Τελευταία Νέα

3/8/17

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων του 3ου προκριματικού του Champions League!

Το ντεμπούτο του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ συνδυάστηκε με νίκη 4-0 στην παράταση και ανατροπή απέναντι στη Βιτορούλ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
O Γιώργος Δώνης επέστρεψε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και συνόδευε το ντεμπούτο του με σπουδαία νίκη - πρόκριση επί της Βιτορούλ του Γκέοργκε Χάτζι. Οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν με 4-0 των Ρουμάνων στην παράταση μετά από την ήττα 1-0 στην Κοστάντσα και πέρασαν στα πλέι οφ του Champions League.
Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του προκατόχου του, Μάριο Μπέιν, από τον πρώτο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αντιστάθηκαν και από τη στιγμή που ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις μεγάλες ευκαιρίες του σε γκολ, πίστεψαν ότι μπορούσαν να φύγουν με κάτι καλό από τη Λευκωσία.
Ο Καρλάο στο 54', όμως, έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 79', η αλλαγή του Δώνη, Λορένσο Εμπεσίλιο, είχε προσπάθεια στο δοκάρι, με συνέπεια το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Δύο γκολ του Γιώργου Μερκή και του Ντε Καμάργκο μέσα σε δύο λεπτά (93', 94') έβαλαν τις βάσεις του θριάμβου, με τον Γιώργο Εφραίμ να γράφει το τελικό σκορ.
Στην "Άμστερνταμ Αρένα", ο Άγιαξ βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3ο από γκολ του Αρνό Σουκέ, γύρισε το παιχνίδι, αλλά τελικά η Νις απέσπασε ισοπαλία 2-2 και χάρη στο 1-1 της Γαλλίας, πήρε την πρόκριση και άφησε εκτός διοργάνωσης τους Ολλανδούς. Ο Ντόνι φαν ντε Μπικ και ο Ντάβιντσον Σάντσες είχαν ανατρέψει το προβάδισμα των Γάλλων, ωστόσο ένα εκπληκτικό σε συνεργασία τέρμα του Βενσάν Μαρσέλ διαμόρφωσε το σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ.
Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το πανό στην κερκίδα για τον 20χρονο μέσο του Άγιαξ, Αμπντελχάκ Νουρί, που υπέστη σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά από καρδιακό επεισόδιο σε προπόνηση του "Αίαντα", ενώ στο 34ο λεπτό (ο νεαρός παίκτης φορούσε τη φανέλα με το νο34), φίλαθλοι και παίκτες των δύο ομάδων σταμάτησαν και άρχισαν να χειροκροτούν για ένα λεπτό.
Το γκολ του Τζέιμς Φόρεστ στο Τρόντχαϊμ ήταν αρκετό ώστε η Σέλτικ να πάρει τη νίκη με 1-0απέναντι στη Ρόσενμποργκ και συνάμα να σφραγίσει το "εισιτήριο" για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Γλασκόβη είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς, αλλά οι "Καθολικοί" αξιοποίησαν μία από τις μεγάλες ευκαιρίες τους και στο 69' βρήκαν το γκολ της πρόκρισης.
Η Κοπεγχάγη χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά αγώνα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτο παιχνιδιού απέναντι στη Βάρνταρ και τελικά έφτασε στη νίκη πρόκριση με 4-1. Ο Γιαν Γκρέγκους άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Δανίας και παρά την ισοφάριση των Σκοπιανών, δύο γκολ μετά από την αποβολή του... σκόρερ στο 71' έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους. Το τελικό σκορ, μάλιστα, διαμόρφωσε με πέναλτι ο Πιέρος Σωτηρίου στο 88', έχοντας περάσει ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα.
Η χρονιά της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ αρχίζει το ίδιο καλά όσο τελείωσε η περσινή. Η νίκη με 2-0 επί της Μπριζ στην Κωνσταντινούπολη φέρνει την τουρκική ομάδα στα πλέι οφ της διοργάνωσης, μετά από το 3-3 στο Βέλγιο. Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Έντιν Βίστσα (από πάσα του Τογκολέζου) τα γκολ των γηπεδούχων, για τους οποίους πέρασε αλλαγή στο τέλος ο Στεφάνο Ναπολεόνι.
Η Γιανγκ Μπόις άφησε το καλό για το τέλος. Το γκολ του Ζορντάν Λοτομπά στο 89' από τεράστια γκάφα του Μακσίμ Κοβάλ έδωσε τη νίκη 2-0 στους Ελβετούς απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου, η οποία κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι εκείνο το σημείο λόγω του 3-1 της Ουκρανίας! Πιο εύκολα η Στεάουα, η οποία διέλυσε με 4-1 στην Τσεχία την Πλζεν, παρά το 2-2 του Βουκουρεστίου.

Οι ρεβάνς του 3ου προκριματικού:


ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ:


Τρίτη
Σερίφ (Μολδαβία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-2 (90+4' Μπαντιμπανγκά / 45+3' Ντλόβου, 86' Μίτσελ) [0-0]

Τετάρτη
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Βιτορούλ (Ρουμανία) 4-0 παρ. (54' Καρλάο, 93' Μερκής, 94' Ντε Καμάργκο, 105+1' Εφραίμ) [0-1]
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) - Σλάβια (Τσεχία) 2-1 (6' Σίγκνιεβιτς, 46' Στάσεβιτς / 44' Σκόντα) (20:00) [0-1]
Κοπεγχάγη (Δανία) - Βάρνταρ (ΠΓΔΜ) 4-1 (2' Γκρέγκους, 26' αυτ. Μπαρσεγκιάν, 75' Σανταντέρ, 88' πέν. Σωτηρίου / 19' Νικόλοβ) [0-1]
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία - Χαπόελ Μπερ-Σεβά (Ισραήλ) 3-1 (9', 33' Βάντερσον, 56' Μαρσελίνιο / 61' Γκαντίρ) [0-2]
Χάφναρφιερντουρ (Ισλανδία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 0-1 (90+2' Ταβάρες) [0-1]
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Παρτίζαν (Σερβία) 2-2 (21' Καρσελά, 51' Φορτούνης / 33' Σουμά, 84' Τζούρτζεβιτς) [3-1]
Λέγκια (Πολωνία) - Αστανά (Καζακστάν) 1-0 (76' Τσερβίνσκι) [1-3]
Ριέκα (Κροατία) - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-0 [1-1]
Ρόσενμποργκ (Νορβηγία) - Σέλτικ (Σκοτία) 0-1 (61' Φόρεστ) [0-0]

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ:


Τετάρτη
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - ΑΕΚ (Ελλάδα) 1-0 (74' Νάτχο) [2-0]
Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Μπριζ (Βέλγιο) 2-0 (7' Αντεμπαγιόρ, 34' Βίστσα) [3-3]
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Στεάουα (Ρουμανία) 1-4 (65' Κρμέντσικ / 27' Μπάλασα, 71' Τεϊσέιρα, 76' Τανάσε, 79' πέν. Άλιμπετς) [2-2]
Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) - Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 2-0 (12' πέν. Οαρό, 89' Λοτομπά) [1-3]
Άγιαξ (Ολλανδία) - Νις (Γαλλία) 2-2 (26' Φαν ντε Μπικ, 56' Σάντσες / 3' Σουκέ, 79' Μαρσέλ) [1-1]

*στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
**η κλήρωση των play-offs θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου