Τελευταία Νέα

14/8/18

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς του 3ου προκριματικού και τα ζευγάρια των playoffs του Champions League!

Η Βίντι ολοκλήρωσε την έκπληξη στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και με δεύτερη ισοπαλία κόντρα στη Μάλμε, προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα βρει την ΑΕΚ.Η Μπενφίκα έφυγε με την ισοπαλία 1-1 από την Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε και περιμένει τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League.Ο Άγιαξ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης με άνετη νίκη στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στα playoffs του Champions League.Με γκολ και ασίστ ο Μπεν, πρόκριση ο Ερυθρός Αστέρας.

H Μπενφίκα ολοκλήρωσε την αποστολή της στην Κωνσταντινούπολη, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε, μετά από τη νίκη με 1-0 στη Λισαβόνα, με συνέπεια να προκριθεί στα playoffs του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
Οι Πορτογάλοι είχαν αδικηθεί από το σκορ του πρώτου αγώνα και προσπάθησαν να το αποδείξουν μέσα στο "Σουκρού Σαράτσογλου". Μετά από μία καλή ευκαιρία στο 7' για τους Τούρκους με κεφαλιά του Ρόμαν Νόισταντερ, πήραν προβάδισμα στο 26ο λεπτό, μετά από συνεργασία που κατέληξε σε τετ α τετ του Ζέντσον Φερνάντες.
Οι παίκτς του Ρούι Βιτόρια (ο Ανδρέας Σάμαρης κάθισε στον πάγκο) επέδειξαν ψυχραιμία, ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και μόνο στο τέλος του 1ου ημιχρόνου απειλήθηκαν ουσιαστικά, με την κεφαλιά του Αλπέρ Ποτούκ που κατέληξε στα δίχτυα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.
"Μελανό" σημείο για την Μπενφίκα ο τραυματισμός του Νικολάς Καστίγιο στο 34ο λεπτό, με τον Φακούντο Φερέιρα να παίρνει τη θέση του.
Στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μαουρίσιο Ίσλα από δεξιά να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, οι καλές ευκαιρίες ήταν περιορισμένες και παρότι η Μπενφίκα είχε κακή απόδοση, κατάφερε να κρατήσει το 1-1 που τη στέλνει στην επόμενη φάση.
Το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στο "Λουζ" στις 21 Αυγούστου και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 29 του μήνα.

Η Βίντι την έκπληξη, με ΑΕΚ στα playoffs του Champions League.

H Βίντι πραγματοποιεί ακόμα μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, αν και όχι στα μέτρα του 1985, όταν ως Βιντεότον έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA κόντρα στη Ρεάλ. Ακόμα κι έτσι, με δεύτερη ισοπαλία απέναντι στη Μάλμε, πήρε την πρόκριση στα playoffs του Champions League και χρειάστηκε ακόμα μία επιτυχία για να βρεθεί στη φάση των ομίλων. Το τελικό 0-0 είναι δίκαιο για τους Ούγγρους, που δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από τους πρωταθλητές Σουηδίας.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμού (Μπεχράνγκ Σαφάρι, Άρνορ Τρίστασον, Ράσμους Μπένγκτσον), ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν την μπάλα στα πόδια τους, με την κατοχή να ξεπερνάει το 70%.
Παρ' όλα αυτά, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, με συνέπεια το πρώτο σουτ στον στόχο να έρθει στο 49' με τον Άντερς Κρίστιανσεν, προσπάθεια που έδιωξε ο Άνταμ Κοβάτσικ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μία κάθετη πάσα η μπάλα κόντραρε στον Κοβάτσικ, αλλά ο Ανέλ Χάτζιτς την έδιωξε πριν καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να "καθαρίσουν" τον αγώνα, όταν Λοΐκ Νεγκό έφυγε στην "πλάτη" της άμυνας, ο Γιόχαν Νταλίν τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγησε πέναλτι. Ο Ντάνκο Λάζοβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, νικήθηκε από τον Σουηδό τερματοφύλακα, ενώ ο Σέρβος φορ αστόχησε στο ριμπάουντ.
Το παιχνίδι βρέθηκε στην κόψη του "ξυραφιού", ωστόσο οι Σουηδοί δεν ήταν ψύχραιμοι και δημιούργησαν μόνο μία καλή ευκαιρία, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μάρκους Ρόσενμπεργκ.
Η Βίντι διατήρησε το 0-0 και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ πρώτα στην "Πάντσο Αρένα" στις 22 Αυγούστου και μετά στο ΟΑΚΑ στις 28 του μήνα.

Θρίαμβος για Άγιαξ κόντρα στη Σταντάρ.

Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι η Σταντάρ Λιέγης να είχε επιστρέψει από δύο γκολ πίσω, όμως στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ ήταν πιο προσεκτικός και επιβλήθηκε με 3-0 των Βέλγων, με συνέπεια να προκριθεί στα playoffs του Champions League.
Ο "Αίαντας" ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και από τη στιγμή που προηγήθηκε με 1-0 στο 30' από το κοντινό πλασέ του Κλάας Γιαν Χούντελααρ, δεν κοίταξε ξανά πίσω. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο 19χρονος Ματίας ντε Λιχτ, στο 10ο παιχνίδι που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά, για να κλείσει το σκορ ο Νταβίντ Νέρες με την έναρξη του 2ου μέρους. Στον πάγκο για τους γηπεδούχους κάθισε ο Κώστας Λάμπρου.

Με τον Μπεν να σκοράρει για 4ο παιχνίδι στα 6 φετινά ευρωπαϊκά του Ερυθρού Αστέρα (και 5ο σε 7 στη σεζόν), οι Σέρβοι επικράτησαν με 2-1 στην παράταση της Σπαρτάκ Τρνάβα εκτός έδρας και προκρίθηκαν στα playoffs. Ο Μάρεκ Μπάκος άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' για τους Σλοβάκους, ωστόσο με τη σέντρα, ο Μπεν δέχθηκε σέντρα από δεξιά και ισοφάρισε. Το παιχνίδι έφτασε μέχρι την παράταση, όπου ένα γκολ του Νεμάνια Ράντονιτς (μετά από ασίστ του Μπεν) έστειλε τους φιλοξενούμενους στην επόμενη φάση. Μαζί και το δοκάρι, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις, με τον αρχηγό Μπόρις Γκόνταλ να το στέλνει στο δοκάρι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΙΝΤΙ (4-4-2): Κοβάτσικ, Φιόλα, Γιούχας, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (85' Πάτκαϊ), Κόβατς (89' Χούστι), Λάζοβιτς (90+5' Τάμας), Μ. Στσέποβιτς
ΜΑΛΜΕ (4-4-2): Νταλίν, Λάρσον (75' Βίντχαϊμ), Μπρόρσον, Νίλσεν, Λεβίτσκι, Μπασιρού, Ίνοσεντ (79' Γκαλ), Κρίστιανσεν, Ρικς, Ρόσενμπεργκ, Στράντμπεργκ (71' Άντονσον)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (4-2-3-1): Βολκάν, Ίσλα (80' Εζμπαϊρακλί), Νόισταντερ, Σκρτελ, Αλί Καλντιρίμ, Έλμας, Τοπάλ (65' Αλιτζί), Αγιού, Ζιουλιάνο, Βαλμπιενά (65' Σολδάδο), Ποτούκ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (4-1-4-1): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέισα, Σάλβιο (72' Σεμέντο), Φερνάντες, Φερνάντες, Σέρβι, Καστίγιο (34' Φερέιρα)
ΑΓΙΑΞ (4-2-3-1): Ονανά, Μαζραουί (76' Κρίστενσεν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζιγές (90' Λαμπιάντ), Τάντιτς, Νέρες (82' Φαν ντε Μπέεκ), Χούντελααρ
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (4-3-3): Οτσόα, Καβαντά (65' Ποκονιόλι), Λουγινταμά, Λαΐφης, Φε, Μαρίν, Άγκμπο, Μπαστιάν (53' Τσίμιροτ), Καρσελά Γκονσάλες, Εμόν (78' Ορλάντο Σα), Εμποκού
ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ (4-5-1): Χούντι, Κάντλετς, Τοτ, Γκόνταλ, Τσόνκα (106' Χλάντικ), Γίρκα, Γκρέντελ, Σλόμποντα, Γκρέσακ, Ράντα (100' Ντάνγκουμπιτς), Μπάκος
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (4-2-3-1): Μπόργιαν, Στόικοβιτς, Σάβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντιτς, Γιόβαντσιτς (101' Γκόμπελιτς), Κρστίτσιτς, Μπεν, Σίμιτς (85' Γιόβτσιτς), Ράντονιτς (108' Μπάμπιτς), Στογίλκοβιτς (75' Πάβκοβ)

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ:


ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-1 (20' Ίβανιτς / 54' Μίτσελ) [1-0]
ΑΕΚ (Ελλάδα) - Σέλτικ (Σκωτία) 2-1 (6' Γκάλο, 50' Λιβάγια / 78’ Σινκλέρ) [1-1]
Ντίναμο (Κροατία) - Αστανά (Καζακστάν) 1-0 (74' Γκαβράνοβιτς) [2-0]
Βίντι (Ουγγαρία) - Μάλμε (Σουηδία) 0-0 [1-1]
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1 (90+2' Μιναμίνο) [0-3]
Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-2 (Πάρ.) (6' Μπάκος / 7' Μπέν,  98' Ράντοντσιτς) [1-1]

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ:


Ντινάμο (Ουκρανία) - Σλάβια (Τσεχία) 2-0 (11' Βέρμπιτς, 74' Μπεσεντίν) [1-1]
Σπαρτάκ (Ρωσία) - ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 0-0 [2-3]
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-1 (45+1' Ποτούκ / 26' Φερνάντες) [0-1]
Άγιαξ (Ολλανδία) - Σταντάρ (Βέλγιο) 3-0 (30' Χούντελααρ, 34' Ντε Λιχτ, 46' Νέρες) [2-2]
*Στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
**Με έντονο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν

Τα ζευγάρια των playoffs:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ:


21/08 - 29/08 Ερυθρός Αστέρας - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
21/08 - 29/08 ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) - Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
22/08 - 28/08 Βίντι (Ουγγαρία) - ΑΕΚ (Ελλάδα)
22/08 - 28/08 Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) - Ντίναμο (Κροατία)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: 


21/08  - 29/08 Μπενφίκα (Πορτογαλία) - ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
22/08 - 28/08 Άγιαξ (Ολλανδία) - Ντινάμο (Ουκρανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου