπουσκέτς, Ινιέστα (70' Ίσκο), Βιτόλο (84' Άσπας), Κόστα, Σίλβα
ΙΣΡΑΗΛ: Μαρσιάνο, Ντασά, Τζεντέκ, Τίμπι (19' Ταβατά), Γκέρσον, Κοέν, Νάτχο, Μπεν Χαΐμ (64' Χεμέντ), Έινμπιντερ (60' Κέλτιενς), Ζάχαβι

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Γέβνταϊ, Μίτροβιτς, Βίντα, Πίβαριτς, Μόντριτς, Μπάντελ, Μπρόζοβιτς (90+2' Ρογκ), Ράκιτιτς (79' Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (87' Κράμαριτς)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιατόβ, Μπούτκο, Όρντετς, Κούτσερ, Ματβιγιένκο, Ροτάν (77' Σιντόρτσουκ), Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Κοβαλένκο (85' Μπεσέντιν), Κονοπλιάνκα, Κράβετς (59' Σελεζνιόβ)

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπαμπατζάν, Γκιονιούλ, Τοπράκ, Τοπάλ, Κεϊμπασί, Ινάν, Τουράν, Σεν, Μαλί (63' Γιοκουσλού), Σαχάν (73' Μορ), Τοσούν (84' Ουνάλ)
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Αρκίβουο, Αράγιουρι, Μόισαντερ, Ούρονεν, Λουντ, Μάτιλα (67' Γιαγκούμπι), Ρινγκ (84' Φόρσελ), Χετεμάι, Πούκι, Πογιάνπαλο (72' Μάρκανεν)

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Κακαμπάτζε (70' Αραμπίτζε), Κάσια, Κβερκβέλια, Ναβαλόβσκι, Καζαϊσβίλι (83' Κβιλιτάϊα), Γκβίλια, Κβεκβεσκίρι, Κανκάβα, Ανανίτζε, Κατσαράβα
ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μακσίμοβιτς, Κολάροβ, Ρουκάβινα, Μιλιβόγεβιτς, Μάτιτς, Ομπράντοβιτς (46' Βούκοβιτς), Τάντιτς, Κόστιτς (81' Γκατσίνοβιτς), Μίτροβιτς (71' Γκούντελ)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Λάτσαρο (69' Γιάνκο), Γιουνούζοβιτς, Ίλσανκερ, Αλάμπα, Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90+3' Ζούτνερ), Μπούργκσταλερ (82' Χάρνικ)
ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Γκολοβατένκο (80' Ράκου), Πόσμακ, Επουρεάνου, Μπολοχάν (90' Μιχαλίοβ), Τσεμποτάρου, Γκάτκαν, Ντέντοβ, Γκίνσαρι, Αντόνιουκ (62' Ιονίτσα), Μπουγκάιοβ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν (72' Κρίστι), Κίο, Ο' Σέι, Γουόρντ, Μέιλερ (80' Μακγκίντι), Γουίλαν, Χέντρικ, Γουόλτερς, Μακλίν, Λονγκ
ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλεϊ (72' Ρίτσαρντς), Τέιλορ, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον Κάνου (46' Βόουκς)

ΚΟΣΟΒΟ: Ουϊκάνι, Περντεντάι (74' Αβντιγιάι), Ραχμάνι, Πνίσι, Κολόλι, Σάλα, Κριέζιου, Ράσιτσα (64' Τσέλινα), Μπεσάρτ Μπερίσα (83' Μπερνάρντ Μπερίσα), Β. Μπερίσα, Νούχιου
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άμασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Ά. Σκούλασον, Χάλφρεντσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Τράουστασον (72' Γκίσλασον), Κιάρτανσον (69' Μπέντβαρσον), Σιγκούρνταρσον (86' Ό. Σκούλασον)

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: Γέλε, Ρέχταϊνερ (78' Βόλφινγκερ), Γκούμπσερ, Μάλιν, Γκέπε, Μπούργκμαϊερ, Χάσλερ, Μάρτιν. Μπίχελ (83' Σέλε), Μάρσελ Μπίχελ, Σαλάνοβιτς (87' Μπρέντλε), Φρικ
ΠΓΔΜ: Ντιμιτριέβσκι, Ριστόβσκι, Βελκόσκι, Σίκοβ, Ριστέβσκι, Τριτσκόβσκι (78' Μπάμπουνσκι), Νικόλοβ, Σπιρόβσκι (85' Γκιοργκίεβ), Ιμπραΐμι (64' Τραϊκόβσκι), Πάντεβ, Νεστορόβσκι

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Αγκάγεβ, Πασάγεβ, Μπαντάβι Χουσεΐνοβ, Σαντίκοβ, Μιρζεμπέγιοβ, Καράγεβ, Ντμιρκουλίγεβ (87' Ισραφίλοβ), Καβίντ Χουσεΐνοβ, Ισμαΐλοβ (81' Κουρμπάνοβ), Ναβάροβ, Σεϊντάγεβ (67' Γιλμάζ).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λένο, Κίμιχ, Χέβεντες, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος (89' Ρούντι), Ντράξλερ (84' Σανέ), Τόμας Μίλερ, Σέρλε, Μάριο Γκόμεθ (61' Μεσούτ Εζίλ).

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ (5-4-1): Άλντο Σιμοντσίνι, Παλάτσι, Τσεζαρίνι, Ντάβιντε Σιμοντσίνι, Φάμπιο Βιταϊόλι, Ρινάλντι (62' Τομασίνι), Τσερβιλίνι (91' Μπατιστίνι), Ντομενικόνι, Τζαφεράνι, Ματέο Βιταϊόλι, Στεφανέλι (84' Μάτσα).
ΤΣΕΧΙΑ: Βάλτσικ, Γκέμπρε Σελάσιε, Σίβοκ, Μπράμπετς, Νόβακ, Νταρίντα, Ντότσκαλ, Μπάρακ (75' Χοράβα), Κρεΐτσι, Γιάνκτο (67' Ζμρχαλ), Κρμέντσικ (68' Σκόντα).

ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπεγκλαριάν, Βοσκανιάν, Χαρογιάν, Αντονιάν, Χαϊραπετιάν, Μαλακιάν, Πιζέλι (65' Μανουτσαριάν), Μχιταριάν, Χοβνανισιάν, Γκαζαριάν (5' Μπαρσεγκιάν), Σαρκίσοβ (70' Εζμπιλίζ).
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (5-3-2): Λορία, Τουνγκισμπάγεβ (79' Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Σόμκο, Σουγιουμπάγεβ, Ταγκιμπέργκεν, Κουάτ (82' Ντμιτρένκο), Ισλαμχάν (87' Μπαϊζάνοβ), Νουγκαλίεβ, Νουσερμπάγεβ.
*κόκκινη 64' Μάλι

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Μάικλ Κιν, Στόουνς, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Άλι, Στέρλινγκ (60' Ράσφορντ), Λαλάνα, Ντεφόου (60' Βάρντι).
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Σέτκους, Βαϊτκούνας, Κιγιάνσκας, Κλιμαβίτσιους, Σλαβίτσκας, Κούκλις, Ζούλπα, Σλίβκα (87' Παούλιους), Νοβικόβας (54' Γκριγκαραβίτσιους), Τσέρνις, Βάλσκις (74' Ματουλεβίτσιους).

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (5-4-1): ΜακΓκόβερν, ΜακΛόχλιν, Κάθκαρτ, Έβανς, ΜακΌλεϊ, Μπραντ, Στίβεν Ντέιβις, Νόργουντ, Γουόρντ (80' ΜακΓκιν), Ντάλας (88' Λαντ), Ουάσινγκτον (85' Λάφερτι).
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρστειν, Ελαμπντελαουί, Σκιέλβικ, Βάλσβικ, Χόβλαντ, Νόρντβεϊτ, Γιόχανσεν (75' Μπέργκε), Κινγκ, Μοχάμεντ Ελγιουνουσί, Ταρίκ Ελγιουνουσί (53' Ντέλι), Σέντερλουντ (63 Ντιομαντέ).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπόζοβιτς, Μάρουσιτς (92' Βούτσινιτς), Σάβιτς, Σόφρανατς, Στόικοβιτς, Βούκτσεβιτς, Στσέκιτς (86' Τζόρτζεβιτς), Βέσοβιτς, Κογιάσεβιτς (81' Ίβανιτς), Μπετσίρα, Μουγκόσα.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Λινέτι (78' Τεοντόρτσικ), Ματσίνσκι (92' Τσιόνεκ), Ζελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (96' Πέσκο), Λεβαντόβσκι.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (5-3-2): Ταταρουσάνου, Μπένζαρ, Σαπουνάρου, Κίρικες, Τόσκα, Λατόβλεβιτς (76' Ροτάριου), Μαρίν, Πιντιλί, Στάντσιου, Κιπτσίου (86' Ίβαν), Κεσέρου (63' Αλιμπέκ).
ΔΑΝΙΑ (5-3-2): Σμάιχελ, Άνκερσεν, Κιερ (46' Γέργκενσεν), Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Ντουρμίσι, Σένε (69' Μπρέθγουεϊτ), Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Κορνέλιους.

ΜΑΛΤΑ (5-3-2): Χογκ, Άταρντ, Μούσκατ, Μάγκρι, Καμιλιέρι (81' Μπαλντακίνο), Τζεράφα, Σιμπέρας, Γκάμπιν (73' Κρίστενσεν), Φένες, Φαρούτζα, Σκέμπρι (91' Μοντεμπέλο).
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Σκρίνιαρ, Χουμπότσαν, Χροσόβσκι, Κούτσκα (74' Ντούρις), Γκρέγκους, Μακ (50' Χάμσικ), Βάις (86' Ρούσνακ), Νέμετς.
*κόκκινη 78' Φαρούτζα και 91' Νέμετς

ΣΚΩΤΙΑ: Γκόρντον, Τιέρνι, Ράσελ Μάρτιν, Μουλγκρού, Ρόμπερτσον, Σκοτ Μπράουν, Άρμστρονγκ, Σνόντγκρας (75' Άνια), Τζέιμς Μόρισον (82' Κρις Μάρτιν), Φόρεστ, Γκρίφιθς (50' Νέισμιθ).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στρούνα, Σάμαρτζιτς, Μπόστιαν Σέζαρ, Γιόκιτς, Κρχιν, Κούρτιτς, Καμπλ (87' Όμλαντιτς), Ίλιτσιτς, Μπέζιακ (58' Βέρμπιτς), Μπίρσα (69' Μπέριτς).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 24/03
Γεωργία - Σερβία 1-3 (5' Κατσαράβα / 45' πέν. Τάντιτς, 64' Μίτροβιτς. 86' Γκατσίνοβιτς)
Τουρκία - Φινλανδία 2-0 (9' και 13' Τοσούν)
Αυστρία - Μολδαβία 2-0 (75' Ζάμπιτσερ, 90' Χάρνικ)
Ιρλανδία - Ουαλία 0-0
Ιταλία - Αλβανία 2-0 (12' πέν. Ντε Ρόσι, 80' Ιμόμπιλε)
Λίχτενσταϊν - Σκόπια 0-3 (43' Νικόλοβ, 68' και 73' Νεστορόβσκι)
Ισπανία - Ισραήλ 4-1 (13' Σίλβα, 45'+1 Βιτόλο, 51' Κόστα, 88' Ίσκο / 76' Ρεφαέλοβ)
Κροατία - Ουκρανία 1-0 (38' Κάλινιτς)
Κόσοβο - Ισλανδία 1-2 (52' Νούχιου / 25' Σιγκούρνταρσον, 35' πέν. Γκ. Σίγκουρντσον)

Σάββατο 25/03
Σουηδία - Λευκορωσία 4-0 (19' πέν. και 49' Φόρσμπεργκ, 57' Μπεργκ, 78' Τέλιν)
Ανδόρα - Νήσοι Φερόε 0-0
Ελβετία - Λετονία 1-0 (66' Ντρμιτς)
Κύπρος - Εσθονία 0-0
Βοσνία - Γιβραλτάρ 5-0 (4' και 43' Ιμπίσεβιτς, 52' Βρσάγεβιτς, 56' Βίστσα, 94' Μπίτσακτσιτς)
Βουλγαρία - Ολλανδία 2-0 (5' και 20' Ντέλεφ)
Λουξεμβούργο - Γαλλία 1-3 (34' πέν. Ζοασίμ / 28' και 77' Ζιρού, 37' Γκριεζμάν)
Πορτογαλία - Ουγγαρία 3-0 (32' Αντρέ Σίλβα, 36' και 65' Κριστιάνο Ρονάλντο)
Βέλγιο - Ελλάδα 1-1 (89' Λουκακού / 46' Μήτρογλου)

Κυριακή 26/03
Αζερμπαϊτζάν - Γερμανία 1-4 (31' Ναζάροβ / 19' και 81' Σέρλε, 36' Τόμας Μίλερ, 45' Μάριο Γκόμεθ)
Σαν Μαρίνο - Τσεχία 0-6 (17' και 24' Μπάρακ, 19' και 77' πέν. Νταρίντα, 26' Γκέμπρε Σελάσιε, 43' Κρμέντσικ)
Αρμενία - Καζακστάν 2-0 (73' Μχιταριάν, 75' Εζμπιλίζ)
Αγγλία - Λιθουανία 2-0 (21' Ντεφόου, 66' Βάρντι)
Β.Ιρλανδία - Νορβηγία 2-0 (2' Γουόρντ, 33' Ουάσινγκτον)
Μαυροβούνιο - Πολωνία 1-2 (63' Μουγκόσα / 40' Λεβαντόβσκι, 82' Πίστσεκ)
Ρουμανία - Δανία 0-0
Μάλτα - Σλοβακία 1-3 (14' Φαρούτζα / 2' Βάις, 41' Γκρέγκους, 84' Νέμετς)
Σκωτία - Σλοβενία 1-0 (88' Κρις Μάρτιν)

Οι βαθμολογίες:


Group A
1. Γαλλία 13 (10-3)
2. Σουηδία 10 (10-3)
3. Βουλγαρία 9 (8-10)
4. Ολλανδία 7 (8-6)
5. Λευκορωσία 2 (2-10)
6. Λουξεμβούργο 1 (6-12)

Group B
1. Ελβετία 15 (10-3)
2. Πορτογαλία 12 (19-3)
3. Ουγγαρία 7 (8-6)
4. Νήσοι Φερόε 5 (2-8)
5. Λετονία 3 (2-9)
6. Ανδόρα 1 (1-13)

Group C
1. Γερμανία 15 (20-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 10 (10-2)
3. Τσεχία 8 (8-4)
4. Αζερμπαϊτζάν 7 (3-8)
5. Νορβηγία 3 (5-9)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-23)

Group D
1. Σερβία 11 (12-6)
2. Ιρλανδία 11 (7-3)
3. Ουαλία 7 (8-4)
4. Αυστρία 7 (8-7)
5. Γεωργία 2 (4-8)
6. Μολδαβία 1 (2-13)

Group E
1. Πολωνία 13 (12-6)
2. Μαυροβούνιο 7 (10-6)
3. Δανία 7 (7-5)
4. Ρουμανία 6 (6-4)
5. Αρμενία 6 (6-10)
6. Καζακστάν 2 (3-13)

Group F
1. Αγγλία 13 (8-0)
2. Σλοβακία 9 (10-3)
3. Σλοβενία 8 (4-3)
4. Σκωτία 7 (7-8)
5. Λιθουανία 5 (5-9)
6. Μάλτα 0 (2-13)

Group G
1. Ισπανία 13 (19-2)
2. Ιταλία 13 (13-4)
3. Ισραήλ 9 (9-9)
4. Αλβανία 6 (4-8)
5. Σκόπια 3 (7-11)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-19)

Group H
1. Βέλγιο 13 (22-2)
2. Ελλάδα 11 (10-3)
3. Βοσνία 10 (13-5)
4. Κύπρος 4 (3-8)
5. Εσθονία 4 (5-15)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

Group I
1. Κροατία 13 (11-1)
2. Ισλανδία 10 (8-6)
3. Ουκρανία 8 (7-4)
4. Τουρκία 8 (7-5)
5. Φινλανδία 1 (3-8)
6. Κόσοβο 1 (2-14)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς:


9 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

8 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία)

6 γκολ
Ρομελού Λουκακού (Βέλγιο)

5 γκολ
Τσίρο Ιμόμπιλε (Ιταλία)
Τόμας Μίλερ (Γερμανία)
Αντρέ Σίλβα (Πορτογαλία)

4 γκολ
Κώστας Μήτρογλου (Ελλάδα)
Βιτόλο (Ισπανία)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)
Άνταμ Σάλαϊ (Ουγγαρία)
Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία)
Ντούσαν Τάντιτς (Σερβία)
Ίλια Νεστορόβσκι (Σκόπια)
Μάριο Μάντζουκιτς (Κροατία)
Αλεκσάντρ Μίτροβιτς (Σερβία)
Ορελιέν Ζοασίμ (Λουξεμβούργο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου