Τελευταία Νέα

20/11/18

Τα αποτελέσματα της 6ης Aγωνιστικής του Nations League!


Σουηδία και Σκωτία πανηγύρισαν σπουδαίες προκρίσεις στην επόμενη φάση του Nations League παίρνοντας τρίποντα κόντρα σε Ρωσία και Ισραήλ αντίστοιχα. "Τεσσάρα" για Σερβία με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς.Η Ολλανδία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για πάνω μέχρι το 85ο λεπτό όμως με δύο γκολ στο φινάλε πήρε χρυσό εκτός έδρας 2-2 με την Γερμανία και έκλεισε θέση για το Final-4 του Nations League αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Γαλλία!Το Βέλγιο έπαιζε για δύο αποτελέσματα όμως στην Λουκέρνη υπέστη διασυρμό, με την Ελβετία να κάνει τρομερή ανατροπή και με το εμφατικό 5-2 να προκρίνεται στη συνέχεια του Nations League.Η Αγγλία επιβλήθηκε 2-1 της Κροατίας στο "Γουέμπλεϊ" με τρομερή ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Nations League αφήνοντας δεύτερους τους Ισπανούς.Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, η Ουγγαρία επικράτησε της Φινλανδίας με σκορ 2-0 στη Βουδαπέστη και προσπέρασε την Εθνική μας, παίρνοντάς της την δεύτερη θέση του ομίλου. 

O νόμος του γηπεδούχου ίσχυσε στους "τελικούς" της Σουηδίας με την Ρωσία και της Σκωτίας με το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League.
Οι Σκανδιναβοί, με τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού Μάρκους Μπεργκ να χρίζεται σκόρερ στο 72', επιβλήθηκε 2-0 της Ρωσίας και κατέκτησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League B ενώ η Σκωτία έκαμψε με 3-2 την αντίσταση του Ισραήλ και πάτησε κορυφή στον 1ο όμιλο της League C που της έδωσε το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης που θα λάβουν χώρα το 2020.
Στη μοναδική αναμέτρηση για τη League A, Πορτογαλία και Πολωνία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, σε ένα ματς πάντως που δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε εξασφαλίσει την πρωτιά αφήνοντας 2η στον όμιλο την Ιταλία και η Πολωνία είχε μείνει τελευταία, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην League B στο επόμενο Nations League.
Από τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, με τα οποία ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων της νεοσύστατης διοργάνωσης, ξεχωρίζει το εμφατικό 4-1 της Σερβίας επί της Λιθουανίας (γκολ και ασίστ για τον φορ του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς) όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν όλα τα τέρματά τους στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η εκτός έδρας νίκη της Ρουμανίας στην έδρα του Μαυροβουνίου με 1-0.

Συγκλονιστικό ματς με συναρπαστική εξέλιξη απόλαυσε το ποδοσφαιρικό κοινό το βράδυ της Δευτέρας στην "Βέλτινς Αρένα", με την Γερμανία και την Ολλανδία να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 και τους "οράνιε" να χαμογελούν διάπλατα καθώς με αυτό το βαθμό που πήραν εξασφάλισαν την πρωτιά στον 1ο όμιλο της League Α του Nations League και πήραν το εισιτήριο για το Final-4 της νεοσύστατης διοργάνωσης.
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, που σκόραρε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρει την τρομερή πρόκριση, έφτασε τους 7 βαθμούς και άφησε δεύτερους τους Γάλλους (και εκείνοι είχαν 7 βαθμούς αλλά υστερούσαν στα μεταξύ τους ματς στη διαφορά τερμάτων), με την Γερμανία να πέφτει στη League B του Nations League ως τελευταία και να υποβιβάζεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων για τα προκριματικά του Euro 2020.
Αν και η Ολλανδία ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο για το θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή έστω ισοπαλία) για να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League, η Γερμανία ήταν εκείνη που μπήκε με το... μαχαίρι στα δόντια και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν οι φιλοξενούμενοι τι είχε συμβεί βρέθηκαν με δύο γκολ στην πλάτη.
Το 1-0 έγινε μόλις στο 9' από τον Τίμο Βέρνερ (δυνατό σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Σίλεσεν) που σκόραρε για πρώτη φορά για τα "πάντσερ" μετά από 751 αγωνιστικά λεπτά ενώ το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ήρθε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο.
Ο Τόνι Κρόος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά ακριβείας και ο Σανέ βγήκε στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας, έκανε υπέροχο κοντρόλ και με διαγώνιο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλεσεν.
Το πρώτο μέρος βρήκε τους Γερμανούς να υπερέχουν ξεκάθαρα έχοντας 7 τελικές προσπάθειες έναντι 3 των Ολλανδών, με τους "οράνιε" να έχουν ως μοναδική καλή στιγμή στο 45λεπτο την κεφαλιά του Σούλε στο 34' που λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η Ολλανδία έκλεισε την Γερμανία στα καρέ της και μέσα από την πίεση που άσκησε κατάφερε να βρει τα δύο πολυπόθητα γκολ που έψαχνε για να προκριθεί στο Final-4 και να αφήσει στη δεύτερη θέση τους παγκόσμιους πρωταθλητές Γάλλους.
Η αρχή για το τρομερό πορτοκαλί comeback έγινε στο 85' με το εξαιρετικό σουτ του Πρόμες μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ ενώ στο 90' ο αρχηγός Φαν Ντάικ έδειξε την κλάση του: προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή, πήρε κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση τον Νόιερ για το τελικό 2-2!
Το Βέλγιο πήγε στην Λουκέρνη για τον "τελικό" κόντρα στην Ελβετία έχοντας όλα τα δεδομένα υπέρ του. Μετρούσε 3 νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του στο Nations League και ήξερε πως θα τερμάτιζε πρώτο στον 2ο όμιλο της League A του Nations League σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας, ή ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά υπό την προϋπόθεση πως θα είχε σκοράρει μίνιμουμ δύο φορές.
Το εκπληκτικό όμως είναι πως αν και βρήκε τα δύο γκολ που έψαχνε στα πρώτα 17 λεπτά με δις σκόρερ τον Τοργκάν Αζάρ, όχι μόνο δεν πήρε άνετη πρόκριση αλλα γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό, με την Ελβετία να πετυχαίνει στη συνέχεια πέντε τέρματα χωρίς να βρει την παραμικρή απάντηση και να παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για το Final-4 της διοργάνωσης.
Πρόσωπο του ματς ήταν χωρίς αμφιβολία ο 26χρονος επιθετικός της Μπενφίκα, Χάρις Σεφέροβιτς, που πανηγύρισε χατ-τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ είχαν την υπογραφή των Ρικάρντο Ροντρίγκες (Μίλαν) και Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ).
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως η Ελβετία πέτυχε την πρώτη της νίκη κόντρα στο Βέλγιο (σε επίσημο ή φιλικό αγώνα) μετά από 35 χρόνια, ενώ αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα για τους "κόκκινους διαβόλους" σε προκριματικά διεθνών διοργανώσεων την τελευταία επταετία.
Την τρίτη της νίκη στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League πανηγύρισε η Ουγγαρία, με 2-0 κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά και με εξασφαλισμένη την πρωτιά Φινλανδία, στη «Γκρουπάμα Αρένα» της Βουδαπέστης. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και αφού αρχικά απείλησαν με Ντζουτζάκ και Κάλμαρ την εστία του Γιόρονεν, τελικά άνοιξαν το σκορ στο 29’ με τον Κάλμαρ να «σερβίρει» ιδανική ασίστ με τακουνάκι στον Σάλαϊ και τον υψηλόσωμο επιθετικό με πλασέ, να διαμορφώνει το 1-0. Λίγο αργότερα μάλιστα, οι Ούγγροι διπλασίασαν το προβάδισμά τους, στο 37’, όταν ο Ούρονεν έκανε λάθος πάσα λίγο σε επικίνδυνη περιοχή, ο Ναγκί έκλεψε την μπάλα και με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Φινλανδών, «έγραψε» το 2-0. 
Γλυκιά εκδίκηση! Λίγους μόλις μήνες μετά το 2-1 της Κροατίας επί της Αγγλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Άγγλοι πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Βαλκάνιους: επικράτησαν με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο τρόπο (ανατροπή) στο "Γουέμπλεϊ" και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Nations League που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Πορτογαλία το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για την τελική φάση του Euro 2020.
Αντίθετα, η φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας υποβιβάστηκε στη League B του Νations League αφού έμεινε στην τρίτη θέση στον 4ο όμιλο, ενώ η Ισπανία έμεινε στη δεύτερη θέση (θα έπαιρνε εκείνη την πρωτιά αν ερχόταν ισόπαλο το ματς στο "Γουέμπλεϊ), με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να συγκεντρώνει έναν πόντο λιγότερο έναντι της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

AΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ:
Πορτογαλία - Πολωνία 1-1 (33' Αντρέ Σίλβα / 65' πεν. Μίλικ)
Σουηδία - Ρωσία 2-0 (41' Λίντελοφ, 72' Μπεργκ)
Σκωτία - Ισραήλ 3-2 (35' 43' 65' Φόρεστ / 9' Καγιάλ, 75' Ζάχαβι)
Μαυροβούνιο - Ρουμανία 0-1 (44' Τουτσουντεάν)
Σερβία - Λιθουανία 4-1 (51' αυτ. Ζούλπα, 58' Μίτροβιτς, 71' Πρίγιοβιτς, 74' Λιάιτς / 65' Πετραβίτσιους)
Κόσοβο - Αζερμπαϊτζάν 4-0 (2' 50' 76' Ζένελι, 61' Ραχμάνι)
Μάλτα - Νησιά Φερόε 1-1 (4' Κορμπολάν / 3' Γιόνσεν)
Γερμανια - Ολλανδία 2-2 (9' Βέρνερ, 19' Μανέ / 85' Πρόμες, 91' Φαν Ντάικ)
Τσεχία - Σλοβακία 1-0 (32' Σικ)
Δανία - Ιρλανδία 0-0
Βουλγαρία - Σλοβενία 1-1 (69' Ιβάνοφ / 75' Βάνκας)
Κύπρος - Νορβηγία 0-2 (36' 48' Καμαρά)
Ανδόρα - Λετονία 0-0
Γεωργία - Καζακστάν 2-1 (59' Μερεμπασβίλι, 84' Τσακβετάτζε / 90' Ομιρτάγεφ)
ΠΓΔΜ- Γιβραλτάρ 4-0 (27' Μπάρντχι, 67' 80' Νεστορόφσκι, 90' Τραϊφκόφσκι)
Λίχτενσταϊν - Αρμενία 2-2 (44' Μπούχελ, 47' Χάσλερ / 9' Ανταμιάν, 85' Καραπετιάν)

Ελλάδα – Εσθονία 0-1 (44’ Λαμπρόπουλος αυτ.) 


Ουγγαρία – Φινλανδία 2-0 (29’ Σάλαϊ, 37’ Ναγκί) 


Ελβετία-Βέλγιο 5-2 (21’ πεν. Ροντρίγκες, 31’, 44’, 84’ Σεφέροβιτς, 62’ Ελβέντι – 2’, 17’ Τ. Αζάρ) 

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:


LEAGUE A (Group 3)
1. Πορτογαλία 8 (4)
2. Ιταλία 5 (4)
3. Πολωνία 2 (4)
LEAGUE B (Group 2)
1. Σουηδία 7 (4)
2. Ρωσία 7 (4)
3. Τουρκία 3 (4)
LEAGUE C (Group 1)
1. Σκωτία 9 (4)
2. Ισραήλ 6 (4)
3. Αλβανία 3 (4)
LEAGUE C (Group 4)
1. Σερβία 14 (6)
2. Ρουμανία 12 (6)
3. Μαυροβούνιο 7 (6)
4. Λιθουανία 0 (6)
LEAGUE D (Group 3)
1. Κόσοβο 14 (6)
2. Αζερμπαϊτζάν 9 (6)
3. Νήσοι Φερόε 5 (6)
4. Μάλτα 3 (6)

LEAGUE A (Group 1)

1. Ολλανδία 7 (4)
2. Γαλλία 7 (4)
3. Γερμανία 2 (4)
LEAGUE Β (Group 1)
1. Ουκρανία 9 (4)
2. Τσεχία 6 (4)
4. Σλοβακία 3 (4)
LEAGUE B (Group 4)
1. Δανία 8 (4)
2. Ουαλία 6 (4)
3. Ιρλανδία 2 (4)
LEAGUE C (Group 3)
1. Νορβηγία 13 (6)
2. Βουλγαρία 11 (6)
3. Κύπρος 5 (6)
4. Σλοβενία 3 (6)
LEAGUE D (Group 1)
1. Γεωργία 16 (6)
2. Καζακστάν 6 (6)
3. Λετονία 4 (6)
4. Ανδόρα 4 (6)
LEAGUE D (Group 4)
1. ΠΓΔΜ 15 (6)
2. Αρμενία 10 (6)
3. Γιβραλτάρ 6 (6)
4. Λίχτενσταϊν 4 (6)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου