Τελευταία Νέα

17/8/17

Playoffs Europa League : Παναθηναϊκός - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3 (1ος Αγώνας).

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλο παιχνίδι για 65' προηγήθηκε 2-0 της Αθλέτικ αλλά οι Βάσκοι κατάφεραν και γύρισαν το ματς μέσα σε έξι(!) λεπτά για το τελικό 3-2 που δεν αφήνει ελπίδες πρόκρισης στους πράσινους.
O Παναθηναϊκός τα έκανε όλα τέλεια για 65', προηγήθηκε 2-0 της Αθλέτικ, αλλά μέσα σε έξι λεπτά γκρέμισε ότι έχτισε καθώς δέχτηκε τρία γκολ και ηττήθηκε τελικά με σκορ 2-3 από τους Βάσκους και πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην φάση των ομίλων του Europa League.
Το τριφύλλι είχε εξαιρετικό πλάνο που ακολούθησε από το πρώτο έως το 65' λεπτό της αναμέτρησης. Πίεσε την Αθλέτικ, μπόρεσε να βγάλει φάσεις και να βρει δυο όμορφα γκολ. Οι Βάσκοι όμως όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο αντέδρασαν και έδειξαν τις δυνατότητες τους πετυχαίνοντας τρία γκολ σε έξι λεπτά και πήραν τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό που έδειξε να μένει από δυνάμεις μετά το 65'.
Οι πράσινοι όμως τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο και αν ο Ουζουνίδης είχε κάποιες επιπλέον λύσεις στα χέρια του ίσως και να είχαν πάρει τη νίκη. Ο κόσμος αναγνώρισε τη προσπάθεια για αυτό και χειροκρότησε καθολικά στη λήξη της αναμέτρησης τους παίκτες.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε ουσιαστικά κάποια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και παρέταξε τους πράσινους όπως αναμενόταν επιλέγοντας τον Ρέις για το δεξί άκρο αντί του Κολοβέτσιου και τον Άλταν αντί του Λουτσιάνο στα δυο διλήμματα που έδειχνε να έχει τις προηγούμενες μέρες.
Έτσι ο Παναθηναϊκός στο 4-4-1-1 με το οποίο κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο είχε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Ρέις και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα, Κουρπέλης και ο 49χρονος τεχνικός επέλλεξε να ξεκινήσει με τον Λουντ στο αριστερό άκρο και τον Καμπέσας στο δεξιό. Ο Άλτμαν ήταν μερικά μέτρα μπροστά τους και ο Μολίνς στη κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο Χοσέ Άνχελ Θιγάντα παρέταξε την Αθλέτικ με ένα 4-2-3-1 με τον Ερερίν κάτω από την εστία οι Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτε και Μπαλενθιάγκα βρίσκονταν στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, οι Βέσγκα και Μπενιάτ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Ραούλ Γκαρσία είχε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, οι Λέκουε και Μουνιαΐν έπαιξαν ως εξτρέμ και ο Αντούριθ στην επίθεση.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης
Διαιτητής: Manuel De Sousa (POR)
Βοηθοί: Alvaro Mesquita (POR), Ricardo Santos (POR)
Τέταρτος διαιτητής: Carlos Xistra (POR)
  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Καμπέσας (83΄Δώνης), Λουντ, Άλτμαν (51' Λουτσιάνο), Μολίνς (72' Χατζηγιοβάνης).
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτε, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Σαν Χοσέ), Ραούλ Γκαρθία, Λέκουε (57' Γουίλιαμς), Μουνιαΐν (83' Σουσαέτα), Αντούριθ.
Γκολ: 29' Λουντ, 55' Καμπέσας/68' Αντούριθ, 71' Ντε Μάρκος, 74' Αντούριθ
Κίτρινες: 45' Κουρμπέλης/21' Ραούλ Γκαρθία, 30' Ετσέιτα, 88' Σαν Χοσέ
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε άψογα τακτικά στημένος στο πρώτο ημίχρονο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει προετοιμάσει πολύ καλά τους παίκτες του. Οι πράσινοι κράτησαν μπάλα, πίεσαν την Αθλέτικ όποτε είχαν τη δυνατότητα και κυρίως δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσει μπροστά από τη περιοχή του Βλαχοδήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βάσκοι δεν είχαν τελική προς την εστία στο πρώτο 45' πλην μιας σέντρας σουτ. Από την άλλη το τριφύλλι έψαξε με προσοχή ένα τέρμα, είχε κάποιες φάσεις στην αρχή του αγώνα και μπόρεσε να πετύχει ένα όμορφο γκολ με τον Λουντ στο 29'. Μάλιστα με αυτό το 1-0 πήγε στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που βρήκε ένα ακόμα γκολ με τον Καμπέσας στο 55' και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι Βάσκοι έβγαλαν αντίδραση όμως και μέσα σε έξι λεπτά πέτυχαν τρία γκολ εκμεταλλευόμενοι και κάποια λάθη των πράσινων και γύρισαν το ματς στο 3-2 στο 74' με πρωταγωνιστή τον Αντούριθ. Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να πετύχει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι πράσινοι μπήκαν πολύ καλά στο ματς και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ 6'. Σε κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα της Αθλέτικ δεν έδιωξε η μπάλα έφτασε προς τον Κουτρουμπής ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να εκτελέσει με την άμυνα των Βάσκων να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Ρεις πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. 
Μετά τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό, ξέφευγε από την πίεση της Αθλέτικ αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Την ίδια ώρα όμως δεν δεχόταν και καμία απειλή από τον αντίπαλο του.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΝΤ.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 29' της αναμέτρησης. Ο Καμπέσας πήρε τη μπάλα στα δεξιά έκανε τη σέντρα ά με το αριστερό, ο Μολίνς έκανε γυριστή κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Ετσέιτα, ο Λουντ ντρίμπλαρε τον Ντε Μάρκος, βρέθηκε απέναντι στον Ερέριν και τον "εκτέλεσε" με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για το 1-0 του Παναθηναϊκού.
Ένα γκολ που έδωσε "φτερά" στους πράσινους και έριξε την Αθλέτικ που έπρεπε να βγει από το καβούκι της και να ψάξει ένα γκολ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην αφήνει διαδρόμους στους Βάσκους για να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο ενώ είχε κλείσει πολύ καλά τον Μουνιαίν και τον Αντούριθ.
Η πρώτη απειλή από πλευράς Βάσκων ήρθε στο 40' όταν ο Αντούριθ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Μολέντο έδιωξε προ του Ραούλ Γκαρθία, σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα στην τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο ο Ετσεμπαρία εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα και κατέληξε άουτ.
ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΜΠΕΣΑΣ 2-0 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
Οι δυο ομάδες μπήκαν για το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα αλλά με την Αθλέτικ να έχει μια στο σχήμα της καθώς ο Μουνιαίν ήρθε στο χώρο του κέντρου σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους για να μπορέσει να φτιάξει το παιχνίδι των Βάσκων.
Ο Ουζουνίδης έκανε τη πρώτη του κίνηση στο 51' όταν έβγαλε από το ματς τον Άλταν και έβαλε στην θέση του τον Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα ένα λεπτό αργότερα πήρε την μπάλα μετά από πάσα του Μολίνς και με ένα ωραίο πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ερερίν.
Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Καμπέσας. Ο Λουντ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έδωσε δεξιά του στον Λουσιάνο, ο Μπαλενθιάγκα δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο επερχόμενος Καμπέσας με δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή  έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 υπέρ του τριφυλλιού.
Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν στο 56' Σουτ του Ραούλ Γκαρθία μέσα από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Βλαχοδήμος.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ Η ΑΘΛΕΤΙΚ.
Με το σκορ στο 2-0 εις βάρος της ομάδας του ο Θιγάντα έκανε μια αλλαγή καθώς πέρασε στο ματς τον Ινιάκι Γουίλιας αντί του Λεκουέ και άλλαξε και το σύστημα της Αθλέτικ παίζοντας με δυο καθαρόαιμους επιθετικούς. Οι Βάσκοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζουν τους πράσινους και να ψάχνουν ένα γκολ ενόψει της ρεβάνς.
Αρχικά προειδοποίησαν στο 61' όταν σε γύρισμα του Μπενιάτ από αριστερά, ο Ραούλ Γκαρθία υπό την πίεση του Κουτρουμπή, πλάσαρε πάνω από το δοκάρι.
Στο 68' όμως η Αθλέτικ έφερε το ματς στα ίσια. Σε φάση που ξεκίνησε από φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ της άμυνας του Παναθηναϊκού η μπάλα έφτασε στον Μουνιαΐν που έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Αντούριθ σηκώθηκε και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Το γκολ αυτό και ο τρόπος με τον οποίο επευτέχθη επηρέασε αρκετά το τριφύλλι που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Με αποτέλεσμα τρία λεπτά αργότερα να έρθει και η ισοφάριση των Βάσκων. Ήταν το 71' όταν ο Μπαλενθιάγκα από αριστερά έκανε μια γλυκιά σέντρα, ο Ντε Μάρκος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Δυο λεπτά αργότερα την ώρα που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πάρει και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο η Αθλέτικ έκλεψε τη μπάλα βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας. Μπήκε στην περιοχή έκανε και την ντρίπλα στον Μολέντο που τον ανέτρεξε και ο ρέφερι υπέδειξε το πεναλτι. Ο Αντούριθ ανέλαβε την εκτέλεση του και με έστειλε την μπάλα στα δίχτα για το 3-2 της Αθλέτικ.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ...
Ο Παναθηναϊκός μετά την ψυχρολουσία και υπό τις φωνές του Ουζουνίδη προσπάθησε να βάλει ένα γκολ που θα του έδινε την ισοπαλία και θα ανταποκρινόταν στην εικόνα του αγώνα.
Αρχικά ο Ζέκα ήταν αυτός που απείλησε στο 76' με ωραίο σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ερερίν. Ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηγιοβάνης που είχε περάσει στο ματς επίσης επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με τον Βάσκο γκολκίπερ να αποκρούει.
Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού για να ισοφαρίσει χάθηκε στο 90' όταν ο Λουντ με ωραία κάθετή είδε τη κίνηση του Δώνη που μπήκε στη περιοχή και επιχείρησε το πλασέ αλλά ο Ερερίν με τα πόδια έδιωξε και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου