Τελευταία Νέα

28/7/18

Ντεν Χάαγκ - Παναθηναϊκός 3-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο Παναθηναϊκός είχε καλά διαστήματα εναντίον της Ντεν Χάαγκ, αλλά δεν ήταν εξίσου καλός στα μετόπισθεν και ηττήθηκε 3-1. Ο Χατζηθεοδωρίδης το γκολ του Τριφυλλιού, αποχώρησαν τραυματίες οι Μουνιέ και Κολοβέτσιος.
Mε ήττα 3-1 από τη Ντεν Χάαγκ "αποχαιρέτησε" ο Παναθηναϊκός την Ολλανδία, στο τελευταίο φιλικό του πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Το Τριφύλλι έδειξε ξανά ότι προσπαθεί να υιοθετήσει τη φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη, κατά χρονικά διαστήματα τα κατάφερε, όμως σε άλλες στιγμές παρουσίασε κενά στην ανασταλτική λειτουργία και το πλήρωσε...
Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε αυτά που θέλει ο προπονητής του... Πρέσαρε ψηλά, έβγαλε αλληλοκαλύψεις, είχε γρήγορη κυκλοφορία και βρήκε το γκολ από οργανωμένη πίεση από τον Ρεγκάκο και καλό τελείωμα από τον Χατζηθεοδωρίδη.
Ωστόσο, όταν η Ντεν Χάαγκ "έσπασε" το πρέσινγκ, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Οι παίκτες του είχαν αργές επιστροφές και δεν μπορούσαν να καλύψουν τους ανοιχτούς χώρους, ενώ οι μέσοι δεν ακολουθούσαν τις προωθήσεις των αντιπάλων. Κατά αυτό τον τρόπο, το Τριφύλλι δέχτηκε δύο πανοιμοιότυπα γκολ.
Το θετικό είναι ότι για ακόμα ένα παιχνίδι, οι μικροί έδειξαν ότι έχουν προσόντα και μπορούν να βοηθήσουν, όπως οι Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης και Χατζηθεοδωρίδης. Βέβαια, χρειάζονται δουλειά στο τακτικό κομμάτι, ενώ γενικότερα η ομάδα επιδέχεται βελτίωσης στη συνολική αμυντική συμπεριφορά.
Ο Γιώργος Δώνης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές, "αναμειγνύοντας" τις ενδεκάδες και διατηρώντας το 3-4-2-1. Αναμφίβολα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε πολλά που πρέπει να διορθώσει, αλλά έχει μπροστά του τουλάχιστον έναν μήνα, προκειμένου να δουλέψει στο "Γεώργιος Καλαφάτης" πάνω στα κακώς κείμενα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Συνθέσεις:
Ντεν Χάαγκ: Τζουίνκελς, Μπεούγκελσντάϊκ, Κάνον, Μπέκερ (62' Μπάκερ), Ίμερς (62' Γκόπελ), Γκόουσενς (83' Ρίντερ), Πίνας, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπουργκ (71' Ζανγκ), Χόουι (71' Ντίτμαλ).
Παναθηναϊκός: Διούδης (46' Κότσαρης), Γιόχανσον (70' Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (41' λ.τ. Θεοχάρης), Μαυρομάτης (46' Οικονόμου), Κουλιμπαλί (46' Οικονομόπουλος), Χατζηθεωδορίδης (46' Ινσούα), Στάικος (46' Δώνης), Κάτσε (46' Τζανδάρης), Μπουζούκης (70' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46' Μουνιέ), Ρεγκάκος (46' Σέχου).
Σκόρερ: 23' Γκόουσενς, 30' Χόουι, 86' Ζανγκ / 3' Χατζηθεοδωρίδης.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.


Ο Δώνης διατήρησε το 3-4-2-1 που κρίνει ως το το πλέον κατάλληλο για τον φετινό Παναθηναϊκό. Ο Διούδης άρχισε στην εστία, οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης ήταν οι τρεις στόπερ, ο Κουλιμπαλί ο δεξιός μπακ-χαφ και ο Χατζηθεοδωρίδης ο αριστερός, οι Κάτσε και Στάικος συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης ήταν οι δύο μεσοεπιθετικοί και ο Ρεγκάκος ο μοναδικός προωθημένος.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 5'. Ο Ρεγκάκος κυνήγησε μία φάση από δεξιά, πρόλαβε και γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Χατζηθεοδωρίδης σκόραρε με δυνατό πλασέ. Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Δώνη, οι οποίοι με πρέσινγκ ψηλά, ανάγκασαν τους γηπεδούχους να κάνουν λάθη και να μην έχουν καλή κυκλοφορία.
Ωστόσο, με την πάροδο του 20λεπτου, η Ντεν Χάαγκ ανέδειξε τις αδυναμίες των "πράσινων". Η κακή ανασταλτική συνεργασία των Χατζηθεοδωρίδη - Μαυρομάτη στην αριστερή πλευρά και η παράλειψη των δύο αμυντικών χαφ του Τριφυλλιού να ακολουθούν τους αντίπαλους στην περιοχή, έφεραν την ανατροπή.
Δύο φορές ο Μπέκερ από αριστερά ξέφυγε και γύρισε την πάσα και στο 23' ο Γκόουσενς ισοφάρισε και στο 30' ο Χόουι έδωσε το προβάδισμα στη Ντεν Χάαγκ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός και προσπάθησε να βγάλει φάσεις, όμως ήταν εμφανείς οι τομείς που πρέπει να διορθωθεί για να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στη διάρκεια της σεζόν.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΔΕΚΑ.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολλές αλλαγές, αλλά με το ίδιο σύστημα. Ουσιαστικά, μόνο οι Γιόχανσον και Μπουζούκης διατηρήθηκαν από την αρχή. Ο Κότσαρης πέρασε στην εστία, Οικονομόπουλος, Θεοχάρης και Οικονόμου ήταν οι τρεις στόπερ, ο Γιόχανσον μετατέθηκε ως δεξιός μπακ-χαφ, ο Ινσούα ήταν ο αριστερός μπακ-χαφ, οι Μουνιέ και Μπουζούκης οι δύο μεσοεπιθετικοί και ο Σέχου έπαιξε στην επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εξίσου οργανωμένος με το πρώτο ημίχρονο, αφού οι πολλές αλλαγές και η συμμετοχή αρκετών νεαρών λειτούργησαν ανασταλτικά. Ωστόσο, σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν δύο μικροί που έγιναν πιο απειλητικοί, ο Μπουζούκης με δύο σουτ και ο Εμμανουηλίδης με ισάριθμες προσπάθειες.
Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού ο Άντονι Μουνιέ τραυματίστηκε και αποχώρησε, χωρίς να υπάρχει άλλη αλλαγή. Λόγω τραυματισμού είχε αντικατασταθεί στο πρώτο ημίχρονο και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Το αριθμητικό μειονέκτημα δημιούργησε κενά που το αξιοποίησε η Ντεν Χάαγκ στο 86', με τον Ζανγκ να σκοράρει σε τετ α τετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου