Τελευταία Νέα

2/7/18

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 : Βέλγιο – Ιαπωνία 3-2 (Φάση των "16")

Το Βέλγιο "χτύπησε" με εκπληκτική αντεπίθεση στο 94' και νίκησε με 3-2 την Ιαπωνία στη φάση των 16. "Χαρακίρι" για τους Ιάπωνες που ήταν μπροστά με δύο γκολ μέχρι το 69'.
Το Βέλγιο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να απαντήσει τα δύο γκολ της Ιαπωνίας στο 2ο ημίχρονο και με απίθανη αντεπίθεση στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα, έφτασε σε νίκη με 3-2 για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
Τα δύο τέρματα των Γκένκι Χαραγκούτσι και Τακάσι Ινούι στην αρχή του 2ου ημιχρόνου σόκαραν τους "κόκκινους διαβόλους", που συνήλθαν στο τέλος και έφτασαν στην ισοφάριση με τους Γιαν Βερτόνχεν και Μαρουάν Φελαϊνί. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με εκπληκτική συνεργασία σε αντεπίθεση, ο Νασέλ Σαντλί έκανε το 3-2.
Στην προημιτελική φάση, το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία την Παρασκευή στις 21:00.
Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε:

ΒΕΛΓΙΟ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΟΧΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ.


Το ταλέντο και η ποιότητα των παικτών του Βελγίου και δη των μέσων και των επιθετικών είναι αδιαμφισβήτητη. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Ιαπωνία υπολόγιζε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και κλείστηκε στην περιοχή της, αφήνοντας την μπάλα στους αντιπάλους τους. Αυτοί, με τη σειρά τους, έκαναν τα πάντα για να βρουν τον Ρομελού Λουκακού, ο οποίος αν και υπερτερούσε σε σωματικά προσόντα και κέρδιζε τις μονομαχίες, δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις όπως έπρεπε.

Χαρακτηριστικό στο 1ο ημίχρονο ήταν πως ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε πάσα 18 φορές, όχι πάντα σε καλή θέση, και όσες τελικές επιχείρησε, δεν κατάφερε να τις στείλει προς την αντίπαλη εστία. Συνολικά, οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν έξι τελικές και καμία δεν ήταν εύστοχη, παρότι είχαν την απόλυτη υπεροχή και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να τους χαρίσει ένα γκολ.

ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ.


Πριν από την έναρξη της φάσης των 16, η Ιαπωνία εμφανιζόταν ως η χειρότερη ομάδα των νοκ άουτ. Όχι άδικα, όπως αποδείχθηκε, αφού είχε πλάνο μόνο για να αναχαιτίσει, σε έναν βαθμό, τις επιθέσεις των Βέλγων και τίποτα περισσότερο. Τα δύο γκολ που σημείωσε οφείλονται καθαρά σε αμυντική ολιγωρία των Ευρωπαίων, που τις εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι Γκένκι Χαρακούτσι και Τακάσι Ινούι με όμορφες προσπάθειες, αλλά επ' ουδενί δεν πιστώνεται στην ομάδα.

Ακόμα κι όταν προηγήθηκε με δύο τέρματα, η οδηγία του Ακίρα Νισίνο ήταν να πιέσουν σε όλο το μήκος του γηπέδου, κάτι που άφησε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Οι Βέλγοι δεν τα εκμεταλλεύτηκαν, ωστόσο η μέθοδος διατήρησης του σκορ ήταν άκρως ριψοκίνδυνη για τους Ιάπωνες, που έδειξαν την απειρία τους σε τέτοιο επίπεδο στο τελευταίο 20λεπτο και στην πίεση που δέχθηκαν.

Ο ΦΕΛΑΙΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ.


Ο Μαρουάν Φελαϊνί δεν είναι ο χειρότερος παίκτης του κόσμου, απλά δεν είναι ο καλύτερος, όπως παρουσιάζεται κάθε παίκτης που κάνει κάτι καλό (όσο μικρό ή μεγάλο είναι), από τα αγγλικά μέσα, τα οποία έχουν ως αυτοσκοπό να "φουσκώνουν" τα δεδομένα και εν τέλει το πρωτάθλημά τους. Έχει κάποια συγκεκριμένα προτερήματα και όσον αφορά στο ψηλό παιχνίδι, αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους καλύτερους στον κόσμο.

Ακριβώς εκεί πόνταρε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ όταν τον έβαλε στον αγώνα στο 65ο λεπτό, μετά από το 2-0 των Γιαπονέζων, κρατώντας στον πάγκο πιο επιθετικογενείς παίκτες όπως ο Αντάν Γιανουζάι και ο Μισί Μπατσουαγί. Φαντάστηκε ότι το παιχνίδι θα μεταφερθεί στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και για να έχει ελπίδες, ήθελε το κεφάλι του Φελαϊνί. Ο διεθνής μέσος, ηγετική φυσιογνωμία στην εθνική ομάδα του, απάντησε με το γκολ της ισοφάρισης και δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό της ρεαλιστικές προσδοκίες προς το πρόσωπό του.

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.


Από τη μέση και μπροστά υπάρχει ταλέντο και ποιότητα, από τη μέση και πίσω υπάρχει ποιότητα, εμπειρία αλλά λείπει αυτό το κάτι. Οι αμυντικοί του Βελγίου, αν και πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες, δεν έχουν βρεθεί ακόμα σε κάποια ομάδα της ελίτ πλην του Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας, βέβαια, προέρχεται από κακή σεζόν και το έδειξε και σε αυτό το παιχνίδι, όπου ήταν ασταθής. Προσπάθειες στις οποίες άλλες φορές μπλόκαρε την μπάλα, εδώ χρειαζόταν δύο προσπάθειες. Σε εξόδους ήταν αργός, σε ορισμένες τελικές, ακόμα κι αν κατέληξαν άουτ, δεν έκανε καν κίνηση να πέσει.

Ομοίως, ο Γιαν Βερτόνχεν φέρει μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο που έστρωσε την μπάλα στον Χαραγκούτσι στο πρώτο γκολ του αγώνα αλλά και στα κενά που άφηνε από την πλευρά του στον σχηματισμό με τρεις αμυντικούς που προτιμάει ο Μαρτίνεθ. Επιπροσθέτως, στο δεύτερο γκολ των Ιαπώνων, ο Αξέλ Βιτσέλ παρατηρούσε τον αμαρκάριστο Ινούι να κάνει κίνηση για να σουτάρει έξω από την περιοχή, χωρίς ο ίδιος να επεμβαίνει. Από τη στιγμή, δε, που η Ιαπωνία τιμώρησε αυτά τα προβλήματα, μία πιο ισχυρή αντίπαλος όπως η Βραζιλία θα τα εκμεταλλευτεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: "Ροστόβ Αρένα" (Ροστόβ)
Διαιτητής: Μαλάνγκ Ντιετζιού (Σενεγάλη)
Βοηθοί: Τζιμπρίλ Καμαρά (Σενεγάλη), Ελ Χατζί Σαμπά (Σενεγάλη)
Τέταρτος διαιτητής: Μπακαρί Γκασαμά (Γκάμπια)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπράινε, Βίτσελ, Καράσκο (65' Σαντλί), Μέρτενς (65' Φελαϊνί), Λουκακού, Ε. Αζάρ
ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σάκαϊ, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81' Γιαμαγκούτσι), Χαραγκούτσι (81' Χόντα), Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο
Γκολ: 69' Βερτόνχεν, 74' Φελαϊνί, 90+4' Σαντλί / 48' Χαραγκούτσι, 52' Ινούι
Κίτρινη κάρτα: 40' Σιμπασάκι
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου