Τελευταία Νέα

24/11/20

Τα αποτελέσματα των 4ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 4ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 4-0 στο Κίεβο την Ντινάμο και έκανε το 4Χ4 που την έφερε στους "16" του Champions League, ενώ θέση στα νοκ-άουτ έκλεισε και η Γιουβέντους με τον Μοράτα να υπογράφει ανατροπή (2-1) στο 92' κόντρα στην Φερεντσβάρος!Η Τσέλσι και η Σεβίλλη νίκησαν στις καθυστερήσεις με το ίδιο σκορ (1-2) εκτός έδρας τις Ρεν και Κρασνοντάρ και έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στους 16 του Champions League.

E OMIΛΟΣ:

Tο γκολ του Χάντσον-Οντόι άνοιξε το δρόμο στην Τσέλσι για να φύγει με τη νίκη από το Ροαζόν Παρκ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Μέισον Μάουντ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον σκόρερ, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά και πλάσαρε ιδανικά τον Γκομίς.

Η Ρεν δεν ήταν κακή ενώ έπεσε και στον εξαιρετικό γκολκίπερ της Τσέλσι, Μεντί. Ο Γκιρασί στο 85ο λεπτό με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ τον νίκησε και ισοφάρισε σε 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου η ομάδα του Λονδίνου πανηγύρισε τη νίκη.

Ο Ζιγές έβγαλε μόνο του τον Βέρνερ, ο Γκομίς τον νίκησε, αλλά από την απόκρουση μπάλα σηκώθηκε ψηλά.

Ο Ζιρού με εξαιρετικό άλμα και κεφαλιά χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην Τσέλσι.

Η Σεβίλλη μπήκε πολύ δυνατά στο Κρασνοντάρ και άνοιξε το σκορ μόλις με τον Ίβαν Ράκιτιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ μετά το σκάσιμο της μπάλας και νίκησε τον Γκορόντοβ.

Η ρωσική ομάδα, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και προειδοποίησε με το δοκάρι του Καμπελά. Κι αφού οι Ανδαλουσιάνοι δεν άκουσαν το καμπανάκι δέχτηκε την ισοφάριση από τον Βάντερσον στο 55ο λεπτό.

Το κερασούκι στην τούρτα έβαλε ο Μουνίρ, ο οποίος στο 90+5' σφράγισε τη νίκη (1-2) και την πρόκριση της ισπανικής ομάδας.

Η Τσέλσι και η Σεβίλλη έγιναν οι δύο πρώτες χρονικά ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση (16) της διοργάνωσης. Στην επόμενη (5η) αγωνιστική κοντράρονται στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν για την πρώτη θέση.

Η τρίτη θέση και η έξοδος στο Europa League θα παικτεί ανάμεσα στη Ρεν και την Κρασνοντάρ. Οι πρωτάρες (παρθενική συμμετοχή σε ομίλους) δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη, ωστόσο επιδιώκουν τη συνέχιση της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΕΝ (Ζιλιάν Στεφάν): Γκομίς, Τραορέ, Ντα Σιλβά, Νιαμσί, Τριφέρ (86' Μαουασά), Μπουριζό, Ενζονζί, Καμαβινγκά (72' Γκρενιέ), Ντοκού (86' Γκμποό), Λεά Σιλικί (63' Ντελ Καστιγιό), Γκιρασί (86' Νιάνγκ).

ΤΣΕΛΣΙ (Φρανκ Λάμπαρντ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76' Χάβερτς), Χάντσον-Οντόι (75' Ζιγές), Μάουντ (68' Καντέ), Έιμπραχαμ (69' Ζιρού), Βέρνερ (90+2' Τζέιμς).

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Μουσάεβ): Γκορόντοβ, Σμολίνκοβ, Μαρτινόβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Γκαζίνσκι, Καμπελά (85' Ούτκιν), Όλσον (67' Φιλένα), Σουλεϊμάνοβ (46' Βάντερσον), Κλάεσον (84' Τσέρνοβ), Μπεργκ (67' Άρι).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Βάτσλικ, Κουντέ, Γκούντελι, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο (λ.τρ. Ρέκικ), Όσκαρ(53' Χορδάν) , Φερνάντο, Ράκιτιτς (61' Τόρες), Μουνίρ, Οκάμπος (72' Ιντρίσι), Ντε Γιονγκ (72' Εν-Νεσίρι).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Κρασνοντάρ - Σεβίλλη 1-2 (55' Βάντερσον / 4' Ράκιτιτς, 90+5' Μουνίρ)

Ρεν - Τσέλσι 1-2 (85' Γκιρασί / 22' Χάντσον-Οντόι, 90+1' Ζιρού)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Τσέλσι 10 (9-1)

2. Σεβίλλη 10 (6-3)

3. Κρασνοντάρ 1 (4-10)

4. Ρεν 1 (1-7)

F ΟΜΙΛΟΣ:

To ματς κόντρα στην Μπριζ μετατράπηκε σε ένα ακόμα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ του Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό φορ να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο άνετο 3-0 των Βεστφαλών (διαμορφώθηκε από το 60') και να φτάνει τα 16 γκολ στις 12 πρώτες του συμμετοχές στο Champions League, όταν στο αντίστοιχο διάστημα ο Λιονέλ Μέσι μετρούσε μόλις 2 τέρματα και ο Κριστιάνο Ρονάντο ήταν ακόμα άσφαιρος.

Επιπλέον, ο Χάαλαντ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης μετά από τους Ντελ Πιέρο και Κριστιάνο Ρονάλντο που μπορεί να υπερηφανεύεται πως σκόραρε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League σε δύο σεζόν (2019-2020).

Μετά από την Ντόρμουντ στην πρεμιέρα, η Λάτσιο υπέταξε και την Ζενίτ στο "Ολίμπικό" και είναι πλέον πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με την απόσταση που τη χωρίζει από την 3η Μπριζ να είναι στους 4 πόντους. Οι πρωτευουσιάνοι μπήκαν στη θέση του οδηγού με τα τέρματα των Ιμόμπιλε και Παρόλο (με σουτ εκτός περιοχής και τα δύο γκολ στο 3' και 22' αντίστοιχα), η Ζενίτ μείωσε στο 25' με τον Τζούμπα, όμως στο 55' ο Ιμόμπιλε κλείδωσε το τρίποντο για τους αετούς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Μενιέ (73' Μορέι), Γκερέιρο (80' Πάσλακ), Ακάντζι, Χούμελς, Μπέλινχαμ, Ντιλέινι (72' Τζαν), Σάντσο, Αζάρ, Ρέινα (81' Μπραντ), Χάαλαντ (81' Ρέις).

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα, Κοσούνου, Ντέλι, Ντε Κετελέρε, Βέρμερ, Βανάκεν, Μπαλάντα (52' Ριτς), Ντιατά (74' Οκερέκε), Λανγκ (74' Σρίβερς), Κρμέντσικ (66' Μπάτζι).

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ (60' Φελίπε), Χεντ, Ατσέρμπι, Λάτσαρι (68' Φάρες), Παρόλο (60' Άκπα-Άκπρο), Λέιβα (68' Κατάλντι), Αλμπέρτο, Μάρουσιτς, Ιμόμπιλε (81' Μουρίκι), Κορέα.

ΖΕΝΙΤ: Κερκάζοβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ζιρκόβ (73' Αζμούν), Κουζιάεβ, Μπάριος (59' Ντριούσι), Μοστοβόι (59' Μουσάεβ), Μάλκολμ, Σάντος (37' Σουτόρμιν), Τζούμπα, Γερόκιν (74' Σάμκιν).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Ντόρτμουντ - Μπριζ 3-0 (18' 60' Χάαλαντ, 45' Σάντσο)

Λάτσιο - Ζενίτ 3-1 (3' 55' πεν. Ιμόμπιλε, 22' Παρόλο / 25' Τζούμπα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


1. Ντόρτμουντ 9 (9-3)

2. Λάτσιο 8 (8-4)

3. Μπριζ 4 (3-8)

4. Ζενίτ 1 (3-8)

G ΟΜΙΛΟΣ:

Τι και αν ο Λιονέλ Μέσι έμεινε στην Βαρκελώνη για να πάρει ανάσες και ο Αντουάν Γκριεζμάν στον πάγκο, με τον Μπρέθγουεϊτ να πιάνει θέση στην κορυφή της επίθεσης και την Μπαρτσελόνα να παρατάσσεται με την πιο νεανική της ενδεκάδα στο Champions League μετά από το 2011 (μέσος όρος ηλικίας των παικτών της τα 24 χρόνια και οι 206 ημέρες);

Η ομάδα του Κούμαν άφησε σην άκρη το άσχημο πρόσωπο που δείχνει στη φετινή La Liga (είναι ήδη στο -12 από την κορυφή) και έκανε επίδειξη ισχύος στην έδρα της Ντινάμο Κιέβου, βάζοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να πανηγυρίσει το εμφατικό 4-0.

Ο Ντεστ άνοιξε το δρόμο για το τρίποντο στο 52' (σε ηλικία 20 ετών και 21 ημερών έγινε ο νεότερος αμυντικός που σκοράρει για τους μπλαουγκράνα στη διοργάνωση), ο Μπρέθγουεϊτ καθάρισε την υπόθεση νίκη με δύο γκολ στο 57' και 70' (με πέναλτι, 50ο κερδισμένο από τους Καταλανούς στο Champions League) και ο Γκριεζμάν σκόραρε στις καθυστερήσεις, με τους μπλαουγκράνα να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση έχοντας μόνο νίκες στους ομίλους.

Οι Καταλανοί προκρίθηκαν μάλιστα στους "16" του θεσμού για 17η στη σειρά σεζόν, ισοφαρίζοντας μάλιστα το ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Φερεντσβάρος πάγωσε το Τορίνο στο 19' με τον Ουζούνι (πρώτη ουγγρική ομάδα που σκόραρε στην έδρα της Γιουβέντους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα) ωστόσο η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να φέρει τα πάνω-κάτω έστω και με δυσκολία και να κλείσει θέση για τα νοκ-άουτ ματς για έβδομη διαδοχική σεζόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 στο 35' (15η σερί σεζόν που βρίσκει δίχτυα στο Champions League), για να φτάσει έτσι τα 131 τέρματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα 70 όταν αγωνίζεται εντός έδρας, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μέσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι μπιανκονέρι πίεσαν, είχαν δύο δοκάρια, και τελικά η λυτρωση για αυτούς ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από σέντρα του Κουαδράδο από δεξιά και κεφαλιά του Μοράτα που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Ντιμπούς.

Αυτό ήταν το 5ο τέρμα του Ισπανού σε 4 ματς Champions League, με τον 28χρονο στράικερ να ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοσή του σε μία σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που ήταν τα 5 γκολ σε 12 αγώνες το 2014-15.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούσαν, Κεζντιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβάεβ (59' Ποπόβ), Σεπέλεβ (83' Μπαλούτα), Μπουγιάλσκι, Χάρμας (59' Αντριέβσκι), Σαραπένκο (71' Λέντνεβ), Βέρμπιτς, Ντε Πένα (70' Σουπριάγκα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα, Λανγκλέ (65' Άλμπα), Φίρπο, Πιάνιτς (65' Πουτζ), Αλενιά, Τρινκάο (83' Ντε λα Φουέντε), Κουτίνιο (65' Γκριεζμάν), Πέδρι (73' Φερνάντες), Μπρέθγουεϊτ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο, ΜακΚένι (62' Κουλουσέβσκι), Μπεντανκούρ (83' Ραμπιό), Αρτούρ (82' Ράμσεϊ), Μπερναρντέσκι (62' Κιέζα), Ντιμπάλα (62' Μοράτα), Ρονάλντο.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούς, Χέιστερ, Λόβρεντσιτς (75' Μπότκα), Μπλάζιτς, Φρίμπονγκ, Ντβάλι, Ζούμπκοβ (70' Ίσαελ), Σίγκερ (75' Λαϊντούνι), Σομάλια, Ουζούνι, Ενγκουέν (70' Μπολί).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-4 (52' Ντεστ, 57' 70' πεν. Μπρέθγουεϊτ, 90+2' Γκριεζμάν)

Γιουβέντους - Φερεντσβάρος 2-1 (35' Ρονάλντο, 90+2' Μοράτα / 19' Ουζούνι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μπαρτσελόνα 12 (13-2)

2. Γιουβέντους 9 (8-4)

3. Ντινάμο Κιέβου 1 (3-10)

4. Φερεντσβάρος 1 (5-13)

H ΟΜΙΛΟΣ:

Πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Θύμα της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν η Μπασακσεχίρ, με τους κόκκινους διαβόλους να επικρατούν με 4-1 και να παίρνουν μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους πριν από τρεις εβδομάδες στην Τουρκία, η οποία είχε προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο κλαμπ και είχε φέρει τον Νορβηγό μία ανάσα από την απόλυση.

Ο Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο (7', 19') και πλέον έχει συμμετοχή σε 34 γκολ της ομάδας του σε 35 συμμετοχές του από τον περασμένο Φεβρουάριο όπου και αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (21 γκολ - 13 ασίστ). Ο Ράσφορντ έκανε το 3-0 με εύστοχο πέναλτι στο 35', η "Μπασάκ" δικαιολόγησε την παρουσία της στο Ολντ Τράφορντ με γκολ στο 75 ' (απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τούρουτς σε μία φάση που χρειάστηκε η goal line technology) ενώ το κερασάκι στην τούρτα το προσέθεσε στο 90+2 ο Ντάνιελ Τζέιμς.

Η Παρί Ζεν Ζερμέν ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν από την σέντρα της αναμέτρησής της με την Λειψία καθώς η ήττα που είχε γνωρίσει στην Γερμανία (1-2) είχε ρίξει την φιναλίστ του περυσινού τελικού στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το τρίποντο ήταν αυτοσκοπός για τους παίκτες του Τούχελ και το φινάλε τους βρήκε κάτι παραπάνω από χαρούμενους και ανακουφισμένους.

Όχι μόνο γιατί πήραν τη νίκη με το εύστοχο πέναλτι του Νεϊμάρ από το 11ο λεπτό αλλά και γιατί υπερτερούν πλέον στην ισοβαθμία με την Λειψία σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν την ίδια βαθμολογική συγκομιδή μετά το πέρας των έξι αγωνιστικών της φάσης των ομίλων.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελοφ (46' Τουανζέμπε), Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα (59' Γουίλιαμς), Τέγες, Φρεντ, Φαν ντε Μπέεκ, Ράσφορντ (59' Τζέιμς), Μαρσιάλ (82' Μάτιτς), Φερνάντες (59' Γκρίνγουντ), Καβάνι.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Ράφαελ, Σκρτελ (87' Πονκ), Επουρεάνου, Μπολινγκολί-Εμπομπό (74' Καλντιρίμ), Οζκάν (74' Γκιουλιάνο), Καχβετσί (46' Τεκντεμίρ), Τούρουτς, Βίσκα, Τσαντλί (61' Γκούλμπραντσεν), Μπα.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Ντιαλό, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Ερέρα (83' Βεράτι), Περέιρα, Παρέδες, Ντι Μαρία (64' Ραφίνια), Εμπαπέ (90' Κεν), Νεϊμάρ (90' Σαράμπια).

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Μουκιέλε (63' Όρμπαν), Ανχελίνο, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ (74' Σέρλοθ), Χαϊντάρα, Ενκουνκού, Πόουλσεν, Όλμο (64' Κλάιφερτ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπασακσεχίρ 4-1 (7' 19' Φερνάντες, 35' πεν. Ράσφορντ, 90+2' Τζέιμς / 75' Τουρούκ)

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία 1-0 (11' πεν. Νεϊμάρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (12-4)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (5-4)

3. Λειψία 6 (4-7)

4. Μπασακσεχίρ 3 (3-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου