Τελευταία Νέα

17/8/17

Playoffs Europa League : Μπριζ - ΑΕΚ 0-0 (1ος Αγώνας).

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε η ΑΕΚ, η «Ένωση» άντεξε στο Μπριζ και με το 0-0 θα παίξει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ.Δεν κατάφερε να πετύχει γκολ για πέμπτο(!) σερί ερωπαικό παιχνίδι (τρίτο φετινό) και έχει να γευτεί τις χαρές της νίκης η έστω του να σκοράρει γκόλ σε ευρωπαικό παιχνίδι απο το μακρινό Δεκέμβρη του 2011!!!
H ΑΕΚ έκανε ένα καλό ματς και παρόλο που έπαιξε μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, έφυγε από το Βέλγιο με ισοπαλία (0-0).
Δεν κατάφερε να πετύχει γκολ για πέμπτο(!) σερί ερωπαικό παιχνίδι (τρίτο φετινό) και έχει να γευτεί τις χαρές της νίκης η έστω του να σκοράρει γκόλ σε ευρωπαικό παιχνίδι απο το μακρινό Δεκέμβρη του 2011(!!), Όμως πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της, για την ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Άλλωστε η ΑΕΚ έδειξε και μέσα στην έδρα της Μπριζ, πως έχει την δυνατότητα να πάρει την πρόκριση.
Το φιλμ του αγώνα:
 Γήπεδο: Γιαν Μπρεϊντέλ
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)  
Επόπτες: Βένσελ Τότ (Ουγγαρία), Γκεόργκι Ρινγκ (Ουγγαρία)
   ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΠΡΙΖ (Λέκο): Χόρβατ, Σίμονς, Βόρμερ, Μέχελε, Λιμπόμπε, Νακάμπα, Παλάσιος (72’ Ρεφαέλοφ), Ντενσβιλ, Βάνακεν, Ντένις (80’ Ντιαμπί), Φόσεν (57’ Γουέσλι).
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες (86’ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73’ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια .
Κάρτες:  16’ Λιβάγια, 23’ Βράνιες, 55’ Λόπες, 59’ κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) Λιβάγια, 66’ Γουέσλι, 68’ Τσόσιτς, 74’ Βόρμερ, 90’ Ντενσβιλ.

ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ, ΚΑΛΕΣ (ΧΑΜΕΝΕΣ) ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.


Αυτή την φορά, ακόμα περισσότερο σε σχέση με την ρεβάνς με τους Ρώσους στη Μόσχα, το 3-5-2 που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, λειτούργησε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο. Καταρχήν διότι έδωσε στην ΑΕΚ ισορροπία στο παιχνίδι της και κατά δεύτερον, διότι της έδωσε ευκαιρία να ελέγξει ακόμα και τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Μάλιστα, η ΑΕΚ έβγαλε ακόμα και πρέσινγκ στη άμυνα των Βέλγων, που της έδωσε στο πρώτο 20άλεπτο όχι μόνο κυριαρχία στο γήπεδο, αλλά και χαμένες ευκαιρίες για γκολ. Και μάλιστα καλές ευκαιρίες. Όπως αυτή στο 4 λεπτό, όταν ο Κλωναρίδης έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Μάνταλος έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Ενώ ένα λεπτό μετά, ο Μάνταλος έβγαλε μια σέντρα με πολλά φάλτσα μέσα στην περιοχή, ο Σιμόες έβαλε το πόδι του, έδωσε τροχιά στην μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Χόρβατ έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ στο 13’, ο Σιμόες από εξαιρετική θέση, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Μέχρι και το 20 λεπτό, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Κυρίως διότι είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο από το 25’ και μετά, η Μπριζ άρχισε να βγάζει καλή κυκλοφορία της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργεί ρήγματα. Και η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να κάνει μέτρα προς τα πίσω μέσα στο γήπεδο.
Παρόλα αυτά, δεν απειλήθηκε πολύ. Κάποια σουτ που δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, να «καθάρισε» χωρίς κανένα πρόβλημα ο Ανέστης. Ενώ η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημίχρονου, παρά το γεγονός πως η Μπριζ είχε ανακτήσει την κατοχή της μπάλας, ήρθε από την ΑΕΚ. Σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 38’, ο Λιβάγια που εξαιρετικά ανέβαζε την ΑΕΚ σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο, «έσπασε» την μπάλα στον Λόπες, αλλά το σουτ του Πορτογάλου, έφυγε άουτ.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο, ακριβώς όπως και στο πρώτο μέρος. Με σωστές αποστάσεις στις γραμμές της και με έλεγχο του παιχνιδιού κυρίως στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα και πάλι ήταν η ομάδα που έβγαινε επιθετικά με καλύτερες προϋποθέσεις.
Προφανώς αυτό είδε ο Χιμένεθ και αποφάσισε νωρίς να κάνει την αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έτσι όπως πήγαινε μέχρι εκείνη τη στιγμή το ματς, έδειχνε πως θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο απ’ ότι ο Κλωναρίδης. Όμως ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε την ευκαιρία ποτέ να μάθει πόσο θα βοηθούσε η είσοδος του Λάζαρου.
Και αυτό διότι στο αμέσως επόμενο λεπτό από την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, αποβλήθηκε ο Λιβάγια. Με την ΑΕΚ να μένει με δέκα παίκτες και τον Λάζαρο ως μοναδικό φορ, στην κορυφή της επίθεσης.
Βεβαίως η αλήθεια είναι πως δυο – τρεις φορές, ο Χριστοδουλόπουλος ακόμα και μόνος του, έφερε αναστάτωση στην άμυνα της Μπριζ. Και μάλιστα έκανε και δυο σουτ. Το ένα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Βέλγων και το άλλο άουτ.
Η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο πλέον αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει. Και να δώσει μάχη για να κρατήσει τους Βέλγους μακριά από την εστία της. Μάχη την οποία η ΑΕΚ κέρδισε σχεδόν κατά κράτος. Κυρίως χάρη στην εξαιρετική λειτουργία συνολικά της άμυνας, αλλά και ειδικά κάποιων παικτών όπως ο Βράνιες ή ο Τσιγκρίνσκι.
Ενώ στην καλύτερη ευκαιρία της Μπριζ, που ήταν το σουτ του Βάνακεν έξω από την περιοχή στο 70’, ο Ανέστης φώναξε παρών με εξαιρετική απόκρουση. Όσο περνούσε η ώρα ο Χιμένεθ ενίσχυε τη μεσαία γραμμή για να κρατήσει εκεί τους Βέλγους. Ενώ ο Λέκο από την άλλη μεριά, φόρτωνε την επίθεση του.
Όμως η ΑΕΚ ήταν σωστά οργανωμένη, οι παίκτες της δεν έχασαν πουθενά την ψυχραιμία τους και κράτησαν το 0-0 μέχρι και το φινάλε. Έστω και με δέκα παίκτες. Μάλιστα η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε ευκαιρία στο 90’, όταν μετά από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο Τσόσιτς έκανε τακουνάκι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι και έφυγε άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου