Τελευταία Νέα

20/12/21

15η Aγωνιστική Super League 1 : Άρης - Ιωνικός 1-0

Ο Άρης επικράτησε 1-0 του Ιωνικού για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten και επέστρεψε στις νίκες χάρη στο γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά με πέναλτι στο 49'.

Ο Άρης πήρε ξανά τρίποντο έπειτα από δύο αγωνιστικές. Οι κίτρινοι επικράτησαν 1-0 του Ιωνικού για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Καμαρά να είναι καθοριστικός, καθώς ευστόχησε σε πέναλτι στο 49ο λεπτό.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε στους 21 πόντους και παραμένει σε τροχιά εξάδας, καθώς είναι στην 7η θέση στο -1 από τον 6ο ΟΦΗ. Ο Ιωνικός έμεινε στους 14 πόντους και έμεινε μακριά από τη νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, πέτυχαν το γκολ και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, ενώ είχαν και κάποιες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Ο Καμαρά έδωσε προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο μέρος.

Ο Άρης μπήκε με τον ιδανικό τρόπο στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό έπειτα από λάθος στην άμυνα του Ιωνικού, ο Μαντσίνι τσίμπησε την μπάλα, ο Μύγας είχε σηκώσει το πόδι του και τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά, όμως δεν μπόρεσε να σώσει και ο Άρης μπήκε μπροστά στο σκορ στο 49'.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων ο Ιωνικός ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και αύξησε την ταχύτητά του. Ωστόσο, ο Άρης ήταν εκείνος που απείλησε με ένα σουτ του Εντιαγέ στο 62'. Οι κίτρινοι οπισθοχώρησαν μεν, αλλά δεν απειλούνταν.

Ο Άρης κατάφερε να κρατήσει λίγο περισσότερο μετά την είσοδο του Γκάμα στο παιχνίδι στο 65ο λεπτό για να κρατήσει την μπάλα. Οι κίτρινοι έγιναν επικίνδυνοι στο 70ο λεπτό. Ο Γκάμα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαμπιάνο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Ο Γκάμα είχε νέα καλή στιγμή στο 72' με σουτ στην κίνηση.

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μάνου και Γκανέα στο 78ο λεπτό, με τον νεοεισελθόντα επιθετικό του Άρη να χάνει ευκαιρία στο 86ο λεπτό για το 2-0, όμως από κοντά δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε. Ο Άρης διαχειριζόταν το παιχνίδι, με τον Ιωνικό να μην μπορούσε να αντιδράσει ουσιαστικά.

Ανώτερος ο Άρης στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Άρης μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 7ο απείλησε για πρώτη φορά. Ο Σάσα δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουτεσιώτη, ο Καμαρά σούταρε στο ριμπάουντ, με τον κίπερ του Ιωνικού να αποκρούει. Στο 15' οι κίτρινοι που συνέχιζαν να ελέγχουν είχαν νέα καλή στιγμή, όταν ο Εντιαγέ βρήκε χώρο, με τον Χουτεσιώτη να είναι ξανά παρών.

Ο Ιωνικός είχε την πρώτη του τελική στο 17ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν όμως αρκετά πίσω, δίνοντας την δυνατότητα στον Άρη να γίνεται εύκολα απειλητικός. Στο 24' ο Άρης βρήκε κενούς χώρους, όμως ο Μαντσίνι στην κίνηση δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

Οι φιλοξενούμενοι κατάλαβαν το λάθος τους και ανέβασαν περισσότερο τις γραμμές τους, προκειμένου να κρατήσουν τον Άρη μακριά από την περιοχή τους. Μετά το 29' κατάφεραν να ισορροπήσουν και έδειξαν ότι μπορούν να απειλήσουν, με σουτ του Κάνιας στο 31' και του Καμπράλ ένα λεπτό αργότερα.

Ο Άρης λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους έγινε ξανά πιεστικός. Στο 41' είχε και μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα με τον Ιτούρμπε να περνά τον τερματοφύλακα, να πλασάρει, αλλά ο Μύγας έκοψε πάνω στην γραμμή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Σκόρερς: Καμαρά (49’).

Κίτρινες: Μαντσίνι (53’), Λούμορ (76’) -Καμπράλ (25’).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα- Σάκιτς, Μπράμπετς, Φαμπιάνο Λούμορ (79’ Γκάνεα) -Σάσα, Ματίγια (78’ Μάνος), Εντιαγέ-Ιτούρμπε (65’ Γκάμα), Μαντσίνι (88’ Μπερτόλιο), Καμαρά (88’ Λόπεθ).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, -Μύγας (89’ Βαφέας), Ρομαό (46’ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι- Σάντσες, Κάνιας (89’ Ματσούκας), Ντάλσιο Λένις, Καμπράλ-Μάναλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου