Τελευταία Νέα

14/1/21

*8η Aγωνιστική Super League 1 :​ Άρης - ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας (0-1) τον Άρη με την εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία και τον έπιασε στη δεύτερη θέση. Τρίτη διαδοχική νίκη με το ίδιο σκορ για την Ένωση και τη σφραγίδα του Χιμένεθ.

Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ την Πέμπτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten με την Ένωση να φεύγει με τη νίκη (0-1) από τη Θεσσαλονίκη χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Η ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ.


Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδερώθηκαν. Δεν είχαν φαντασία και μάλλον θα έλεγε κανείς εμφανίστηκαν κάπως φοβικές δίνοντας την πρώτη κίνηση ο ένας στον άλλον. Ελάχιστες τέτοιες έγιναν βέβαια, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο σχετικό γράφημα της OPTA.

Η Ένωση είχε μία με την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ύστερα από τη σέντρα του Μιχάλη Μπακάκη. Ο Μπουσέ, όμως, ήταν στη θέση του και μπλόκαρε.

Ο Άρης είχε δύο με τους Δημήτρη Μάνο και Λούκας Σάσα. Καμία εκ των δύο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κλασική βάσει των expected goal.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΛΒΑ.


O Μανόλο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο τον Πέτρο Μάνταλο και τους Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον Μαχαίρα, ο οποίος έπαιξε στα φτερά με τον Γκαρσία και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Ο Μάντζιος έδωσε ρόλο αντί - Μπερτόγλιο στον Μαντσίνι και προτίμησε τον Σάντε Σίλβα αφήνοντας στον πάγκο τον Ματέο Γκαρσία. Οι κινήσεις των δύο προπονητών δεν βγήκαν, γι' αυτό και προχώρησαν σε αλλαγές.

Ο Χιμένεθ είδε μάλιστα και τον Νεντελτσιάρου να τραυματίζεται και τη θέση του πήρε ο Λάτσι.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣΕ.


Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που χρειαζόταν με την εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Ο Κεντροαμερικανός εκτέλεσε το φάουλ με το αριστερό εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ζακαρί Μπουσέ.

Μάλιστα εκτέλεσε στη γωνία που βρισκόταν ο Γάλλος τερματοφύλακας. Ωραία εκτέλεση και 0-1.

Όπως και να 'χει αυτός είναι που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Άλλωστε τέτοια ματς κρίνονται από στιγμές και ο μεσοεπιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, στον οποίον επένδυσε τόσο η Ένωση (τόσο από οικονομικής άποψης, όσο κι ως πρότζεκτ) έδωσε τη λύση.

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΜΠΕΜΠΕΚ-ΤΖΗΛΟ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ.


Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν έτοιμος να ρίξει τον Σάχοβ αντί του Λιβάι Γκαρσία και τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ. Στο 75ο λοιπόν πέρασε στο ματς ο Ουκρανός και το παιχνίδι συνεχίστηκε, αλλά η Ένωση είχε ζητήσει διπλή αλλαγή κάτι για το οποίο δεν ενημέρωσε σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι φιλοξενούμενοι ο τέταρτος (Αθανάσιος Τζήλος) τον Κροάτη διαιτητή Ιβάν Μπέμπεκ, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί η αλλαγή των Ολιβέιρα - Ανσαριφάρντ.

Βλέπετε, η ΑΕΚ είχε κάνει ήδη αλλαγές σε τρία χρονικά σημεία, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος φορ Ολιβέιρα να φορέσει το μπουφάν του, να επιστρέψει στον πάγκο και να μην γίνει η αλλαγή που ήθελε η Ένωση.

Ο Κροάτης ρέφερι ζήτησε συγγνώμη από τον Χιμένεθ. Για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση, ενώ αυτό το μπάχαλο κράτησε τουλάχιστον 5-6 λεπτά.

Η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ είχε γίνει στο 20' (Λάτσι αντί Νεντελτσιάρου), η δεύτερη ήταν διπλή στο 60' (Μάνταλος και Λιβάγια μέσα, Κρίστιτσιτς και Μαχαίρας εκτός) και η τελευταία του 75' που επίσης θα ήταν διπλή έγινε... μονή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ - Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ροζ, Σάκιτς (87’ Τζέγκο) – Σάσα (87’ Ιωάννου), Ματίγια - Μπρούνο Γκάμα, Σίλβα (63’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι – Μάνος (75’ Λόπεθ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης - Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (20’ λ.τρ. Λάτσι), Λόπες - Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60’ Mάνταλος), Γαλανόπουλος – Γκαρσία (75’ Σακχόφ), Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ.

Σκόρερ: 65’ Γκαρσία.

Κίτρινες κάρτες: Μπεναλουάν Σούντγκρεν - Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου