Η πιο μαγική βραδιά στην ιστορία του NBA, γράφτηκε στο Κλίβελαντ. Εκεί που τιμήθηκαν οι 76 κορυφαίοι στην ιστορία της Λίγκας, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (30 πόντοι), εκεί που ο (MVP) Στεφ Κάρι έβαλε ΔΕΚΑΕΞΙ τρίποντα, εκεί που το μπάσκετ αποθεώθηκε όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του σε παγκόσμιο επίπεδο, εκεί που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε το τελικό 163-160 μέσα σε αποθέωση.
Το 71ο All-Star Game, στα 75 χρόνια της Λίγκας, ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο event για το παγκόσμιο μπάσκετ. Με τους θρύλους του αθλήματος στο Κλίβελαντ, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να γνωρίζει την αποθέωση και την ατμόσφαιρα να ουρλιάζει "γύρνα στο σπίτι σου", με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο έκτο All-Star Game, στο όγδοο All-Star Weekend, αλλά στο πρώτο του ως πρωταθλητής, με τον κόσμο της πόλης να ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και να μετατρέπει τους (πολλούς) βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν σε μία υπέροχη γιορτή.
Και ήταν όλοι εδώ. Σχεδόν όλοι για την ακρίβεια, ελάχιστες ήταν οι απουσίες. Απο τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, μέχρι τον Σακίλ Ο' Νιλ, τον Ντιρκ Νοβίτσκι, τον Ντένις Ρόντμαν, τον Κέβιν ΜακΧέιλ, τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, τον Χακίμ Ολάζουον και από τους πιο διάσημους celebrities της χώρας, τραγουδιστές, ηθοποιούς, αθλητές, μέχρι την Βανέσα Μπράιαντ και τον Σπάικ Λι και την Μέρι Τζέι Μπλάιτζ και φυσικά τον Μάικλ Τζόρνταν που ενώ όλοι έλεγαν ότι δεν βρίσκεται στην πόλη, εμφανίστηκε και παρουσιάστηκε τελευταίος. Για όσους αγαπούν το μπάσκετ, αυτή ήταν η τέλεια βραδιά...
Το ματς; Ποιο ματς θα πει κάποιος... Μικρή σημασία είχε το ματς μετά από αυτό που συνέβη στο ημίχρονο. Μετά από την τιμή στους 76 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Λίγκας. Αυτή η τελετή ήταν όλο το All-Star Weekend, αυτή η τελετή ήταν κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια, παρά μόνο με εικόνες. Κι εκεί, ανάμεσα στα ιερά τέρατα του αθλήματος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα τεράστιο, γιγαντιαίο χαμόγελο, να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι στα 27 του συνυπήρχε με όλους αυτούς τους θρύλους...
Και ο αγώνας, πάντως, είχε γεγονότα να προσφέρει. Στο όγδοο All-Star Game της καριέρας του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε τους γύρω του να απολαύσουν την βραδιά, έπαιξε για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, έπαιξε για τον Στεφ Κάρι που τάραξε τα διχτάκια με 50 πόντους και ΔΕΚΑΕΞΙ τρίποντά, κερδίζοντας το βραβείο του MVP, αλλά όποτε είχε την ευκαιρία, επιτέθηκε στο καλάθι και γέμισε τη στατιστική του (30 πόντοι, 15/18 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ σε 26:40). Και φυσικά έπαιξε άμυνες, έκανε φάουλ, σταμάτησε αιφνιδιασμό τρεις εναντίον ενός (!) και γενικώς αντιμετώπισε με σοβαρότητα το ματς, όπως άλλωστε κάνει πάντα σε αυτά τα εννέα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας.
ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ MVP!
Ο απίθανος Στεφ Κάρι αναδείχθηκε πανάξια MVP του All Star Game 2022 στην νίκη της Team LeBron με 163-160 επί της Team Durant, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 50 πόντους και 16 τρίποντα, με την τελευταία επίδοση να αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.
Ο Κάρι ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 50 πόντους με 16/27 τρίποντα, 1/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 5 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής.
Τα 16 τρίποντα στα οποία ευστόχησε ο Κάρι είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία των All Star Game, με τον σταρ των Γουόριορς να συντρίβει το ρεκόρ του Πολ Τζορτζ (9 τρίποντα από το 2016). Ρεκόρ είναι επίσης τα 8 εύστοχα τρίποντα που σημείωσε στο πρώτο (αλλά και στο... δεύτερο) ημίχρονο.
Στο τέλος της βραδιάς, είδαμε και ντέρμπι, με το target score των 163 ποντων να δίνει μια άγρια ομορφιά στον αγώνα. Ο Γιάννης ισοφάρισε στο 155-155, παίζοντας με αποφασιστικότητα, αφού προηγουμένως είχε κάνει θραύση στην άμυνα, αυτός έγραψε το 157-155 με χορευτική κίνηση απέναντι στον Εμπίντ, αυτός έδωσε την ασίστ στον ΛεΜπρόν Τζέιμς για το 159-155, αυτός καθάριζε τα ριμπάουντ, αυτός έκοβε τα σουτ των αντιπάλων του, αυτός έβαλε τις βάσεις της νίκης την οποία υπέγραψε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (163-160) με ένα απίθανης δυσκολίας μακρινό δίποντο μέσα σε αποθέωση.
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 47-45, 93-94, 138-139, 163-160.
TEAM LEBRON (Μόντι Γουίλιαμς): Αντετοκούνμπο 30 (12 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζέιμς 24 (2/11 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ΝτεΡόζαν 10 (5 ασίστ), Γιόκιτς 10 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Κάρι 50 (16/27 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 λάθη), Μπάτλερ 2, Άλεν 10 (9 ριμπάουντ), Πολ, Ντόντσιτς 8 (2), Γκάρλαντ 13 (3), ΒανΒλίτ 6 (2).
TEAM DURANT (Έρικ Σπόλστρα): Γουίγκινς 10 (2), Τέιτουμ 8 (5 ασίστ), Εμπίντ 36 (5 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Γιανγκ 13 (3/9 τρίποντα, 10 ασίστ), Μοράντ 6, Μίντλετον 5 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γκομπέρ 6 (6 ριμπάουντ), Τάουνς 9 (1), ΛαΒίν 12 (2), Μπούκε 20 (2/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μάρεϊ 17 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπολ 18 (4).
Τα ομαδικά στατιστικά της Team LeBron: 40/57 δίποντα, 27/62 τρίποντα, 2/2 βολές, 48 ριμπάουντ, 40 ασίστ, 13 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 16 λάθη.
Τα ομαδικά στατιστικά της Team Durant: 45/63 δίποντα, 21/59 τρίποντα, 7/7 βολές, 50 ριμπάουντ, 41 ασίστ, 11 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 14 λάθη.
Τρομερός ο Καρλ-Άντονι Τάουνς των Γουλβς, κατέκτησε τον διαγωνισμό τριπόντων, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ πόντων στην ιστορία των τελικών με 29 πόντους.
Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς είναι ο καλύτερος σουτέρ του NBA για ένα βράδυ. Ο σταρ των Γουλβς κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό τριπόντων, νικώντας στον τελικό τους εξαιρετικούς Τρέι Γιανγκ (Χοκς) και Λιουκ Κενάρντ (Κλίπερς).
Ο Τάουνς σημείωσε 22 πόντους στον πρώτο γύρο και στην συνέχεια μπήκε με φόρα στον τελικό, σημειώνοντας 29 πόντους (ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού σε τελικό του διαγωνισμού τριπόντων). Οι Γιανγκ και Κενάρντ πάλεψαν στον τελικό, ωστόσο αμφότεροι έμειναν στην - εξαιρετική επίδοση - των 26 πόντων.
Ο Κενάρντ είχε την καλύτερη επίδοση στον πρώτο γύρο με 28 πόντους, με τους Γιανγκ και Τάουνς να ακολουθούν με 22 πόντους, ενώ ο Πάτι Μιλς έμεινε εκτός τελικού τελευταία στιγμή με 21 πόντους. Απογοήτευσαν οι Ζακ ΛαΒίν και Ντέσμοντ Μπέιν.
Στον τελικό, ο Τάουνς ξεκίνησε πρώτος και έθεσε (πολύ) ψηλά τον πήχη, με τους Γιανγκ και Κενάρντ να μην καταφέρνουν να φτάσουν την επίδοση των 26 πόντων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Πρώτος γύρος:
Ντέσμοντ Μπέιν: 16 πόντοι
Σι Τζέι ΜακΚόλουμ 19 πόντοι
Λιουκ Κενάρντ: 28 πόντοι
Ζακ ΛαΒίν: 14 πόντοι
Πάτι Μιλς: 21 πόντοι
Καρλ-Άντονι Τάουνς: 22 πόντοι
Φρεμτ ΒανΒλίτ: 16 πόντοι
Τρέι Γιανγκ: 22 πόντοι
Τελικός:
Καρλ-Άντονι Τάουνς: 29 πόντοι
Τρέι Γιανγκ: 26 πόντοι
Λιουκ Κενάρντ: 26 πόντοι
Οι Cavs των Γκάρλαντ, Μόμπλεϊ και Άλεν κατέκτησαν το Skills Challenge έπειτα από θρίλερ. Ένα σουτ μακριά από τον τελικό βρέθηκαν οι Antetokounmpos των Γιάννη, Θανάση και Άλεξ Αντετοκούνμπο.
Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πάλεψαν. Βρέθηκαν ένα σουτ μακριά από τον τελικό του Skills Challenge. Τελικά όμως ήταν οι γηπεδούχοι Cavs που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πρώτο διαγωνισμό του All Star Weekend 2022 του Κλίβελαντ.
Η τριάδα των Ντάριους Γκάρλαντ, Έβαν Μόμπλεϊ και Τζάρετ Άλεν αποδείχθηκε καλύτερη από τους Rooks (Γκίντι, Κάνινγκνχαμ, Μπαρνς) και Antetokounmpos, κατακτώντας πανάξια το τρόπαιο.
Πρώτος γύρος - Σουτ:
Οι "Rooks" ήταν αυτή που έκαναν την αρχή. Ο Τζος Γκίντι για τους "Rooks" ξεκίνησε με 16 πόντους στα 30 δευτερόλεπτα που είχε διαθέσιμα, με τον Κέιντ Κάνινγκχαμ να προσθέτει 10 πόντους και τον Σκότι Μπαρνς 6 πόντους, άρα συνολικά 32 πόντους.
Ακολούθως την σειρά πήραν οι Antetokounmpos, με τον Γιάννη και τον Άλεξ να σκοράρουν από 8 πόντους και τον Θανάση 4 πόντους, δηλαδή συνολικά 20 πόντους.
Τρίτοι διαγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι Cavs. Ο Τζάρετ Άλεν σημείωσε 5 πόντους, ο Έβαν Μόμπλεϊ πρόσθεσε 18 πόντους και ο Ντάριους Γκάρλαντ 24 πόντους, άρα συνολικά 47 πόντους.
Ο πρώτος γύρος κατέληξε έτσι στους Cavs, που πήραν 100 πόντους.
Δεύτερος γύρος - Πάσα:
Στον δεύτερο γύρο πρώτοι ξεκίνησαν ξανά οι "Rooks", με την τριάδα των Μπαρνς, Γκίντι, Κάνινγκχαμ να σημειώνει 88 πόντους.
Οι Antetokounmpos πήραν τότε την σκυτάλη, σημειώνοντας και αυτοί 88 πόντους.
Οι Cavs αγωνίστηκαν ξανά τρίτοι και σημείωσαν 74 πόντους.
Ο δεύτερος γύρος κατέληξε στην ισοβαθμία στα αδέλφια Αντετοκούνμπο, που πήραν τους 100 πόντους.
Τρίτος γύρος - Team Relay (Σουτ και πάσα):
Οι Rooks ξεκίνησαν δυναμικά τελειώνοντας τον γύρο τους σε 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα.
Οι Antetokounmpos πήραν την σκυτάλη, αλλά δεν μπόρεσαν να σπάσουν τον χρόνο των Rooks.
Οι Cavs απέτυχαν στην συνέχεια και αυτοί με την σειρά τους να σπάσουν τον χρόνο.
Κάπως έτσι, οι Rooks πήραν τον τρίτο γύρο και μαζί τους 200 πόντους, πανηγυρίζοντας την απευθείας πρόκριση στον τελικό.
Νοκ-άουτ γύρος:
Με τους Cavs και τους Antetokoumpos να αναδεικνύονται ισόπαλοι, χρειάστηκε ο νοκ-άουτ γύρος για να αναδειχθεί ο δεύτερος φιναλίστ, ο οποίος θα προέκυπτε από το ποια ομάδα θα ευστοχούσε σε ένα τρίποντο. Οι Antetokounmpos διάλεξαν τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που αστόχησε στο τρίποντο. Ο Γκάρλαντ ευστόχησε στο δικό του και έτσι στον τελικό προκρίθηκαν οι Cavs.
Τελικός:
Στον τελικό, θα νικούσε η ομάδα που θα ευστοχούσε πιο γρήγορα σε τρίποντο από το κέντρο όταν διαγωνιζόταν. Οι Rooks χρειάστηκαν μόλις 9.9 δευτερόλεπτα. Οι Cavs όμως τα κατάφεραν μόλις στο δεύτερο σουτ τους, με τον Μόμπλεϊ να δίνει την νίκη στην ομάδα του.
Ο Όμπι Τόπιν κατέκτησε την πρώτη θέση στο Dunk Contest, νικώντας στον τελικό τον Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον σε έναν άνευρο διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου κανείς διαγωνιζόμενος δεν μπόρεσε να πάρει έστω ένα 50αρι από τους κριτές.
Ο Όμπι Τόπιν είναι ο νέος βασιλιάς των καρφωμάτων του NBA. Ο φόργουορντ των Νικς κατέκτησε την πρώτη θέση στο Dunk Contest του All Star Weekend 2022, σε έναν από τους πιο άνευρους διαγωνισμούς στην ιστορία του θεσμού. Ο Τόπιν νίκησε στον τελικό του Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, με τους Κόουλ Άντονι και Τζέιλεν Γκριν να συμπληρώνουν τον διαγωνισμό.
Ο πήχης ήταν πολύ ψηλά λόγω τον τρομερών διαγωνισμών του παρελθόντος, αλλά δυστυχώς οι 4 διαγωνιζόμενοι πέρασαν... από κάτω του, αφού ο διαγωνισμός σημαδεύτηκε από πολλά άστοχα καρφώματα και ανολοκλήρωτες προσπάθειες, ενώ δεν δόθηκε ούτε ένα 50αρι (πέντε 10αρια δηλαδή) από τους κριτές.
Στον τελικό ο Τόπιν απλώς... ολοκλήρωσε τα δύο καρφώματά του - ο Τοσκάνο-Άντερσον αστόχησε στο δικό του δεύτερο - και πήρε με άνεση την νίκη, συγκεντρώνοντας 45 και 47 πόντους αντίστοιχα στα δύο καρφώματά του
Πρώτος γύρος:
Κόουλ Άντονι: 40+30=70
Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον: 44+43=87
Όμπι Τόπιν: 44+46=90
Τζέιλεν Γκριν: 38+45=83
Η εξέλιξη του πρώτου γύρου:
Ο Κόουλ Άντονι έκανε την αρχή, καλώντας στο παρκέ μαζί του τον πατέρα του - παλαίμαχο NBAερ και σχολιαστή του NBA on TNT- Κόουλ Άντονι. Φορώντας την φανέλα του πατέρα του από την εποχή που αγωνιζόταν στους Νικς, φόρεσε παπούτσια... timberland και τοποθέτησε τον πατέρα του κάτω από το καλάθι να κρατάει την μπάλα. Τότε πήρε φόρα, άρπαξε την μπάλα από το χέρι του πατέρα του και έκανε κάρφωμα ανεμόμυλο (με την τρίτη προσπάθεια), συγκεντρώνοντας 40 πόντους.
Ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον τότε ακολούθησε. Τοποθέτησε τον - συμπαίκτη του στους Γουόριορς - Άντριου Γουίγκινς κάτω από το καλάθι και πέρασε από πάνω του για να καρφώσει, κάνοντας κάτι σαν ανεμόμυλο, συγκεντρώνοντας 44 πόντους.
Τρίτος μπήκε στον... χορό ο Όμπι Τόπιν, τοποθέτησε τον DJ Κάλεντ κάτω από το καλάθι και πέρασε από πάνω του για να καρφώσει, περνώντας την μπάλα πίσω από την πλάτη του πριν καρφώσει, πετυχαίνοντας το κάρφωμα με την τρίτη προσπάθεια, συγκεντρώνοντας 44 πόντους.
Ο Τζέιλεν Γκριν μπήκε τέταρτος. Πήρε φόρα από την βασική γραμμή και αρχικά ηθελε να λάβει πάσα από το πλαϊνό μέρος του ταμπλό πριν καρφώσει. Έπειτα από 5 αποτυχημένες προσπάθειες, άλλαξε πλάνο και έλαβε πάσα ενώ πήδηξε ψηλά και κάρφωσε με ανεμόμυλο με τα δύο χέρια, λαμβάνοντας 38 πόντους.
Έχοντας την χαμηλότερη βαθμολογία στο πρώτο κάρφωμα, ο Γκριν ξεκίνησε πρώτος την δεύτερη προσπάθειά του και έκανε κάρφωμα 360 μοιρών περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του, συγκεντρώνοντας 45 πόντους.
Ο Άντονι ακολούθησε, πέταξε την μπάλα από το τρίποντο και την άφησε να σκάσει στο παρκέ και θέλησε να την πιάσει και να κάνει στροφή 360 μοιρών πριν καρφώσει, ωστόσο απέτυχε και στις 3 προσπάθειές του, με αποτέλεσμα να πάρει 30 πόντους.
Ο Τοσκάνο-Άντερσον επέλεξε για το δεύτερο κάρφωμά του να κάνει στροφή 360 μοιρών με ανεμόμυλο, κάτι που κατάφερε με την δεύτερη προσπάθειά του, συγκεντρώνοντας 43 πόντους.
Ο Τόπιν μπήκε τελευταίος για την δεύτερη προσπάθειά του, πέταξε την μπάλα στο ταμπλό, πήδηξε ψηλά, την πέρασε κάτω από τα πόδια του και κάρφωσε ανάποδα στο καλάθι, συγκεντρώνοντας 46 πόντους, περνώντας στον τελικό μαζί με τον Τοσκάνο-Άντερσον.
Τελικός:
Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον: 39+30
Όμπι Τόπιν: 45+47=92
Η εξέλιξη του τελικού:
Ο Τοσκάνο-Άντερσον ξεκίνησε στον τελικό, έχοντας ως στόχο να κάνει κάρφωμα-ανεμόμυλο βάζοντας το χέρι του μέσα στην στεφάνη μέχρι τον αγκώνα. Δεν κατάφερε όμως να πηδήξει αρκετά ψηλά, κάνοντας ένα απλό κάρφωμα ανεμόμυλο, συγκεντρώνοντας 39 πόντους..
Ο Τόπιν ακολούθησε, αστοχώντας στις δύο πρώτες προσπάθειές του. Στην τρίτη προσπάθειά του πέταξε την μπάλα στο ταμπλό, την υποδέχθηκε και την πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του πριν καρφώσει, συγκεντρώνοντας 45 πόντους.
Στην δεύτερη προσπάθειά του ο Τοσκάνο-Άντερσον φόρεσε την φανέλα του (δις νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων) Τζέισον Ρίτσαρντσον και θέλησε να ξεκινήσει την προσπάθειά του εκτός γηπέδου, πέταξε την μπάλα και την άφησε να σκάσει και πήδηξε, προσπάθησε να την περάσει ανάμεσα από τα πόδια του και να καρφώσει. Αστόχησε όμως και στις 3 προσπάθειές του, με αποτέλεσμα να πάρει μόλις 30 πόντους.
Στο τελευταίο κάρφωμά του, ο Τόπιν πήρε φόρα, πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του, την χτύπησε στο ταμπλό και κατόπιν κάρφωσε, συγκεντρώνοντας 47 πόντους, κατακτώντας την πρώτη θέση.
Rising Stars Challenge!
Τρεις αγώνες κι ένα Clutch Challenge περιελάμβανε το ανανεωμένο Rising Stars Challenge, που άνοιξε το πρόγραμμα του 2022 NBA Rising Stars Challenge στο Κλίβελαντ. Η ομάδα του Ρικ Μπάρι, η ομάδα των... ντόπιων Οκόρο - Μόμπλι, ήταν αυτή που πήρε το τρόπαιο.
Το φετινό Rising Stars Challenge δεν θύμιζε σε τίποτα όσα είχαμε δει μέχρι πέρυσι. Το παιχνίδι μεταξύ πρωτοετών και δευτεροετών μετατράπηκε σε ένα μικρό Final Four στο NBA All-Star Weekend 2022, με τέσσερις μεικτές ομάδες να παλεύουν σε δύο ημιτελικούς και τις Team Isiah- Team Barry να παλεύουν στον τελικό με την δεύτερη να παίρνει την νίκη και το τρόπαιο και το κοινό να αποθεώνει τους Άιζακ Οκόρο - Ίβαν Μόμπλι που αγωνίζονται στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Προηγουμένος ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον των Κινγκς κι ο Ντέσμοντ Μπέιν των Γκρίζλις κέρδισαν στο Clutch Challenge, ένα παιχνίδι ζευγαριών με σουτ από σημεία που στο παρελθόν γράφτηκε ιστορία, όπως το corner-three του Ρέι Άλεν στους τελικούς Χιτ - Σπερς. Οι Ταϊρίς Μάξι - Σκότι Μπαρνς, αντίθετα, έκαναν ένα ολόκληρο γήπεδο να κλαίει από τα γέλια με την αναποτελεσματικότητά τους.
Στον πρώτο αγώνα, η ομάδα του Αϊζάια Τόμας επικράτησε με 50-49 εκείνης του Τζέιμς Γουόρδι, χάρη σε βολές του Ντέσμοντ Μπέιν των Μέμφις Γκρίζιλις. Προηγουμένως ο Τζέιλεν Σαγκς είχε πετάξει στα σκουπίδια βολή νίκης-πρόκρισης και στο φινάλε οι προσπάθειες των Ταϊρίς Μάξι - Άντονι Κόουλ να "χαλάσουν" το μυαλό του Μπέιν δεν είχαν αποτέλεσμα.
TEAM ISIAH: Μπέιν 10 (2), Μπέι 16 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Στούαρτ 10 (6 ριμπαουντ), Έντουαρντς 4, Χαλιμπάρτον 2 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Χάρντι 2, Ατσούα 6.
TEAM WORTHY: Γκριν 20 (4), Σαγκς 16 (3), Γκίντι 2 (9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μάξι, Άντονι 4, Τζόυνς 3 (1), Μποτσάμπ 4.
Στο δεύτερο ματς, ο ενθουσιασμός του κόσμου για τους Άιζακ Οκόρο - Ίβαν Μόμπλι ήταν μεγάλος και έτσι η Team Barry πήρε τη νίκη απέναντι στην Team Payton (50-48) για να συνεχίσει στον τελικό. Οι δύο νεαροί των Καβαλίερς έκαναν καλή δουλειά, την μπουγάδα όμως την καθάρισε ο Τζέι'Σον Τέιτ με καλάθι που έριξε την ομάδα του Γκάρι Πέιτον στο καναβάτσο.
TEAM BARRY: Τέιτ 7 (1), Βάγκνερ 3, Μόμπλι 13 (6/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Οκόρο 6, Κάνινχαμ 13 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντάνιελς 4, Σενγκούν 4.
TEAM PAYTON: Μπολ 8 (1), Μπαρνς 9, ΜακΝτάνιελς 12 (2), Ντοσούνμου 5 (1), Χάιλαντ 10 (2), Κουμίνγκα 2, Χέντερσον.
Στον τελικό, η ομάδα του Αϊζάια Τόμας βρέθηκε στο +6 (18-12) και χρειαζόταν επτά πόντους για να νικήσει, όμως η ομάδα του Ρικ Μπάρι έτρεξε ένα 8-0 με τους Σενγκούν - Τέιτ των Ρόκετς, πέρασε μπροστά και με τρίποντο του Κάνινχαμ και βολή του Βάγκνερ πήρε την νίκη (25-20) και μαζί το τρόπαιο μίας όμορφης βραδιάς με περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με τον κλασικό αγώνα που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια.
TEAM BARRY: Ντάνιελς 4, Βάγκνερ 3, Μόμπλι 5 (1), Οκόρο, Κάνινχαμ 5 (1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τέιτ 5, Σενγκούν 3 (1).
TEAM ISIAH: Ατσούα 12 (2), Στούαρτ, Μπέιν 3 (1), Μπέι 5 (1), Χαλιμπάρτον, Χάρντι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου