Τελευταία Νέα

17/9/19

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Champions League η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ που έχασε στη Νάπολι. Διπλά εκπλήξεις από Βαλένθια, Λειψία και σπουδαίο αποτέλεσμα από τη Σλάβια Πράγας στο Μιλάνο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αποψινών (17/9) αγώνων:

Ομιλος E:
Στο μεγάλο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου όπου αναμετρήθηκαν τα δύο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, επαναλήφθηκε το έργο που είχε παιχτεί και πέρυσι στο "Σαν Πάολο". Τότε (για την 2η αγωνιστική) η Νάπολι είχε επικρατήσει 1-0 της Λίβερπουλ με γκολ του Ινσίνιε στις καθυστερήσεις, τώρα οι παρτενοπέι λύγισαν τους κόκκινους και πάλι στα τελευταία λεπτά αλλά αυτή τη φορά βρίσκοντας δις το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 82' ο Μέρτενς έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Καγεχόν σε μαρκάρισμά του μέσα στην περιοχή από τον Ρόμπερτσον (αμφισβήτησαν έντονα την ορθοτητα του σφυρίγματος οι Άγγλοι) ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-0 ο Φερναντο Γιορέντε με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από ολικό μπλακ άουτ στην κόκκινη άμυνα.
Νάπολι – Λίβερπουλ 2-0
(82’ πεν. Μέρτενς, 90+2 Γιορέντε)
Στο έτερο ματς του 5ου ομίλου, η Ζάλτσμπουργκ έστησε τρελό πάρτι στην "Red Bull Arena" απέναντι στην Γκενκ, την οποία και συνέτριψε με 6-2 για να πανηγυρίσει την πιο ευρεία νίκη της στο Champions League. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο 45λεπτο όπου το σκορ ήταν 5-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή για τους γηπεδούχους τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός επθετικός παραβίασε τρεις φορές την εστία των Βέλγων και έγινε σε ηλικία 19 ετών και 58 ημερών ο τρίτος νεότερος που πέτυχε χατ-τρικ σε αγώνα Champions League, πίσω από τους Ραούλ (18 ετών και 113 ημερών) και Γουέιν Ρούνι (18 ετών και 340 ημερών), ενώ με το γκολ που σημείωσε στα 102'' του αγώνα έγινε παράλληλα ο τρίτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε μέσα στα δύο πρώτα λεπτά αγώνα Champions League στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση!

Σάλτσμπουργκ – Γκενκ 6-2
(2’, 34’, 45’ Χόλαντ, 36’ Χουάνγκ, 45+2 Σζομποσλάι, 66’ Ούλμερ – 40’ Λουκουμί, 52’ Σαμάτα)
Ομιλος F:
Η εκκίνησή της στη φετινή Serie A είναι εντυπωσιακή καθώς με το 3Χ3 απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής όμως στην πρεμιέρα της στο Champions League η Ίντερ του Κόντε δεν τα κατάφερε.
Και αυτό γιατί δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί που την συνόδευσε κόντρα στην Σλάβια Πράγας, με τους Τσέχους να ανοίγουν πρώτοι το σκορ στο 63' με τον Ολαγίνκα και να χρειάζεται ένα γκολ του Μπαρέλα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να σώσει την παρτίδα στο φινάλε και να πάρει έστω τον έναν βαθμό, στον όμιλο-φωτιά (6ο) που συμμετέχουν επίσης Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ.
Ίντερ - Σλάβια Πράγας 1-1 (Μπαρέλα 92΄- Ολανίγκα 63΄)

Μετά την ισοπαλία στο "Μεάτσα" μεταξύ της Ίντερ και της Σλάβια Πράγας (1-1), χωρίς νικήτρια ολοκληρώθηκε και η σπουδαία μάχη της Ντόρτμουντ με την Μπαρτσελόνα στο "Βεστφάλεν Στάντιον", με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες του 6ου ομίλου να έχουν από έναν 1 βαθμό. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον γκολκίπερ της "Μπάρτσα" να είναι εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και να έχει ως κορυφαία στιγμή του την απόκρουση του πέναλτι του Μάρκο Ρόις στο 57ο λεπτό.

Ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στον πάγκο στην αρχή του αγώνα προερχόμενος από τραυματισμό και πέρασε αλλαγή στο 59' αντί του Ανσού Φατί, με τον φορ από την Γουινέα-Μπισάου να γίνεται σε ηλικία 16 ετών και 321 ημερών ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που έπαιξε για τους μπλαουγκράνα (εσπασε το ρεκόρ του Μπόγιαν που είχε παίξει πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών και 22 ημερών).

Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα 0-0
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

Ομιλος G:
Η Λιόν ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με την Ζενίτ, όμως στο διάστημα αυτό είχε μόνο μία μεγάλη ευκαιρία να επιδείξει. Αυτή ήρθε στο 23', με τον Ντεμπελέ να κάνει το πλασέ από καλή θέση μετά από σύγχυση στη ρωσική άμυνα και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ζενίτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41' και να πετύχει εκείνη το πρώτο φετινό γκολ στους ομίλους του Champions League. Αζμούν και Τζιούμπα συνεργάστηκαν άψογα και ακινητοποίησαν τη γαλλική άμυνα, με τον πρώτο να γίνεται δημιουργός και τον δεύτερο να εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή για το 1-0 των φιλοξενουμένων.
Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων δεν κράτησε για πολύ, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 51': ο Ντεπάι κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, για να νικήσει τον Λούνεφ και να γράψει το 1-1.
Η συνέχεια βρήκε τους Γάλλους να παίρνουν τα ηνία και να προσπαθούν για την ανατροπή έχοντας κλείσει τους Ρώσους στην περιοχή τους, με το πολυπόθητο όμως γκολ να μην έρχεται καθώς δεν ήταν αποτελεσματικοί όσες φορές βρέθηκαν οι παίκτες των "λιονέ" σε θέση βολής. Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, αποτέλεσμα που ικανοποίησε τους Ρώσους από τη στιγμή που έφυγαν αλώβητοι από την "Groupama Arena".
Λιόν - Ζενίτ 1-1 (Ντεπάι 51΄πεν - Αζμούν 41΄)

Σε έναν άκρως αμφίρροπο όμιλο εξ αρχής, η Λειψία απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της από την πρεμιέρα καθώς μετά την ισοπαλία στο Λιόν-Ζενίτ (1-1), εκείνη πήρε το τρίποντο στην Λισσαβώνα κόντρα στην Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Η πρωτοπόρος της Bundesliga μετά από τέσσερις αγωνιστικές, εξασφάλισε τη νίκη χάρη στον επιθετικό οίστρο του γκολτζή της Τίμο Βέρνερ που σκόραρε δις μέσα σε δέκα λεπτά (69' 79'), με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να καταφέρνουν απλά να μειώσουν στο 84' με τον Σεφέροβιτς.

Μπενφίκα – Λειψία 1-2 (84’ Σεφέροβιτς – 69’, 78’ Βέρνερ)
Ομιλος H:
Τεράστια εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο πανηγύρισε η πληγωμενη Βαλένθια (οι παικτες της αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να απολύσει τον Μαρθελίνο και να φέρει στη θέση του στην άκρη του πάγκου τον Θελάδες) καθώς επικράτησε 1-0 της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με νικητήριο γκολ του Ροντρίγκο στο 74'. Οι μπλε έχασαν μάλιστα τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 88', με τον διαιτητή Τσακίρ να καταλογίζει υπέρ τους πέναλτι κάνοντας χρήση του VAR αλλά τον Ρος Μπάρκλεϊ να γίνεται μοιραίος, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τσέλσι – Βαλένθια 0-1 (74’ Ματσάντο)

Στο άλλο ματς του ομίλου εφαρμοστηκε ο νόμος του ισχυρού, με τον Άγιαξ να επικρατεί 3-0 της Λιλ με τα γκολ των Πρόμες, Άλβαρες και Ταγλιαφίκο και να δείχνει πως μπορεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και δεν έπαιξε στον τελικό για λίγα... δευτερόλεπτα.
Άγιαξ – Λιλ 3-0 (18’ Πρόμες, 50’ Άλβαρες, 62’ Ταλιαφίκο)
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου