Τελευταία Νέα

26/3/19

Τα αποτελέσματα της 2ης Aγωνιστικής των Προκριματικών Euro 2020!

Σε ένα σούπερ συναρπαστικό ματς για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, η Γερμανία επιβλήθηκε 3-2 της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ με γκολ του Σουλτζ στο 90'. Η Ουγγαρία πανηγύρισε μία ιστορική νίκη για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 επικρατώντας 2-1 της Κροατίας με ανατροπή. Τρίποντα για Ισραήλ και Σκωτία.Αγγλία και Γαλλία εντυπωσίασαν στη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 νικώντας Μαυροβουνίου (5-1) και Ισλανδία (4-0) αντίστοιχα. Έχασε βαθμούς και Ρονάλντο η Πορτογαλία.
Η τέλεια εκδίκηση! Πέντε μήνες μετά τη συντριβή της με 3-0 στην "Johan Cruijff Arena" για το Nations League η Γερμανία επέστρεψε στον τόπο του... εγκλήματος αλλά αυτή τη φορά πήρε το αίμα της πίσω, αφού επικράτησε με 3-2 της φορμαρισμένης Ολλανδίας και πανηγύρισε μία πολύ σημαντικη νίκη στο δρόμο προς τα τελικά του Euro 2020.
Τρίποντο χωρίς δυσκολία για το Βέλγιο στο "ΓΣΠ" απέναντι στην Κύπρο (2-0) χάρη στα γκολ των Εντέν Αζάρ και Μιτσί Μπατσουαγί στα πρώτα 18 λεπτά, με νίκες προχώρησαν Βόρεια Ιρλανδία και Πολωνία.
Σαρωτικές και στη 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020 ήταν Αγγλία και Γαλλία, με την ομάδα του Σαουθγκέιτ να διαλύει με 5-1 εκτός έδρας το Μαυροβούνιο και αυτή του Ντεσάμπ να κάνει περίπατο με 4-0 κόντρα στην Ισλανδία στο Παρίσι.
Η Πορτογαλία υποχρεώθηκε σε νεα οδυνηρή ισοπαλία αφού μετά το 0-0 με την Ουκρανία στην πρεμιέρα ήρθε το 1-1 με την Σερβία και πάλι στο "Λουζ", σε ένα ματς που η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιζε από το 30' χωρίς τον ηγέτη της Κριστιάνο Ρονάλντο που τραυματίστηκε.

Tο "2 στα 2" στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020 που συμμετέχει η Εθνικη Ελλάδας έκανε το βράδυ της Τρίτης η Ιταλία, με την φρέσκια και ανανεωμένη Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι να διαλύει με 6-0 το Λίχτενσταϊν στο "Ταρντίνι", σε ένα ματς που ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα έγινε ο γηραιοτερος σκόρερ στην ιστορία της "σκουάντρα ατζούρα".
Χάρη σε δύο γκολ του Μοράτα η Ισπανία πήρε τη νίκη στην Μάλτα με 2-0 κόντρα στην ομώνυμη εθνική ομάδα ενώ απίστευτες συγκινήσεις προσέφεραν τα Ελβετία-Δανία και Νορβηγία-Σουηδία.
Η Ελβετία βρέθηκε να προηγείται 3-0 στο 76ο λεπτό όμως η Δανία πέτυχε τρία γκολ από το 84' μέχρι το 93 και "τσίμπησε" το βαθμό της ισοπαλίας ενώ ίδιο σκορ (3-3) είχαμε και στο Νορβηγία-Σουηδία, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν αμφότερες στις καθυστερήσεις!

ΚΟΡΥΦΗ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.


Η Ιρλανδία επικράτησε 1-0 της Γεωργίας, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΜακΚάρθι στον πάγκο της μετά το 2002, και βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου, ωστόσο το ματς που έκλεψε τις εντυπώσεις έγινε στην Βασιλεία. Εκεί η Ελβετία προηγήθηκε 3-0 της Δανίας με τα γκολ των Φρόιλερ (19'), Τζάκα (66') και Εμπολό (76') και όλα έδειχναν πως θα έφτανε σε έναν υπερήφανο θρίαμβο, όμως το όνειρο για την ομάδα του Πέτκοβιτς μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι Γιόργκενσεν και Γκίτκαερ "έβαλαν φωτιά" στο ματς σκοράροντας στο 84' και στο 88' και ο Ντάλσγκααρντ ισοφάρισε σε 3-3 στο 93' υπογράφοντας μία από τις πιο εντυπωσιακές ισοπαλίες στην ιστορία των προκριματικων του Euro.
ΙΤΑΛΙΑ: Σιρίγκου, Μαντσίνι, Μπονούτσι (79' Ίτσο), Ρομανιόλι, Σπινάτσολα, Σένσι, Ζορζίνιο (57' Τζανιόλο), Βεράτι, Πολιτάνο, Κουαλιαρέλα (72' Παβολέτι), Κέαν
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπούχελ, Βόλφινγκερ, Χόφερ, Κάουφμαν, Γκόπελ, Σέλε (46' Μάλιν), Πολβερίνο, Βίζερ, Κούνε (68' Μέιερ), Σαλάνοβιτς, Χάσλερ
ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο, Εμπόνγκ, Μούσκατ, Καρουάνα, Μποργκ, Ζεράφα, Μίντοφ, Φένεκ, Γκιλάμιερ, Κορμπαλάν,Ενουόκο
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κέπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράμος, Ερμόσο, Γκαγιά, Κανάλες, Ρόντρι, Σαούλ, Ασένσιο, Μπερνάτ, Μοράτα
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ελβέντι, Ακαντζί, Ροντρίγκες (46' Μπενίτο), Ζακαρία, Γκρανίτ Τζάκα, Φρόιλερ, Εμπολό, Αγέτι, Ζούμπερ
ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ντάλσκγααρντ, Κιάερ, Γιόργκενσε, Λάρσεν, Σένε, Έρικσεν, Ντιλέινι, Πόουλσεν, Μπρέθγουεϊτ, Γιόργκενσεν
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιαρστέιν, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Νόρντβεϊτ, Άγερ, Αλεσάμι, Έντεργκααρντ, Σέλναες, Χένρικσεν, Μοχάμεντ Ελιουνούσι, Γιόνσεν, Κινγκ
ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Ελάντερ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Κλάεσον, Κουάισον, Μπεργκ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ντάφι, Κίοχ, Στέβενς, Χούριχεϊν, Γουίλαν, Μπρέιντι, Χέντρικ, ΜακΛιν, ΜακΓκόλντρικ
ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κάσια, Κβερκβέλιγια, Τσοκολάβα, Κβεκβεσκίρι, Κιτεϊσβίλι, Κανκάβα, Γκβίλια, Αρβελάτζε, Κβιτιλάια
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Μπένζαρ (46' Χάτζι), Γκριγκόρε, Μότι, Μπάνκου, Ντέακ, Στάντσιου, Μαρίν, Τσίπτσιου, Πούσκας, Κεσέρου
ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Ρόλαντσον, Γκρέγκερσεν, Φαερόε, Ντάβιντσεν, Μπαρταλστόβου, Χέντρινκσον, Βάτνσνταλ (28' Μπάλντβινσον), Γιόνσεν, Χάνσον, Όλσεν
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα ματς της Τρίτης:

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Ιρλανδία - Γεωργία 1-0 (36' Χούριχεϊν)
Ελβετία - Δανία 3-3 (19' Φρόιλερ, 66' Γκρανίτ Τζάκα, 76' Εμπολό / 84' Γιόργκενσεν, 88' Γκίτκαερ, 90+3' Ντάλσγκααρντ )

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Ιρλανδία 6 (2)
2. Ελβετία 4 (2)
3. Δανία 1 (1)
4. Γιβραλτάρ 0 (1)
5. Γεωργία 0 (2)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Μάλτα - Ισπανία 0-2 (31' 73'  Μοράτα)
Νορβηγία - Σουηδία 3-3 (41' Γιόνσεν, 59' Κινγκ, 90+7' Καμαρά / 70' Κλάεσον, 87' 90+1' Κουάισον)
Ρουμανια - Νήσοι Φερόε 4-1 (26' Ντέακ, 29' 33' Κεσέρου, 63' Πούσκας / 40' πεν. Ντάβιντσεν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Ισπανία 6 (2)
2. Σουηδία 4 (2)
3. Ρουμανία 3 (2)
4. Μάλτα 3 (2)
5. Νορβηγία 1 (2)
6. Νήσοι Φερόε 0 (2)

1ΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Αρμενία - Φινλανδία  0-2 (14' Γένσεν, 78' Σόιρι)
Βοσνία - Ελλάδα 2-2 (10' Βίστσα, 15' Πιάνιτς / 64' πεν. Φορτούνης, 85' Κολοβός)
Ιταλία - Λίχτενσταϊν 6-0 (17' Σένσι, 32' Βεράτι, 35' πεν. 45+3' πεν Κουαλιαρέλα, 69' Κέαν, 76' Παβολέτι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:



1. Ιταλία 6 (2)
2. Ελλάδα 4 (2)
3. Βοσνία 4 (2)
4. Φινλανδία 3 (2)
5. Αρμενία 0 (2)
6. Λίχτενσταϊν 0 (2)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ιταλία 6 (2)
2. Ελλάδα 4 (2)
3. Βοσνία 4 (2)
4. Φινλανδία 3 (2)
5. Αρμενία 0 (2)
6. Λίχτενσταϊν 0 (2)

ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ "ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ" ΚΑΙ "ΜΠΛΕ".


Μετά από τα πέντε γκολ με τα οποία φιλοδώρησε την Τσεχία στο "Γουέμπλεϊ" πριν από λίγα 24ωρα, η Αγγλία πέτυχε άλλα τοσα στο Μαυροβούνιο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 21' στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο ματς αλλά στη συνέχεια τα "λιοντάρια" να τους ποδοπατούν και να φτάνουν σε ένα αυτοκρατορικό 5-1!
Οι πρωταγωνιστές για την εξαιρετική ομάδα που έχει φτιαξει ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ήταν πολλοί: ο Μπάρκλεϊ πέτυχε δύο γκολ, όσα είχε βάλει στα προηγούμενα 26 παιχνίδια του με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Κέιν έφτασε τα 17 γκολ στις 20 συμμετοχές του με την Αγγλία επί Σαουθγκέιτ και ο Στέρλινγκ μετράει 6 γκολ και 1 ασίστ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του με το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα της χώρας του. Το ακόμα πιο εντυπωσιακο είναι πως η Αγγλία σκόραρε 5+ γκολ σε διαδοχικά ματς για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 1984!
Το άλλο ματς της βραδιάς που προσέφερε γκολ και θέαμα στο ποδοσφαιρικο κοινό παίχτηκε στο Παρίσι, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία να έρχεται με φόρα από το 4-1 στην έδρα της Μολδαβίας και να επικρατεί με το εξίσου εμφατικό 4-0 επί της Ισλανδίας. Ο Ουμτιτί άνοιξε το σκορ στο 12' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εμπαπέ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στήθηκε πάρτι.
Ο Ζιρού στο 68' έκανε το 2-0 με το 35ο τέρμα με τη φανέλα των "τρικολόρ" (μόνος στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία τους), ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση Εμπαπέ και Γκριεζμάν: στο 78' ο Εμπαπέ έγραψε το 3-0 με άψογο πλασέ μετά από κάθετη πάσα του Γκριεζμάν ενώ στο 84' ο φορ της Παρί βρήκε εκείνον της Ατλέτικο με φανταστικό τακουνάκι και ο δεύτερος με αψεγάδιαστο σκαφτό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 4-0.

ΣΟΚ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ... ΡΟΝΑΛΝΤΟ.


Ο δρόμος της Πορτογαλίας προς την τελική φάση του Euro 2020 έγινε από πολύ νωρίς ανηφορικός, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αρχίζει την πορεία της στα προκριματικα με δύο εντός έδρας ισοπαλίες! Μετά από το 0-0 με την Ουκρανία στο "Λουζ" την Παρασκευή, ακολούθησε το 1-1 την Σερβία, με τους "πλάβι" να ανοίγουν το σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντούσαν Τάντιτς στο 7' και τους Ίβηρες να σώζουν την παρτιδα ισοφαρίζοντας με το εκπληκτικο σουτ εκτός περιοχής του Ντανίλο Περέιρα.
Η ομαδα του Φερνάντο Σάντος υπέστησε παντως δύο σοκ κατα τη διαρκεια της αναμέτρησης (πέρα από τις αρκετές κλασικές ευκαιρίες που έχασε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στα τελευταία λεπτά). Αρχικα με τον μυικό τραυματισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο που ειχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει και να δώσει τη θέση του στον Πίτσι στο 30' και στο 74' με καταφανές πέναλτι που δεν της δόθηκε σε μία περίεργη φάση.
Ο Αντρέ Σίλβα έκανε την κεφαλιά εντός περιοχής κι ο Αντόνιο Ρουκάβινα έκοψε την μπάλα με το χέρι. Ο Πολωνός διαιτητής, Σίμον Μαρτσίνιακ, στην αρχή κινήθηκε για την "εσχάτη των ποινών", αλλά έπειτα από υπόδειξη του βοηθού πήρε την απόφαση πίσω. Μάλιστα, δεν έδειξε ούτε κόρνερ υπέρ των γηπεδούχων. Ακόμη και οφσάιντ να διέκρινε ο βοηθός, τέτοια περίπτωση δεν υπήρχε...
Όσον αφορα στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, η Ουκρανία επιβλήθηκε 2-1 του Λουξεμβούργου χάρη σε αυτογκόλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και η Αλβανία επικράτησε 3-0 της Ανδόρας, ενώ χωρίς νικητή έληξε η κόντρα του Κοσόβου με την Βουλγαρία (1-1).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Βόιβοντα, Ράχμανι, Αλίτι, Κόλολι (78' Πακαράδα), Κριέζιου, Σάλα (59' Ζέγκροβα), Ράσιτσα, Τσελίνα (58' Χαλίμι), Ζένελι, Μουρίκι
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαΐλοφ, Σ.Πόποφ, Μποντούροφ, Μποζίκοφ, Νεντιάλκοφ, Μαλίνοφ (76' Μίτσεφ), Κοσταντίνοφ (80' Άντοφ), Νεντέλεφ, Σλάβτσεφ, Ι.Πόποφ, Ντέλεφ (68' Ζάνεφ)
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πέτκοβιτς Στοΐκοβιτς, Σάβιτς, Σίμιτς (74' Γιόβοβιτς), Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ίβανιτς, Βούκτσεβιτς, Βέσοβιτς (70' Μπόλγεβιτς), Μπετσιράι (61' Γιάνκοβιτς), Μούγκοσα
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Κιν, Ρόουζ, Μπάρκλεϊ (82' Γουόρντ-Πρόουζ), Ράις, Ντέλε Άλι (64' Χέντερσον), Στέρλινγκ, Χάντσον-Οντόι, Κέιν (83' Γουίλσον)
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Γιανς, Τσάνοτ, Μάλγκετ, Κάρλσον, Ροντρίγκες, Μπαρέιρο, Μάρτινς, Ο.Τιλ (90' Μουτς), Τούρπελ, Β.Τιλ (74' Μπένσι)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοφ, Μπούτκο (79' Καραβάεφ (87' Μπουγιάλσκι), Μπούρντα, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ, Μαλινόφσκι, Μοράες, Κονοπλιάνκα, Μπέζους (64' Γιάρεμτσουκ)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Περέιρα, Ράφα Σίλβα (84' Γκέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο (31' Πίτσι), Ντιέγκο Σόουζα (58' Αντρέ Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα
ΣΕΡΒΙΑ: Ντμίτροβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Σπάχιτς, Μλαντένοβιτς, Γκατσίνοβιτς (21' Ράντονιτς), Μακσίμοβιτς, Λάζοβιτς (69' Ζίβκοβιτς), Τάντιτς, Λιάιτς (88' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς
ΑΝΔΟΡΑ: Γκόμες, Ρούμπιο, Γιόβερα, Λίμα, Σαν Νικολάς, Ροντρίγκεθ, Ρέμπες, Βάλες (84' Πουγιόλ), Κλεμέντε (67' Τσέρβος), Βιέιρα, Μαρτίνεθ (74' Αλάεθ)
ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Αλίγι, Τζίμσιτι, Ισμαΐλι, Χισάι, Γκρέζντα (70' Μπαλάι), Κάτσε, Μπάσα (87' Μεμουσάι), Τζάκα (67' Αμπράσι), Ουζούνι, Σαντίκου
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Κουρζαουά (85' Κιμπεμπέ), Πογκμπά, Καντέ (80' Λεμάρ), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ματουιντί, Ζιρού (90' Μουσά Σισοκό)
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σαέβαρσον (84' Σκούλασον), Ίνγκασον, Άρνασον, Ρ.Σίγκουρντσον (57' Τραούστασον), Μάγκνουσον, Σιγκούργιονσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (62' Φινμπόγκασον)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα ματς της Δευτέρας:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Κόσοβο - Βουλγαρία 1-1 (62' Ζένελι / 39' Μποζίκοφ)
Μαυροβούνιο - Αγγλία 1-5 (17' Βέσοβιτς / 30' Κιν, 39' 59' Μπάρκλεϊ, 71' Κέιν, 81' Στέρλινγκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Αγγλία 6 (2)
2. Βουλγαρία 2 (2)
3. Κόσοβο 1 (1)
4. Μαυροβούνιο 1 (2)
5. Τσεχία 0 (1)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Λουξεμβούργο - Ουκρανία 1-2 (34' Τούρπελ / 40' Τσιγκάνκοφ, 90+3 αυτ. Ροντρίγκες)
Πορτογαλία - Σερβία 1-1 (42' Περέιρα / 7' πεν. Τάντιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Ουκρανία 4 (2)
2. Λουξεμβούργο 3 (2)
3. Πορτογαλία 2 (2)
4. Σερβία 1 (1)
5. Λιθουανία 0 (1)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Τουρκία - Μολδαβία 4-0 (24' Καλντιρίμ, 26', 53' Τοσούν, 70' Αϊχάν)
Ανδόρα - Αλβανία 0-3 (21' Σαντίκου, 88' Μπαλάι, 90+6' Αμπράσι)
Γαλλία - Ισλανδία 4-0 (12' Ουμτιτί, 68' Ζιρού, 78' Εμπαπέ, 84' Γκριεζμάν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Γαλλία 6 (2)
2. Τουρκία 6 (2)
3. Αλβανία 3 (2)
4. Ισλανδία 3 (2)
5. Ανδορα 0 (2)
6. Μολδαβία 0 (2)

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ.


Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ημέρας όσον αφορά στην 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, με Ολλανδία και Γερμανία να κοντράρονται στο Άμστερνταμ και να προσφέρουν γκολ, ευκαιρίες, σασπένς και μπόλικες συγκινήσεις στο ποδοσφαιρικό κοινό. Σε αντίθεση πάντως με την οράνιε κυριαρχία στο ραντεβού των δύο ομάδων στο Nations League τον Οκτώβριο (νίκη με 3-0 για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν), αυτή τη φορά οι παίκτες του Λεβ ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν αφού νίκησαν με 3-2 και πήραν μία τεράστια νίκη από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη.
Στο πρώτο 45λεπτο, τα "πάντσερ" έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνδιασμό στην αντίπαλό τους, πετυχαίνοντας δύο γκολ χωρίς να δεχτούν κανένα. Στο 15' ο Σανέ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σουλτζ από τα αριστερά και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλεσεν, ενώ στο 34' ο Νάμπρι κεραυνοβόλησε τον Ολλανδό κίπερ με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής παρά την πίεση του Φαν Ντάικ.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Γερμανοί φλέρταραν και με τρίτο γκολ χάρη στις φαρμακερές αντεπιθέσεις τους ενώ στα δικά τους καρέ ο Μάνουελ Νόιερ όρθωσε τείχος, σταματώντας δύο φορές με εντυπωσιακό τρόπο τον Ράιαν Μπάμπελ σε ισάριθμα μοναδικά τετ α τετ τω δύο παικτών!

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΛΕΒ.


Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η κατάσταση άλλαξε άρδην, οι παίκτες του Κούμαν ανέβασαν στροφές, έβαλαν τους Γερμανούς στα καρέ τους και δικαιώθηκαν φτάνοντας στην ισοφάριση μέσα σε ένα τέταρτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μέμφις Ντεπάι, με τον φορ της Λιόν να κάνει τη σέντρα στο 48' και τον Ντε Λιχτ να μειώνει σε 2-1 με γυριστή κεφαλιά (πρώτο γκολ του με την οράνιε φανέλα) και στο 63' να γίνεται ο ίδιος σκόρερ με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ.
Στην υπόλοιπη μισή ώρα, το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού και η Ολλανδία ήταν εκείνη που έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη, ωστόσο στο φινάλε "μίλησαν" οι δύο αλλαγές του Γιόαχιμ Λεβ. Ο Γκιουντογκάν (μπήκε στο 70' στη θέση του Γκορέτσκα) έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μάρκο Ρόις (αντικατέστησε στο 88' τον Ρόις) και εκείνος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Σουλτζ, που με διαγώνιο σουτ εκτέλεσε τον Σίλεσεν στην αριστερή γωνία του!

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΤΟ... ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ Ο ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ.


Στα υπόλοιπα ματς της βραδιας, ξεχωρίζει το άνετο πέρασμα του Βελγιου από το "ΓΣΠ", με τους Αζάρ και Μπατσουαγί να βρίσκουν δίχτυα στα πρώτα 18 λεπτά και να υπογράφουν το 2-0 του Βελγίου απέναντι στην Κύπρο. Ο "συνήθης ύποπτος" Ρομπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε για την Πολωνία και οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στο 2-0 επί της Λετονίας, ο Μάγκενις σκόραρε στο 87' για την Βόρεια Ιρλανδία και της χάρισε το τρίποντο με το 2-1 επί της Λευκορωσίας.
ία από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής η Ουγγαρία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2020.
Οι Μαγυάροι βρεθηκαν πίσω στο σκορ στην έδρα τους απέναντι στην Κροατία, όμως έκαναν μία σπουδαία ανατροπή για να επικρατήσουν με 2-1 απέναντι στην φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας και να "βάλουν φωτιά" στον 5ο όμιλο.
Στον 7ο όμιλο, το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και κατέβαλε με 4-2 την αντίσταση της Αυστρίας ενώ στον 9ο η Σκωτία έφυγε νικηφόρα από το Σαν Μαρίνο επικρατώντας με 2-0.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ, "ΤΕΣΣΑΡΑ" ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ.


Μεγάλο ματς έγινε στο "Groupama Aréna", με την Κροατία να αρχίζει ιδανικά την αναμέτρηση κόντρα στην Ουγγαρία αλλά το φινάλε να βρίσκει την φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι και τους γηπεδούχους να αποθεώνονται από τους οπαδούς τους.
Η ομάδα του Ντάλιτς προηγήθηκε στο 13' με ψύχραιμο συρτό κοντινό πλασέ του Ρέμπιτς, όμως αυτό δεν πτόησε την Ουγγαρία που βγήκε μπροστά και δικαιώθηκε στο 34', με τον Σάλαϊ να δέχεται την κάθετη πάσα του Τζούτζακ και να εκτελεί με δυνατό σουτ τον Κάλινιτς.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα που κυνήγησε με μεγαλύτερο πάθος το γκολ της νίκης ήταν η Ουγγαρία και αυτό ήρθε στο 76', με τον Πάτκαϊ να νικάει στον αέρα τον Λέοβατς μετά από κόρνερ και να εκτελεί από κοντά για το τελικό 2-1, που υπέγραψε το πρώτο γκολ στη διεθνή του καριέρα.
Συναρπαστική ήταν και η αναμέτρηση στην Χάιφα, με την Αυστρία να προηγείται μόλις στο 8' με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς αλλά στη συνέχεια να ακολουθεί... ομοβροντία από το Ισραήλ. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Ζάχαβι να πυροβολεί τρεις φορές και τον Νταμπούρ άλλη μία στο 66', με τον Αρναούτοβιτς να μειώνει απλά σε 4-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Στο Σεραβάλε, η Σκωτία δεν ήταν διατεθειμένη να πέσει θύμα έκπληξης και το έδειξε εξ αρχής, με τον ΜακΛιν να κάνει το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό και τον Ράσελ στο 74' να σφραγίζει την επικράτηση των "χαϊλάντερς" απέναντι στο αδύναμο Σαν Μαρίνο. Αυτή μάλιστα ήταν η έβδομη σερί νίκη της Σκωτίας απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο, με τα τέρματα να είναι 21 υπέρ της και 0 κατα!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάσι, Λοβρέντσιτς, Μπάρατς, Όρμπαν, Καντάρ, Νάγκι (40' Βάργκα), Πάτκαϊ, Τζούτζακ (85' Μπέσε), Σομποσλάι (65' Κάλμαρ), Νάγκι, Σάλαϊ
ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάλινιτς, Γέντβαζ (77' Πέτκοβιτς), Λόβρεν, Βίντα, Μπάρισιτς (30' Λέοβατς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (67' Μπρέκαλο), Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς
ΙΣΡΑΗΛ: Α.Χάρους, Ντάσα, Εντγκάνι, Γέινι, Τάχα (77' Χαμπάσι), Μ.Χαρους, Καγιάλ (73' Κοέν), Πέρετζ, Νάτχο, Νταμπούρ (80' Χέμεντ), Ζάχαβι
ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Ούλμερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Γουέμπερ (60' Γιάνκο), Σλάγκερ (61' Ονισίγουο), Μπαουμγκαρλίνγκερ, Λάζαρο, Σάμπιτζερ, Ζουλζ (85' Κάιντς), Αρναούτοβιτς
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Μπενεντετίνι, Μπατιστίνι, Σιμοντσίνι (86' Λουναντέι), Τσέβολι, Παλάτσι, Μουλαρόνι, Ε.Γκολινούτσι, Α.Γκολινούτσι, Μπεράρντι, Βιταϊόλι (60' Νάνι), Χιρτς (77' Γκραντόνι)
ΣΚΩΤΙΑ: Μπάιν, Ο'Ντόνελ, Μπέιτς, ΜακΚένα, Ρόμπερτσον, ΜακΛιν, ΜακΓκρέγκορ (56' ΜακΤόμινεϊ), Ράσελ, Άρμστρονγκ (71' Φόρεστ), Φρέιζερ, Πάτερσον (37' ΜακΝούλτι)
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, Ντάλας, Κάθκαρτ, Έβανς, Λιούις, ΜακΝερ, Ντέιβις, Σάβιλ, ΜακΓκιν (68' Μάγκενις), Λάφερτι (79' Μπόις), Τζόουνς (85' Φέργκιουσον)
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Κλίμοβιτς, Σίτοβ (73' Πολιάκοβ), Σιβάκοβ, Μαρτίνοβιτς, Βολόντκο, Μαγέβσκι, Χλεμπ (66' Πουτσίλα), Ντράγκουν, Σαβίτσκι (85' Νέκατσικ), Στάσεβιτς, Λάπτεβ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (90' Λουκ Ντε Γιονγκ), Φρένκι ντε Γιονγκ, Πρόμες, Ντεπάι, Μπάμπελ (46' Μπέρχβαϊν)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Σούλε, Γκίντερ, Ρίντιγκερ, Κρόος, Κίμιχ, Κέρερ, Γκορέτσκα (70' Γκιουντογκάν), Σουλτζ, Νάμπρι (88' Ρόις), Σανέ
ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Κεζντιόρα, Γκλικ, Πάζνταν, Ρέκα, Γκροσίτσκι (83' Φρανκόβσκι), Κριχόβιακ, Κλιτς (62' Μπλαστσικόβσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόβσκι, Πιάτεκ (87' Μίλικ)
ΛΕΤΟΝΙΑ: Στέινμπορς, Ντούμπρα, Ος, Μακσιμένκο, Λάιζανς, Ράκελς, Ίσαγεβς, Καρασάουσκς (85' Τόμπερς), Ικαούνιεκς, Γκουτκόβσκις (70' Ουλντρίκις), Σαβάλνιεκς (80' Γκάμποβς)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Στρούνα, Μέβλια, Τζόκιτς, Ζάιτς (90' Ζάχοβιτς), Κριν, Κούρτιτς, Ίλιτσιτς, Σπόραρ (71' Μπέλιτς), Βέρμπιτς (84' Κρνίγκοζ)
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Μπεγτουλάι, Βελκόβσκι, Μούσλιου, Αλιόσκι (90' Ριστέβσκι), Ριστόβσκι, Μπάρντι, Νικόλοβ, Έλμας, Νεστορόβσκι (88' Μαρκόβσκι), Πάντεβ (76' Τραϊκόβσκι)
ΚΥΠΡΟΣ: Πάρντο, Τζούνιορ (46' Γεωργίου), Ιωάννου, Μερκής, Εφραίμ (75' Σπόλιαριτς), Αντωνίου (81' Μακρής), Κούσουλος, Παπουλής, Μαργκάσα, Αρτυματάς, Λαΐφης
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Βερμάλεν, Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Εντέν Αζάρ, Μέρτενς (56' Γιανουζάι), Τοργκάν Αζάρ (68' Φερέιρα-Καράσκο), Καστάν, Μπατσουαγί (89' Πράετ)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής:

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Βόρεια Ιρλανδία - Λευκορωσία 2-1 (30' Έβανς, 87' Μάγκενις / 33' Στάσεβιτς)
Ολλανδία - Γερμανία 2-3 (48' Ντε Λιχτ, 63' Ντεπάι / 15' Σανέ, 34' Νάμπρι, 90' Σουλτζ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1 Βόρεια Ιρλανδία 6 (3)
2. Γερμανία 3 (1)
3. Ολλανδία 3 (2)
4. Εσθονία 0 (1)
5. Λευκορωσία 0 (2)

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Ουαλία - Σλοβακία 1-0 (5' Τζέιμς)
Ουγγαρία - Κροατία 2-1 (34' Σάλαϊ, 76' Πάτκαϊ / 13' Ρέμπιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Σλοβακία 3 (2)
2. Ουαλία 3 (1)
3. Ουγγαρία 3 (2)
4. Κροατία 3 (2)
5. Αζερμπαϊτζάν 0 (1)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Ισραήλ - Αυστρία 4-2 (34' 45' 55' Ζάχαβι, 66' Νταμπούρ/ 8' 75' Αρναούτοβιτς)
Πολωνία - Λετονία 2-0 (76' Λεβαντόβσκι, 84' Γκλικ)
Σλοβενία - Βόρεια Μακεδονία 1-1 (34' Ζάγιτς / 47' Μπάρντι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Πολωνία 6 (2)
2. Ισραήλ 4 (2)
3. Βόρεια Μακεδονία 4 (2)
4. Σλοβενία 2 (2)
5. Αυστρια 0 (2)
6. Λετονία 0 (2)

9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:


Καζακστάν - Ρωσία 0-4 (19'45' Τσερίσεβ, 52' Τζούμπα, 62' αυτ. Μπεϊσεμπέκοβ)
Σαν Μαρίνο - Σκωτία 0-2 (4' ΜακΛιν, 74' Ράσελ)
Κύπρος - Βέλγιο 0-2 (10' Εντέν Αζάρ, 18' Μπατσουαγί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Βέλγιο 6 (2)
2. Κύπρος 3 (2)
3. Ρωσία 3 (2)
4. Καζακστάν 3 (2)
5. Σκωτία 3 (2)
6. Σαν Μαρίνο 0 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου