Τελευταία Νέα

28/5/17

Θέσεις 3-4 Α1 : ΑΕΚ - Άρης 90-74 (1-0).

Οι απουσίες και τα πολλά νεύρα χαρακτήρισαν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη για τους μικρούς τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, με την Ένωση να παίρνει τη νίκη (90-74), χάρη στο ξέσπασμά της στην έναρξη της δ' περιόδου.
Tο πρώτο (από τα τρία) βήμα για διατήρηση των κεκτημένων εντός των συνόρων έκανε η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε εντός έδρας του Άρη (90-74) στο Game 1 των μικρών τελικών της Stoiximan.gr Basket League.
Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές απουσίες των αντιπάλων και τα νεύρα που έφεραν την αποβολή (με ντισκαλιφιέ) του Βασίλη Καββαδά στη γ' περίοδο, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, χάρη στο "ξέσπασμά" της από το 30' μέχρι το 34'.
Κι όλα αυτά στο ΟΑΚΑ, στο οποίο βρέθηκαν περίπου 1.500 φίλοι των "κιτρινόμαυρων", σε μια αρκετά παγωμένη ατμόσφαιρα. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το γεγονός πως οι αντίπαλοι ξεκίνησαν το παιχνίδι, έχοντας τους Δημήτρη Μωραΐτη (ΑΕΚ) και Δημήτρη Φλιώνη (Άρης) στη βασική πεντάδα.
Ο MVP:
Είναι πολλοί αυτοί που διεκδικούν τον τίτλο του πολυτιμότερου, αλλά αυτός θα καταλήξει στον Μάικλ Ντίξον για έναν απλό λόγο: λειτούργησε ιδανικά ως πλεϊμέικερ. Εν τη απουσία των Ντόνι ΜακΓκραθ και Ρόκο Λένι Ούκιτς επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος στο "1", βγάζοντας την αποστολή χωρίς πρόβλημα. Στα 28'50'' που αγωνίστηκε, είχε 11 πόντους (με 3/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5/7 βολές), 9 ασίστ (season high) και 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στο ξέσπασμα της ΑΕΚ στην τελευταία περίοδο, όταν έφτασε τη διαφορά στο +20 (79-59 στο 33') με συνοπτικές διαδικασίες. Οι αιφνιδιασμοί αποτέλεσαν το μεγάλο "όπλο" της Ένωσης σε αυτό το διάστημα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν από δυνάμεις.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Οι δύο ομάδες είχαν μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, κάτι που αποτυπώθηκε στην στατιστική, βλέποντας την ΑΕΚ (17) και τον Άρη (15) να κάνουν θραύση στην αντίπαλη ρακέτα, στα επιθετικά ριμπάουντ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι αφού δεν υπήρχε ομάδα να ξεφύγει στο σκορ. Ακόμη κι όταν οι γηπεδούχοι έδειξαν ικανοί να φτάσουν σε διψήφιες διαφορές στη διάρκεια του α' μέρους, η δράση των Βασίλη Καββαδά και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς περιόρισε το προβάδισμά τους.
Το γεγονός όμως πως ο Άρης παρατάχθηκε με δέκα παίκτες (έχοντας τον Αντουάν Σκοτ ως τον μοναδικό ξένο της αποστολής) και είδε τον Βασίλη Καββαδά να αποβάλλεται στο 23ο λεπτό (με ντισκαλιφιέ), έκανε εξαιρετικά δύσκολη τη δουλειά του από εκείνο το σημείο κι έπειτα.
Κι αν η αστοχία των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν τους επέτρεπε να ξεφύγουν αισθητά στο σκορ, αυτό άλλαξε προς το φινάλε της γ' περιόδου. Ο Μάικλ Ντίξον με τον Δημήτρη Μαυροειδή δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άρη, η διαφορά έφτασε στο +11 (68-57) στο 30ο λεπτό, κι όλα έδειξαν να έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις και επιλογές, στερήθηκαν επιθετικών επιλογών και σε συνδυασμό με τους μαζεμένους πόντους της ΑΕΚ στον αιφνιδιασμό, έφεραν την Ένωση στο +20 (79-59 στο 33'). Κάπου εκεί, η ένταση των παικτών των δύο ομάδων έπεσε κατακόρυφα, τα νεύρα περιορίστηκαν σε υπερθετικό βαθμό κι ο υπόλοιπος χρόνος του αγώνα κύλησε, αναμένοντας απλά την τελική διαφορά της νίκης των γηπεδούχων.
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 48-41, 68-57, 90-74.
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 11 (1), Νιούλει 3 (1), Μωραΐτης 3 (1), Μαυροειδής 13 (8 ριμπ.), Μαυροκεαλίδης 2 (6 ριμπ.), Ελόνου 11 (11 ριμπ.), Βασιλειάδης 10 (2), Μιλόσεβιτς 16 (1 τρίπ., 12 ριμπ.), Ντίξον 11 (3/11 σουτ, 9 ασ.), Σκουλίδας, Σάκοτα 10 (2).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Φλιώνης 5 (1), Τσαϊρέλης 11 (7 ριμπ.), Ζάρας 7 (3/12 σουτ), Γιάνκοβιτς 17 (11 ριμπ.), Καββαδάς 8, Σκοτ 2 (1/7 σουτ), Ξανθόπουλος 9 (2), Χρηστίδης 4, Σίμτσακ 5, Μούρτος 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου