Τελευταία Νέα

30/4/17

30η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0

Ο Παναθηναϊκός  κέρδισε την ΑΕΛ με 2-0 χάρη στα γκολ των Λέτο και Μπεργκ και κέρδισε έναν βαθμό ενόψει της μάχης των play off έναντι των ΑΕΚ και Πανιωνίου.
O Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στο ματς με την ΑΕΛ επικρατώντας με 2-0 και δείχνοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι άφησε πίσω του τον πικρό αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος.
Οι πράσινοι χάρη στα γκολ των Λέτο και Μπεργκ έφτασαν άνετα στο 2-0 και μετά έριξαν τους ρυθμούς τους και κατάφεραν να κερδίσουν έναν βαθμό και ενόψει των play off καθώς θα μπουν με έναν πόντο περισσότερο έναντι των ΑΕΚ και Πανιωνίου.
Αυτοί που δεν έδειξαν να αφήνουν πίσω τους τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ ήταν ο κόσμος του τριφυλλιού. Τόσο γιατί ελάχιστοι βρέθηκαν την Κυριακή στην Λεωφόρο ενώ στην Θύρα 13 υπήρξαν πανό και συνθήματα κατά της διοίκησης του Παναθηναϊκού.
Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έφτασε σε μια εύκολη νίκη σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο καθώς και η ΑΕΛ έπαιζε χωρίς το άγχος της παραμονής την οποία είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική. Το τριφύλλι όμως έπαιξε ουσιαστικά μέχρι το 49' καθώς τότε έγινε το 2-0 από τον Μπεργκ ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχνα να μην το πιστεύουν αρκετά για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στο παιχνίδι πέρα από κάποιες καλές φάσεις.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτ/νιας), Ρ. Μπουξμπάουμ (Ανατ/κης Αττικής)
4ος: Ευάγγελος Κορδολαίμης (Ανατ/κης Αττικής)
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Μέστο, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Κουρμπέλης (72' Στάικος),Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης (78' Πίσπας), Βιγιαφάνιες (63' Μολίνς), Λέτο, Μπεργκ.
ΑΕΛ(Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο (86' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Γκιόλιας, Κόντορ, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς (78' Καπός), Βαρέλα (56' Μασούρας), Ναζλίδης.
Γκολ: 39' Λέτο, 49' Μπεργκ
Κίτρινες: 41' Μέστο/33' Αναστασόπουλος
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όπως ήταν λογικό τόσο λόγω των απουσιών που είχε όσο και γιατί το ματς με την ΑΕΛ ήταν το τελευταίο για τη φετινή σεζόν έκανε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των πράσινων. Ο 48χρονος τεχνικός παρέταξε τους πράσινους με 4-4-2 έχοντας τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Ευαγγέλου. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Κουρμπέλης, Μαρινάκης με τον Βιγιαφάνες να παίζει στα δεξιά και τον Χατζηγιοβάνη αριστερά ενώ ο Λέτο επέστρεψε στο αρχικό σχήμα όντας στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Μπεργκ.
Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αντρέ Πάους, σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι των "βυσσινί" για τη φετινή σεζόν χρησιμοποίησε ένα 4-2-3-1 με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Ναβάρο και στα αριστερά ο Κόντορ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φάρκας, Γκιόλιας. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Φατιόν, Αναστασόπουλος ενώ η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς και Βαρέλα με τον Ναζλίδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας με το καλημέρα να δείξει αντίδραση για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι πράσινοι πίεσαν με το καλημέρα και κέρδισαν δυο κόρνερ σε δυο λεπτά αγώνα χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά.
ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 11' ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11' και ήταν μάλιστα μια σπουδαία ευκαιρία για το τριφύλλι. Ο Μπεργκ έκανε όμορφη κίνηση, πήρε την κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε με το δεξί βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Το τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση, να γυρνάει καλά την μπάλα και να ψάχνει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα χωρίς όμως να έχει άλλες καλές στιγμές.
Η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς μετά το 25' και άρχισε και αυτή με την σειρά της να απειλεί παίζοντας χωρίς άγχος από τη στιγμή που η παραμονή είχε επιτευχθεί. Αρχικά ο πρώτο της σκόρερ, ο Ναζλίδης, επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Βλαχοδήμο αν και δεν έβλεπε αρχικά να απομακρύνει με τις γροθιές του.
Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί με ένα αυτογκόλ από τον Φάρκας. Ο αμυντικός της ΑΕΛ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω με την μπάλα να περνάει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και να φύγει κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου στο 28' όταν ο Φατιόν είδε την μπάλα να του στρώνεται, δεν το σκέφτηκε και έπιασε το βολέ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου. Τρίτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ δυο λεπτά αργότερα με τον ο Αγκάνοβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, έπιασε το δεξί σουτ από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βλαχοδήμου. 
Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε ξανά στο 38' με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει τον Λέτο μέσα στην περιοχή. Ο Αργεντινός έκανε ένα όμορφο πλασέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα έξω.
ΒΡΗΚΕ ΓΚΟΛ ΜΕ ΛΕΤΟ, ΜΠΕΡΓΚ.
Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ όταν γύρισαν πανέμορφα την μπάλα. Ο Μπεργκ με την μία έδωσε τον Λέτο που κεραυνοβόλησε τον Θεοδωρόπουλο από το ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλά για τον Παναθηναϊκό καθώς σε μια περίεργη φάση το τριφύλλι διπλασίασε τα τέρματα του. Ήταν το 49' της αναμέτρησης όταν ο Μέστο από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Ναβάρο στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε πάνω στον Μπεργκ με τον Σουηδό χωρίς να κουνηθεί να της αλλάζει πορεία και να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0.
Σε εκείνο το σημείο τελείωσε και το ματς καθώς οι φιλοξενούμενοι γνωρίζοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψουν την κατάσταση δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ενώ και ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έριξε τους ρυθμούς ενόψει των play off. Επίσης το 2-0 έδωσε την ευκαιρία στον Ουζουνίδη να ρίξει στο ματς και τους Στάικο, Πίσπα και τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσει το ματς παίζοντας με έξι παίκτες από την ακαδημία του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 71' όταν ο Λέτο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή επιχείρησε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ που είχε κάνει και αυτή κάποιες αλλαγές έψαξε το γκολ. Αρχικά στο 80' ο Βλαχοδήμος προσπάθησε να ντριπλάρει στην περιοχή του αλλά πιέστηκε από τον Καπό η μπάλα έφτασε στον Ευαγγέλου που έκανε το λάθος και από εκεί στον Ναζλίδη ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στον Ευαγγέλου και να καταλήγει κόρνερ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς χάθηκε στο 89' και ήταν πάλι για την ΑΕΛ. Ο Αγκάνοβιτς μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή. Γύρισε για τον Ναζλίδη ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε την μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου