Τελευταία Νέα

2/8/17

3ος προκριματικός γύρος Champions League : Ολυμπιακός - Παρτίζαν 2-2 (3-1).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές με Καρσελά-Φορτούνη, αλλά η Παρτίζαν κατάφερε και τις δύο φορές να ισοφαρίσει , οι ερυθρόλευκοι έμειναν στο 2-2 και πήραν την πρόκριση για τα play-off του Champions League χάρις στο 3-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι.
H πρόκριση ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού μετά το εμφατικό 3-1 στο Βελιγράδι. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κάνουν δεύτερη νίκη επί της Παρτίζαν, παρότι προηγήθηκαν δύο φορές, είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη κι απείλησαν λιγότερο απ'τους φιλοξενούμενους.
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με τις αναμενόμενες δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Παρτενέρ του Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Βούκοβιτς, με τον Ρομαό να παίρνει τη θέση στο 6 και να στέλνει στον πάγκο τον Σιώπη.
Ο Φορτούνης πήρε τη θέση στην ενδεκάδα που του στέρησαν οι στομαχικές διαταραχές στο Βελιγράδι, άφησε τον Σεμπά στον πάγκο και έστειλε τον Μάριν στα αριστερά της επίθεσης, ενώ στην κορυφή ο Μπεν αναμενόμενα κράτησε τη φανέλα του βασικού μπροστά απ'τον Εμενίκε.
Ο Τζούκιτς διατήρησε το 4-4-2 κι αυτός είχε δύο αλλαγές. Ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο ήταν εκτός αποστολής (έτοιμος να φύγει για τη Γαλλία και την Μετς) και έτσι φανέλα βασικού πήρε ο Σουμά, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Παρτίζαν, ενώ στο κέντρο δίπλα στον Έβερτον τη θέση του Κόσοβιτς πήρε ο Γέβτοβιτς.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Javier Estrada (ESP)
Βοηθοί: Miguel Martínez (ESP), Francisco Martín (ESP)
Τέταρτος διαιτητής: Ignacio Iglesias Villanueva (ESP)
  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72' Ζντιέλαρ), Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Μαρίν (87' Σιώπης), Καρσελά, Φορτούνης (69' Σεμπά), Μπεν.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς, Εβέρτον, Γιάνκοβιτς, Σουμά (64' Πάντιτς), Ταουαμπά, Τζούρτζεβιτς.
Γκολ: 21' Καρσελά, 51' Φορτούνης / 33' Σουμά, 84' Τζούρτζεβιτς
Κάρτες: 50' Οτζίτζα Οφόε  / 21' Γέφτοβιτς, 45' Γιάνκοβιτς, 68' Ταουαμπά

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου μπορεί κάλλιστα να γραφτεί από τις τρεις φάσεις όπου πρωταγωνίστησαν θετικά και αρνητικά οι δύο τερματοφύλακες, ο Καπίνο και ο Κλιάιτς.
Στο 14' η Παρτιζάν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Οι Σέρβοι είχαν κόρνερ από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε αλλά ο εκτελεστής Γιάνκοβιτς έμεινε μόνος του και η μπάλα επέστρεψε σ'αυτόν. Υπέροχη σέντρα με το εξωτερικό, ο Ρέτσος δεν σηκώθηκε  και ο Τζούρτζεβιτς πήρε ολομόνανος κεφαλιά-ψαράκι, με τον Καπίνο να αποκρούει εκπληκτικά με το ένα χέρι, πέφτοντας μέσα στην εστία του.
Ο Καπίνο έβγαλε το πολύ δύσκολο, αλλά ο Κλιάιτς δεν μπορούσε να πιάσει πουλί βαλσαμωμένο. Στο 21' ο Μάριν κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής στα δεξιά και ο Καρσελά εκτέλεσε με το αριστερό. Όχι επικίνδυνη εκτέλεση, αδύναμη, με την μπάλα να κατευθύνεται πάνω στον Σέρβο τερματοφύλακα, ακριβώς στα χέρια του. Ο Κλιάιτς προσπάθησε να μπλοκάρει, η μπάλα "τρύπησε" τα χέρια του λες και ήταν χάρτινα, χτύπησε στο πρόσωπό του και κατέληξε στην εστία, για να δώσει στους ερυθρόλευκους γκολ με την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι.
Όμως, ο Καπίνο δεν κατάφερε να αντιδράσει θετικά σε μια πιο εύκολη φάση απ'αυτήν του 14'. Στο 33' ο Γιάνκοβιτς (που ήταν διαρκής πηγή κινδύνων) ήρθε κεντρικά και δοκίμασε την τύχη του από μακριά με το αριστερό. Το δυνατό σουτ χτύπησε στο χορτάρι και ο Καπίνο απέτυχε στο να κρατήσει την μπάλα στον έλεγχό του ή να την απομακρύνει προς τα πλάγια. Ο Σουμά νίκησε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού στη γρήγορη αντίδραση, πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε για τους πρωταθλητές Σερβίας.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα ανάπτυξης στο πρώτο ημίχρονο. Οι Σέρβοι πίεζαν ψηλά στο γήπεδο στην αρχή των επιθέσεων των γηπεδούχων και ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε ασφάλεια στο να χτίσει τις επιθέσεις του από χαμηλά. Ο Καπίνο εκτελούσε όλα τα βολέ προς το κέντρο και όχι με πάσα, το ίδιο έκανε όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, ενώ αυτή ήταν και οι επιλογή των αμυντικών όποτε γίνονταν κάτοχοι της μπάλας: μακρινή μπαλιά και όχι ανάπτυξη και χτίσιμο με πάσες από χαμηλά.
Ακόμα κι όταν η μπάλα ακουμπούσε στο δίδυμο Ρομαό-Οφόε, οι επιλογές τους ήταν συνήθως βιαστικές και λανθασμένες, με μακρινές μπαλιές που έβγαλαν αρκετά εκτός αγώνα τους παίκτες της επίθεσης.
Το γκολ έδωσε ηθικό στην Παρτίζαν, που συνέχισε να πιέζει ώστε να κρατάει τον Ολυμπιακό πολύ μακριά απ'την περιοχή της, αλλά και να βρίσκει χώρους έξω απ'την περιοχή του Ολυμπιακού. Ταουμπά, Γιάνκοβιτς και Σουμά έρχονταν όλοι κεντρικά και γίνονταν κάτοχοι της μπάλας έξω απ'τη μεγάλη περιοχή, ψάχνοντας την κάθετη στην πλάτη της άμυνας των ερυθρολεύκων.
Το πλάνο της ομάδας του Τζούκιτς λειτούργησε άψογα όσον αφορά την αναχαίτιση, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με μόλις τρεις τελικές προσπάθειες, όλες με μακρινά σουτ εκτός περιοχής και τον Μπεν να έχει έρθει σε ελάχιστες επαφές με την μπάλα.
Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Οφόε να χάνει δύο φορές την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να ανησυχεί την άμυνά του, αλλά σύντομα επανήλθε η ηρεμία. Ωραία κάθετη ανάπτυξη έφερε τον Κούτρη μόνο στα αριστερά και (το σημαντικότερο) τέσσερις παίκτες των ερυθρόλευκων να πατάνε περιοχή για να απειλήσουν. Ο Φορτούνης κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι, ο Κούτρης τον σημάδεψε άψογα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού άνοιξε τον φετινό του λογαριασμό με κεφαλιά από κοντά.
Το 2-1 έκαμψε πολύ το ηθικό των φιλοξενούμενων κι έβγαλε λίγο "βάρος" απ'τα πόδια των ερυθρολεύκων, που είδαν και τις δύο τελικές τους στην εστία να γίνονται γκολ. Λίγα λεπτά μετά το 2-1 ο Ολυμπιακός άγγιξε και το τρίτο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Βούκοβιτς έπιασε κεφαλιά-οβίδα, αλλά είδε την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Κλιάιτς, που έδιωξε ενστικτωδώς.
Με την πρόκριση να είναι στα χέρια του Ολυμπιακού το ματς έγινε λίγο "ροντέο", οι χώροι άνοιξαν και οι δύο ομάδες έπαιζαν πάνω-κάτω. Στο 64' ο Γιάνκοβιτς πήγε πάνω στον Κούτρη, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και η λάθος αντίδραση του Φιγκέιρας του έδωσε ανεπίτρεπτα την ευκαιρία και για ένα δεύτερο σουτ, που ευτυχώς κόντραρε ξανά.
ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ.
Το φινάλε του αγώνα έφερε χαλάρωση στους παίκτες του Ολυμπιακού, που τους στέρησε τη νίκη και λίγο έλειψε να τυς φέρει να χάσουν το ματς. Στο 84' ο δαιμόνιος Γιάνκοβιτς έβαλε στη μέση τον Κούτρη και γύρισε ωραία προς τα πίσω και ο ανενόχλητος Τζούρτζεβιτς "εκτέλεσε" με τη μια τον Καπίνο, δείχνοντας γιατί πέρσι έβαλε 24 γκολ στο Σερβικό πρωτάθλημα.
Με τη σέντρα ο Οφόε έκανε ένα ακόμα λάθος στη μεσαία γραμμή, όταν μετά από κεφαλιά στο κέντρο απέτυχε να απομακρύνει ή να γυρίσει την μπάλα προς τον Καπίνο. Ο Γιάνκοβιτς εκτέλεσε ολομόναχος, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό η μπάλα έφυγε άουτ. Το 2-2 και η ευκαιρία του Γιάνκοβιτς θορύβησαν τον Χάσι, που στο 87' έβγαλε τον Μάριν για να βάλει τον Σιώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου