Τελευταία Νέα

24/2/22

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των "24" του Europa Conference League!

Η Σλάβια ήταν για δεύτερο παιχνίδι καλύτερη απ' τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα και με δεύτερη νίκη προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa Conference League. Την ακολουθεί η Φιτέσε που επιβλήθηκε της Ραπίντ. Η Μαρσέιγ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με αντίπαλο την Γκαραμπάγκ και νίκησε και στο Αζερμπαϊτζάν, παίρνοντας την πρόκριση για τους 16 του Europa Conference League. Η Μπόντο Γκλιμτ έκανε το 2/2 κόντρα στη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη.

Η Σλάβια νίκησε τη Φενέρμπαχτσε για δεύτερη φορά με 3-2 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Europa Conference League. Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην Πράγα και τσέκαραν το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος αγωνίστηκε για 57 λεπτά.

Τα γκολ των Ίβαν Σρανζ και Γίρα Σορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα δεν αποθάρρυναν τους Τούρκους, που βρήκαν το γκολ με τον Μερτ Γιαντάς. Η απώλεια του φορμαρισμένου Φερντί Καντιόγλου με τραυματισμό στο 28' όμως αποδείχθηκε κομβική, αφού οι συμπαίκτες του δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν περισσότερους κινδύνους.

Οι Τσέχοι είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και βρήκαν ένα τρίτο στο 63' με τον Σορ. Η μείωση του σκορ στο 90' από τον Μεργκίμ Μπερίσα δεν ήταν αρκετή για τη Φενέρμπαχτσε, που αποχώρησε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος.

Χωρίς τον Ταξιάρχη Φούντα που ετοιμάζει βαλίτσες για τις ΗΠΑ, η Ραπίντ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα από το 2-1 του πρώτου αγώνα. Η Φιτέσε επιβλήθηκε με 2-0 στο Άρνεμ και πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση. Το γκολ του Άντριαν Γκρμπιτς μόλις στο 3' εξαΰλωσε το προβάδισμα των φιλοξενουμένων και ο Μάτου Μπέρο στο 19' το μετέφερε στην πλευρά των Ολλανδών. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν καλές ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ και μπορεί να μην τα βρήκαν, προκρίθηκαν όμως στους 16.

Η Μαρσέιγ ήταν η μεγάλη νικήτρια της κόντρας με την Γκαραμπάγκ, αφού νίκησε με 3-0 στο Αζερμπαϊτζάν για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League, σε συνέχεια του 3-1 του "Βελοντρόμ".

Το γκολ του Παπ Γκέιγ στο 12ο λεπτό έδειχνε να κλειδώνει την πρόκριση, όμως στο 36ο μία πολύ περίεργη φάση παραλίγο να βάλει ξανά στο κόλπο τους Αζέρους. Ο Ιμπραχιμά Γουατζί σκόραρε με το χέρι και ο διαιτητής δεν το αντιλήφθηκε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει VAR στη διοργάνωση, ο διαιτητής μέτρησε το γκολ, προκαλώντας σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Εν τέλει, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Κούρμπαν Κουρμπάνοφ, ανάγκασε τον σκόρερ να παραδεχθεί το χέρι και τελικά το γκολ ακυρώθηκε.

Η Γκαραμπάγκ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δοκίμασε αρκετές φορές να νικήσει τον Στιβ Μανταντά κυρίως από μακρινή απόσταση. Οι εύστοχες τελικές της ήταν μόλις τρεις από τις συνολικά 21, με τους Μασσαλούς να έχουν τέσσερις από τις συνολικά έξι και να φτάνουν στο τέλος σε ακόμα δύο γκολ με τους Ματέο Γκεντουζί και Κόνραντ ντε λα Φουέντε.

Η Μπόντο Γκλιμτ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον φορμαρισμένο Γιώργο Γιακουμάκη. Η Σέλτικ ηττήθηκε με 0-2 στη Νορβηγία και αποχώρησε από τη διοργάνωση με συνολικό σκορ 1-5 απέναντι στους πρωταθλητές της σκανδιναβικής χώρας. Τα γκολ των Όλα Σολμπάκεν και Χούγκο Βέτλεσεν δεν ήταν τα μοναδικά που χώρισαν τις δύο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν πολλούς κινδύνους για την εστία του Τζο Χαρτ.

Ο Ρικάρντο Γκόμες χρειάστηκε λιγότερο από 25 λεπτά για να σφραγίσει την πρόκριση της Παρτίζαν εις βάρος της Σπάρτα. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε δύο φορές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και βοήθησε τα μέγιστα για το τελικό 2-1, που σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στην Πράγα, έδωσε στους Σέρβους θριαμβευτική πρόκριση. Παρ' όλα αυτά, μια αχρείαστη αποβολή στα τελευταία λεπτά προκάλεσε ανησυχία για το τελικό αποτέλεσμα (αφού στο 85' μείωσε ο Άνταμ Χλόζεκ) και κυρίως για την απουσία του από το πρώτο παιχνίδι της επόμενης φάσης.

Η Λέστερ ήταν από τις ομάδες που είχαν κλειδώσει από το πρώτο ματς την πρόκριση, αφού το 4-1 δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί από τη Ράντερς. Με γκολ του Χάρι Μπαρνς μόλις στο 2ο λεπτό, οι "αλεπούδες" διατράνωσαν την κυριαρχία τους, η οποία ήταν εμφανής και στη συνέχεια του αγώνα. Η εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς Μάντισον στο 2ο ημίχρονο άνοιξε το χωρό των γκολ, που συνεχίστηκε απ' τον ίδιο αλλά και τον Στέφεν Οντέι το τελικό 3-1, που έστειλε τους Άγγλους στην επόμενη φάση.

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι της Μακάμπι με την Αϊντχόφεν στο Τελ Αβίβ, στη ρεβάνς της νίκης 1-0 των Ολλανδών. Οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Σαμπόριτ στις καθυστερήσεις και στα τελευταία λεπτά ανέβηκε μέχρι και ο τερματοφύλακάς τους, Ντάνιελ Πέρετς, στην προσπάθεια να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Γιόρμπε Βέρτεσεν στο 84' και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν το "εισιτήριο". Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά στο 2ο ημίχρονο, ύστερα από ρίψη αντικειμένων σε προσπάθεια της Αϊντχόφεν να εκτελέσει κόρνερ, με τον διαιτητή να οδηγεί τους παίκτες προσωρινά στα αποδυτήρια.

Το πρόγραμμα των play-offs του Europa Conference League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

17/2

Αϊντχόφεν – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0 (11’ Γκακπό)

Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ 1-0 (20’ Άντερσον)

Φενέρμπαχτσέ – Σλάβια Πράγας 2-3 (58’ Πέλκας, 82’ Καντίογλου-45’ Τραορέ, 62’ Ντόρλεϊ, 64’ Λινγκρ)

Ραπίντ Βιέννης – Φίτεσε 2-1 (1’ Ντρούιφ, 15’ Γκρουλ-74’)

Μαρσέιγ – Καραμπάγκ 3-1 (41’, 44’ Μίλικ, 92' Παγιέ-85’ Καντί)

Σέλτικ – Μπόντο Γκλιμτ 1-3 (79’ Μαντα-7’ Έσπεγιορντ, 55’ Πελεγκρίνο, 81’ Βέτλεσεν)

Λέστερ – Ράντερς 4-1 (23’ Εμντιντί, 49’ Μπαρνς, 55’ Ντάκα, 74’ Ντούσμπερι-45’ Χάμερσοζ)

Σπάρτα Πράγας – Παρτιζάν 0-1 (78’ Μένιγκ).

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.45: 

Καραμπάγκ – Μαρσέιγ 0-(12΄Γκέιγ, 77΄Γκεντουζί, 90+2' Ντε Λα Φουέντε)(1-3)

Ράντερς – Λέστερ 1-3 (84΄ Όντεϊ – 2΄Μπαρνς,  70’, 74’ Μάντισον) (1-4)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αϊντχόφεν 1-1 (90+1΄Σαμπορίτ – 84΄Φέρτεσεν) (0-1)

Μπόντο Γκλιμτ – Σέλτικ 2-0 (9΄Σολμπάκεν, 69΄Βέτλεσεν) (3-1)

Παρτιζάν – Σπάρτα Πράγας 2-1 (7’, 24’ Γκόμες – 86’ Χλόζεκ) (1-0)


22.00: 

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ 2-1 (5-3 στα πέναλτι) (20΄Ζίβκοβιτς, 26΄Βιερίνια – 80΄Χεγκ) (0-1)

Σλάβια Πράγας – Φενέρμπαχτσέ 3-2 (19΄Σραντς, 27΄/63΄Σορ – 39΄Γιάντας, 90΄Μπερίσα) (3-2)

Φίτεσε – Ραπίντ Βιέννης 2-0 (3΄Γκρμπιτς, 19΄Μπέρο) (1-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου