Τελευταία Νέα

9/7/18

ΠΑΟΚ - Στεάουα 2-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τη Στεάουα ο ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με σκορ 2-0 μόλις στο 10' χάνοντας ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του. Οι... κλωτσιές φρέναραν τον Δικέφαλο στο δεύτερο μέρος.
O ΠΑΟΚ κέρδισε με σκορ 2-1 τη Στεάουα στο Άπελντορν, συνεχίζοντας την προετοιμασία του επί ολλανδικού εδάφους. Οι Θεσσαλονικείς ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο 45λεπτο, προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 10' και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Ένα λάθος της άμυνας στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι κλωτσιές που μοίραζαν αβέρτα οι Ρουμάνοι και οι πολλές αλλαγές μετά το 70', είχαν ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό και την απώλεια ρυθμού των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν με πολλή ενέργεια στην αναμέτρηση, θέλοντας από το ξεκίνημα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και την δική τους φιλοσοφία παιχνιδιού.
Η παμπόνηρη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ μόλις στο 4' και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο ματς, ήρθε ο Ελ Καντουρί να σκοράρει με τη βοήθεια του Μορουτάν (χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Ρουμάνου) για το 2-0, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του αρχηγού του.
Οι Ρουμάνοι έζησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στα χέρια των αντιπάλων τους και έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Παρά το γεγονός ότι η Στεάουα είναι σε σαφώς πιο προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.
Ανικανοποίητος ο Λουτσέσκου, ζητούσε γρήγορη κυκλοφορία, δεν ήθελε να βλέπει χαλάρωση ούτε πολλές επαφές με τη μπάλα και προέτρεπε τους παίκτες του να κινούνται κάθετα αλλά και να πιέζουν άμεσα για ανάκτηση της κατοχής όταν αυτή περνούσε στα πόδια των Ρουμάνων.
Με τον χρόνο να κυλάει και πλησιάζοντας στην ανάπαυλα, οι παίκτς της Στεάουα άρχισαν να ρίχνουν στο... ψάχνο και στο 44' οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τη σύρραξη μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα του Κάκα στον Μαουρίσιο.
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ανάλογη συγκέντρωση και ενέργεια στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έτσι το γύρισμα του Μάτος και η ολιγωρία του Κρέσπο πρόσφεραν την ευκαιρία στον Μαν να μειώσει ανέλπιστα εύκολα για τη Στεάουα.
Οι Ρουμάνοι επέμεναν στο σκληρό παιχνίδι, οι παίκτες του "Δικεφάλου" άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους, το ματς είχε πολλές διακοπές και καθόλου ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει τα πατήματα του, έτρωγε φάσεις στην άμυνα και απειλούσε μόνο με σουτ εκτός περιοχής.
Σιαμπάνης, Κίτσιου, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Μπαλογιάννης, Σάχκοφ, Χαρίσης, Λάμπρου, Ζαμπά, Ενρίκε, Μυστακίδης, ήταν η εντεκάδα για τους Θεσσαλονικείς στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, που έγινε ροντέο ξανά μετά το 80', αφού ο Μπαλάσα έβαλε στόχο τον Ζαμπά με τρία αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που συμπτωματικά δεν στοίχισαν κάποιο σοβαρό τραυματισμό στον Βραζιλιάνο!
Ο Ζαμπά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε ολομόναχο σε θέση βολής τον Ενρίκε, που με το δεξί έστειλε τη μπάλα άουτ στο τετ-α-τετ με τον Βλαντ. Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1, επόμενο φιλικό του Δικεφάλου στις 12/7 κόντρα στη Γάνδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (46' Λάμπρου), Ελ Καντουρί, Πέλκας.
Σιαμπάνης, Κίτσιου, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Μπαλογιάννης, Σάχκοφ, Χαρίσης, Ζαμπά, Ενρίκε, Μυστακίδης, μπήκαν στο 71' και μαζί με τον Λάμπρου τελείωσαν το ματς.

ΣΤΕΑΟΥΑ: Βλαντ, Ρομάριο Μπενζάρ, Μπαλάσα, Νεντέλκου, Φίλιπ, Τανάσε, Μοράις, Μορουτάν, Ντανιέλ Μπενζάρ, Κάκα, Γιακόλις.

ΓΚΟΛ: 4' Βιεϊρίνια, 10' αυτ. Μορουτάν / 47' Μαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου