Τελευταία Νέα

3/10/18

Τα αποτελέσματα των 2ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 2ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Η Ατλέτικο δυσκολεύτηκε περισσότερο από ότι περίμενε, όμως έφτασε στη νίκη επί της Μπριζ με 3-1 και έκανε το απόλυτο.Η Ντόρτμουντ πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Μονακό και έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο πριν τα ματς με την Ατλέτικο.
Ο... θρύλος Μέσι πέτυχε δυο γκολ στο Wembley, είχε δυο δοκάρια και η Μπαρτσελόνα πέρασε εύκολα από το Λονδίνο επικρατώντας 4-2 της Τότεναμ. Γκολάρα ο Ράκιτιτς, γκάφα ο Γιορίς. Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε αλλά οι Νερατζούρι γύρισαν ξανά το σκορ (1-2) με Ναϊνγκολάν-Ικάρντι και έκαναν βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ.
Η Νάπολι φάνηκε διαβασμένη, πίεσε την Λίβερπουλ, είχε δοκάρι και στο 90' με τον Ινσίνιε πήρε τεράστια νίκη στο San Paolo (1-0) που την βάζει στο κόλπο της πρόκρισης.Ο Βραζιλιάνος έκανε χατ τρικ (2 απ' ευθείας φάουλ), ποδιές, ασίστ, διάφορα ρεκόρ και οδήγησε τους Παριζιάνους στη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη τους (6-1 τον Ερυθρό Αστέρα) στο Champions League.
Με κεφαλιά του Μαρεγκά, οι Δράκοι νίκησαν 1-0 τη Γαλατάσαραϊ και συγκατοικούν με τη Σάλκε στην κορυφή του 4ου ομίλου.Με γκολ του ΜακΚένι στο 88' η Σάλκε πέρασε από τη Μόσχα, επικράτησε 1-0 της Λοκομοτίβ κι έβαλε βάσεις πρόκρισης. 
Ομιλος A:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπριζ 3-0
Aγκαλιά με την πρόκριση στους "16" του Champions League βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης και ας απομένουν τέσσερα ακόμα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων!
Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν φύγει με το τρίποντο από το Πριγκηπάτο κόντρα στην Μονακό στην πρεμιέρα και το βράδυ της Τετάρτης ντούμπλαραν τις επιτυχίες τους, επικρατώντας 3-1 της Μπριζ στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο".
Ο Γκριεζμάν έβαλε μπροστά στο σκορ τους Μαδριλένους με σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει η απάντηση της Μπριζ μέσα από ένα εκπληκτικό γκολ του Ντανιούμα με μακρινό σουτ (υποψήφιο για το κορυφαίο της σεζόν) ώστε οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η "Ατλέτι" κυριάρχησε, έχασε ευκαιρίες και ανταμείφθηκε με δύο γκολ, με τον Γκριεζμάν να της δίνει νέο προβάδισμα στο 67' και τον Κόκε να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γοδίν, Αρίας, Πάρτεϊ, Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ, Λεμάρ, Κόστα, Ερνάντεζ, Χιμένες (46' Φιλίπε Λουίς).

ΜΠΡΙΖ: Λετίκα, Πουλέν, Γουέσλι, Σράιβερς, Βλιέτινκ, Βανάκεν, Ντένσγουιλ, Βέρμερ, Ριτς, Μέχελε, Γκρένεβελντ.
Ντόρμουντ - Μονακό 3-0
Η Ντόρμουντ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο ως το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Μονακό έχοντας τον αέρα της πρώτης θέσης στην Bundesliga μετά από 6 αγωνιστικές (στο +1 από την Μπάγερν) και η παραπαίουσα ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ στο φετινό Σαμπονά (16η) δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση. Το έκανε για 45 λεπτά όμως στο δεύτερο μέρος οι Βεστφαλοί κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν σε μία άνετη νίκη με 2-0 με τους Λάρσεν (51') και Αλκάθερ (72'), με τον Ισπανό επιθετικό να αστοχεί μάλιστα και σε πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι) λίγα λεπτά πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ για τους γηπεδούχους.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Ντιαλό, Ντιλέινι, Σάντσο, Αλκάσερ, Ρόις, Ακάνζι, Πίστσεκ, Βολφ (46' Λάρσεν), Βίτσελ.
ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάλιο (45' Σούμπασιτς), Αολού, Ζέμερσον, Τίλεμανς, Γκολόβιν, Σιντιμπέ, Ράγκι, Γκλικ, Σιλά, Χένριτς, Φαλκάο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:


1. Ντόρτμουντ 6
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6
3. Μπριζ 0
4. Μονακό 0
Ομιλος B:

Τότεναμ - Μπαρτσελόνα 2-4

Tη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Champions League κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. Μετά την Αϊντχόφεν, οι Καταλανοί επικράτησαν (4-2) και της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων, και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων τριών αγώνων χωρίς νίκη. Ο απόλυτος MVP ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έβαλε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια και έφτασε τα πέντε τέρματα στον εφετινό θεσμό.
 Η Μπαρτσελόνα μπήκε επιθετικά και σκόραρε ύστερα από 92 δευτερόλεπτα. Ο Μέσι έδωσε αριστερά στον Άμπα, αυτός έσπασε στον Κοουτίνιο, ο οποίος σε άδεια εστία, μια και είχε βγει ο Λορίς φέροντας ευθύνη για τον λανθασμένο του υπολογισμό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή (1-0).
Το γκολ του Κουτίνιο είναι το γρηγορότερο που σημειώνουν οι Καταλανοί στο Champions League, ύστερα από αυτό που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο του 2005 ο Μαρκ Φαν Μπόμελ απέναντι στον Παναθηναϊκό (36 δευτερόλεπτα). Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα, εκτός του Λιονέλ Μέσι, που σκοράρει σε εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2016 (τότε είχε σκοράρει ο Πικέ στον αγώνα με τη Γκλάντμπαχ).
Μετά το τέρμα που δέχτηκαν οι Άγγλοι, ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν αισθητά να απειλήσουν την εστία του Τερ Στέγκεν. Αντίθετα, η Μπάρτσα έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και το 0-2 έγινε στο 28' με καταπληκτικό γκολ του Ράκιτιτς (σουτ έξω από την περιοχή). Απλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, απέναντι σε μια Τότεναμ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πρώτο 45λεπτο ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε επί της ουσίας να επέμβει στο 32' όταν από γύρισμα του Λαμέλα, η μπάλα πήγε στον Πικέ, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει, ανάγκασε τον Γερμανό να διώξει με το ένα χέρι. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα να είναι απόλυτα δίκαια μπροστά στο σκορ.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΤΟ 10ο ΤΟΥ ΚΕΪΝ.


Η Μπάρτσα μπήκε επιθετικά και στο δεύτερο μισό. Στο 47' και στο 51', σε δύο πανομοιότυπες φάσεις, ο Λιονέλ Μέσι βρήκε το δεξί δοκάρι και αφού δεν έγινε το 0-3, εντέλει ο Κέιν έβαλε... φωτιά στο ματς. Ο Άγγλος επιθετικός με εξαιρετική ντρίμπλα άδειασε τον Σεμέδο και με πλασέ μείωσε σε 2-1. Ο διεθνής στράικερ έφτασε τα 10 γκολ σε 12 αγώνες στο Champions League.
Ό,τι δεν κατάφερε ο κορυφαίος Αργεντινός στις δύο προηγούμενες ευκαιρίες, το πέτυχε στο 56' με πλασέ μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα οι Κουτίνιο και Σουάρες άφησαν τη μπάλα να φτάσει σε αυτόν (1-3).
Η Τότεναμ δεν το έβαλε κάτω, πίεσε τη Μπάρτσα και στο 67' ο Έρικ Λαμέλα μείωσε εκ νέου για τους Βρετανούς, με σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε στο σώμα του Λενγκλέ.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Τότεναμ πίεσε πολύ τη Μπαρτσελόνα για την ισοφάριση, έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Λούκας Μόουρα στο 84', αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Άλμπα στο 90' έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Σουάρες άφησε υπέροχα τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Αργεντινό, ο οποίος απέναντι στον Λορίς πλάσαρε εύστοχα.
Ο σπουδαίος σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφτασε τα 105 γκολ σε 127 συμμετοχές στο Champions League.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Ουανιάμα (57' Ντάικερ), Λούκας Μόουρα, Λαμέλα (79' Γιορέντε), Σον (66' Σισοκό), Κέιν.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Αρτούρ (87' Βιντάλ), Μπουσκέτς (91' Βερμάλεν), Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (83' Ραφίνια).
Σκόρερ: 52' Κέιν, 66' Λαμέλα - 2' Κοουτίνιο, 28' Ράκιτιτς, 56', 90' Μέσι.
Αϊντχόφεν - Ίντερ 1-2
Πριν από λίγους μήνες οι οπαδοί της Ίντερ πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη επί της Λάτσιο με ανατροπή (2-1) στην τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο που έστειλε την ομάδα τους στους ομίλους του Champions League μέσω της 4ης θέσης και φαίνεται πως οι ανατροπές τους έγιναν... συνήθειο.
Στην πρεμιέρα των ομίλων η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Τότεναμ πετυχαίνοντας δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο ενώ το βράδυ της Τετάρτης έκανε νέα ανατροπή, αυτή τη φορά εκτός Ιταλίας.
"Θύμα" έπεσε η Αϊντχόφεν που προηγήθηκε στο 27'με πανέμορφο γκολ του Ροσάριο, για να "μιλήσουν" όμως στη συνέχεια τα "βαριά χαρτιά" των Μιλανέζων. Ο Ναϊνγκολάν ισοφάρισε σε 1-1 με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 44' και ο Ικάρντι πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 60', με το τρίποντο αυτό να εκτοξεύει την Ίντερ στην κορυφή του ομίλου της μαζί με την Μπαρτσελόνα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Βιέργκεβερ, Σβάαμπ, Τασέντε, Περέιρο, Χέντριξ, Ντε Γιονγκ, Λοσάνο, Μπέργκβάιν, Ροσάριο, Ντάμφρις
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντε Φράι, Βεσίνο, Ναϊνγκολάν, Πολιτάνο, Ασαμόα, Ντ Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Ικάρντι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:


1. Μπαρτσελόνα 6
2. Ίντερ 6
3. Τότεναμ 0
4. Αϊντχόφεν 0
Ομιλος C:


Παρί Σεν Ζερμέν - Ερυθρός Αστέρας 6-1
Στο παρθενικό του παιχνίδι στο Champions League ο Ερυθρός Αστέρας τα πήγε εξαιρετικά, κρατώντας στο 0-0 την Νάπολι στο Βελιγράδι, όμως στο πρώτο του εκτός έδρας πήρε ένα πολύ σκληρό μαθημα για τις δυσκολίες που κρύβει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Αυτό το παρέδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν που σκόραρε 4 γκολ από το διάστημα από το 20' μέχρι το 41' και για πρώτη φορά σε αγώνα της στο Champions League έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με τέσσερα γκολ διαφορά! Ο Νεϊμάρ έσυρε το χορό με γκολ στο 20' και στο 22' (το πρώτο με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ) και τον ακολούθησε ο Καβάνι στο 37' με σουτ και στο 41' ο Ντι Μαρία με προβολή.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα (76' Κερέρ), Κιμπεμπέ, Μενιέ, Μπερνάτ, Ραμπιό, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ (82' Ντράξλερ), Καβάνι, Εμπαπέ (76' Τσουπό-Μοτίν).
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Γιόβισιτς, Ντέγκενεκ, Κρίστισιτς, Τσάουσιτς, Σίμιτς (46' Πάβκοβ), Μάριν, Ρόντιτς, Στοΐκοβιτς, Μπεν (73' Εμπεσίλιο), Σάβιτς (46' Μπάμπιτς).

Νάπολι - Λίβερπουλ 1-0
H Νάπολι υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο "San Paolo" για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Champions League και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.
Οι "παρτενοπέι" ήταν καλύτεροι από τους "reds" έχασαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι. Κι ενώ όλα έδειχναν... 0-0, ήλθε ο Λορέντσο Ινσίνιε με γκολ στο 90ό λεπτό να λυτρώσει τους γηπεδούχους, η οποίοι πάτησαν κορυφή.
Η Νάπολι ήταν αυτή που έφθασε χρονικά πρώτη πιο κοντά στο γκολ. Στο 11ο λεπτό, ο Ινσίνιε υποδέχθηκε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, έκανε το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπεραπίστηκε ο Άλισον.
Ύστερα από πέντε λεπτά (16'), η Λίβερπουλ έχασε τον Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Τζόρνταν Χέντερσον (διεκομίσθη στο νοσοκομείο). Στο 33' οι "παρτενοπέι" βγήκαν ξανά μπροστά. Ο Ο Μίλικ υποδέχθηκε την μπάλα μετά τη σέντρα του Μάριο Ρουί από αριστερά, τη σπόπαρε εντός περιοχής, γύρισε παρά την πίεση του Φαν Ντάικ, έκανε το σουτ, αλλά ο Άλισον ήταν εκεί που έπρεπε και μπλόκαρε.
Στο 50', ο Μίλικ έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Άλισον απέκρουσε, ενώ πρόλαβε και τον Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος ήθελε να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Οι "παρτενοπέι" επέμειναν και στο 75ο λεπτό απείλησαν ξανά. Ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καγιεχόν επιχείρησε διαγώνιο πλασέ στη δεξιά πλευρά, ο Γκόμεζ πάνω στη γραμμή απομάκρυνε.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων και της αναμέτρησης γενικά παρατηρήθηκε στο 82ο λεπτό. Ο εξαιρετικός Μάριο Ρουί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντρις Μέρτενς την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άλισον.
Η λύτρωση για τους γηπεδούχους, ήλθε στο 90ό λεπτό. Ο Καγιεχόν έφυγε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Ινσίνιε ξέφυγε από τον Γκόμεζ και με προβολή σε κενή εστία - η μπάλα είχε περάσει από τον Άλισον - άνοιξε το σκορ. Πραγματική λύτρωση για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι με βάση τις ευκαιρίες και την εικόνα του ματς άξιζαν τη νίκη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Ραούλ Αμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλάν, Χάμσικ (81' Ζελίνσκι), Φαμπιάν Ρουίθ (68' Βέρντι), Ινσίνιε, Καγιεχόν, Μίλικ (68' Μέρτενς).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:  Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (76' Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (λ. τρ. 19' Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ (89' Στάριτζ), Ρομπέρτο Φιρμίνιο.
Ομιλος D:
Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλκε 0-1
Στον πλέον "ανοιχτό" όμιλο από τους οκτώ συνολικά του φετινού Champions League, Λοκομοτίβ και Σάλκε μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη μιας που δεν πήραν το τρίποντο στην πρεμιέρα, με το πρώτο 45λεπτο να προσφέρει όμως ελάχιστες συγκινήσεις. Οι Μοσχοβίτες είχαν απλά περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και τη μοναδική τελική προσπάθεια εντός της αντίπαλης εστίας, που σταμάτησε πάνω στον κίπερ Φέρμαν. Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος όμως στο φινάλε επιβεβαιώθηκε η ιστορική ρήση του... Γκάρι Λίνεκερ, με τους τρεις βαθμούς να καταλήγουν στους Γερμανούς. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Αμερικανός ΜακΚένι σηκώθηκε πολύ ψηλά και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και τους "βασιλικούς μπλε" να φτάνουν τους 4 βαθμούς στον όμιλο αφήνοντας στο μηδέν τους Ρώσους.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ:  Γκιγιέρμε, Ιντόγου, Μάνουελ Φερνάντες, Χέβεντες, Μπαρίνοβ, Κρικόβιακ, Μίραντσουκ, Ινγκνατίεβ, Έντερ, Κβερκβέλια, Μίραντσουκ.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, ΜακΚένι, Μεντίλ, Μασκάρελ (46' Σερντάρ), Ουτ, Κονοπλιάνκα, Ρούντι (56' Μπενταλέπ), Καλιγκιούρι, Σανέ, Νάλντο, Εμπολό.
Πόρτο - Γαλατάσαραι 1-0

Μετά το "διπλό" της Σάλκε στη Μόσχα κόντρα στην Λοκομοτίβ, η Πόρτο ήξερε πως έπρεπε να αξιοποιήσει την έδρα της για να πιάσει κορυφή μαζί με τους Γερμανούς και τα κατάφερε, έστω και αν δεν έθελξε με την απόδοσή της. Σε ένα ματς που οι φάσεις ήταν μετρημένες, οι "δράκοι" βρήκαν το χρυσό γκολ που έψαχναν στο 49', με τον Μαρεγκά να εκτελεί τον Μουσλέρα από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Περέιρα, Φελίπε, Μιλιτάο, Τέγιες, Οτάβιο, Ντανίλο, Ερέρα, Κορόνα, Μαρεγκά, Μπραχίμι.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Λινς, Μαϊκόν, Αζίζ, Ναγκατόμο, Φερνάντο, Ντονκ, Μπελχαντά, Ονιεκούρου, Γκιουμιούς, Ροντρίγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου