Τελευταία Νέα

9/8/17

ΠΑΟΚ - Λαμία 0-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Η αξιόμαχη Λαμία νίκησε με γκολ του Τσούκαλου στο 89΄ τον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα. Τέσταρε τους Έλληνες, παλιούς και νέους ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.
Tο δεύτερο σερί φιλικό του ΠΑΟΚ στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα (έτσι θα είναι και τα επίσημα με ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία) είχε αμιγώς χρώμα ελληνικό, αφού δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος σε ενδεκάδα-πάγκο.
Η ομάδα του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς ηττήθηκε με 1-0 από την «σφιχτή» και καλά δομημένη Λαμία του Μπάμπη Τεννέ που πέρα από την καλή ανασταλτική λειτουργία, δημιούργησε και φάσεις για γκολ και τελικά το πέτυχε στο 89’ με ωραία κεφαλιά του Τσούκαλου. 
Με δεδομένο ότι το σχήμα που παρέταξε ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά, δεν είχε ομοιογένεια, ήταν δύσκολο εξαρχής να παρουσιάσει εικόνα μίας δουλεμένης ομάδας.
Είχε αρκετά κενά ανασταλτικά στο πρώτο μέρος (Πούγγουρας και Δημητρίου προσπάθησαν πολύ πάντως), αλλά και στιγμές δημιουργίας με τον Πέλκα, τον Κουλούρη και τον Λημνιό που έπαιξε για πρώτη φορά τόσο πολύ και έστειλε το μήνυμα ότι δικαιούται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Ντεμπούτο έκανε και ο Πασχαλάκης που αγωνίστηκε για 58', έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση.
Η Λαμία από την άλλη πλευρά, παρότι είχε αρκετούς νεοαποκτηθέντες στη σύνθεσή της, παρουσίασε στοιχεία ενός πολύ καλού συνόλου, δημιούργησε φάσεις (κυρίως στο πρώτο μέρος με τον Βουό να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες) και τελικά πήρε μία σημαντική νίκη για την ψυχολογία της ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, στο οποίο έδειξε ότι θα είναι αρκετά αξιόμαχη.
Πρώτο μέρος, γεμάτο ευκαιρίες.
Ο Στανόγεβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά με διάταξη 4-4-2. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από την εστία, ο Κωνσταντινίδης είχε ρόλο δεξιού μπακ στο πρώτο παιχνίδι του φέτος, παρά το γεγονός ότι έβγαλε κανονικά όλη την προετοιμασία. Οι Δημητρίου και Πούγγουρας ήταν οι δύο στόπερ, αριστερά έπαιξε ο νεαρός Τσαούσης (είχε αγωνιστεί και πέρυσι στο φιλικό με τη Δόξα Δράμας). Κάτσε και Χατζηδίμπας ήταν οι δύο μέσοι, δεξιά κινούνταν ο Λημνιός, αριστερά ο Πέλκας (από τα μισά του πρώτου μέρους μετατέθηκε στον άξονα) και στην επίθεση έπαιζαν οι Κουλούρης (πήγε και αριστερά) και Αθανασιάδης.
Από την άλλη πλευρά, η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ, εφάρμοσε διάταξη 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Ασίγκμπα, Κουκολής, Αναστασιάδης και Παντελιάδης. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο Όμο και ο Μπλάζιτς και μπροστά τους κινούνταν ο Πίτι. Στα άκρα έπαιζαν οι Ακόστα (αριστερά) και Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά) και στην κορυφή ο Βουό.
Η Λαμία μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι και στο 7' ο Βουό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν, μετά από κόντρα σε σουτ του Ακόστα, έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε στην κίνηση αλλά όχι εύστοχα.
Στο 13' οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση, που κατέληξε σε ασίστ του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά στον Πϊτι που πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.
Δύο κολλητές μεγάλες φάσεις είχε ο ΠΑΟΚ στο 22'. Αρχικά, ο Κουλούρης πάσαρε στον Πέλκα που έπαιξε έξοχα το "ένα-δύο" με τον Κλάους, πλάσαρε αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Παντελιάδης. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κουλούρης κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 31' ο Βουό έχασε τεράστια ευκαιρία όταν φάτσα κάρτα με την εστία κι αφού έκανε πρώτα ωραία προσποίηση πλάσαρε άουτ. 
Ο Τσούκαλος έκανε τη δουλειά του Λημνιού.
Στο δεύτερο μέρος, η Λαμία μπήκε με διάθεση να επιτεθεί και στο 48’, είχε καλή ευκαιρία, όταν ο Αναστασιάδης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε τη μπάλα άουτ.  Στο 65’ ο Λημνιός έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από δεξιά ο Πέλκας βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε άουτ. Πάντως, ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος επηρεάστηκε από τις πολλές αλλαγές.
Τελικά, η Λαμία πέτυχε το γκολ που δικαιούταν στο πρώτο μέρος, στο 89’. Ο Καραγιάννης έκανε πολύ ωραία σέντρα και ο Τσούκαλός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά της εστίας του Σιαμπάνη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης (58’  Σιαμπάνης), Κωνσταντινίδης, Δημητρίου, Πούγγουρας, Τσαούσης, Κάτσε, Χατζηδίμπας, Λημνιός (77’  Τζοβάρας), Πέλκας (83’  Δημητριάδης), Αθανασιάδης (72’ Γκαργκαλατζίδης), Κουλούρης.
ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Κουκόλης (46’ Μπουλούλης), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (77’ Λινάρδος), Μπλάζιτς (61’ Γουάντερσον) , Παντελιάδης (61’ Παπαργυρίου), Ακόστα (61’  Φράγκος), Πίτι (46’ Καραγιάννης), Βουό (77’ Τσούκαλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου