Τελευταία Νέα

28/10/23

9η Aγωνιστική της Super League 1: Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 5-0

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στη Λεωφόρο κόντρα στον Πανσερραϊκό και με τον Σπόραρ να έχει δύο γκολ και μια ασίστ κέρδισε 5-0 έχοντας εύκολο έργο ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο. 

Τρίτη πεντάρα για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν με το τριφύλλι να επικρατεί 5-0 του Πανσερραϊκού στη Λεωφόρο και να στήνει ένα πάρτι από το πρώτο λεπτό, όπου σκόραρε ο Σπόραρ, μέχρι και το 90+4'.

Το τριφύλλι είχε αρκετά καλό πρόσωπο, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνοβιτς, είδε τον Σλοβένο φορ να έχει δύο γκολ και μια ασίστ ενώ το έργο του Πανσερραϊκού έγινε πιο δύσκολο από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ουντρεαόγκο στο 40' της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι εκτός των γκολ είχαν και τρία δοκάρια, δύο με τους Βέρμπιτς, και ένα με τον Μαντσίνι ενώ το ματς στιγματίστηκε και από την αψιμαχία των Μλαντένοβιτς - Αράο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Γιοβάνοβιτς με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου να περνάει το μήνυμα προς όλους καθώς έκανε και τους δύο αλλαγή.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή βρέθηκε στο +4 και θα περιμένει τη Δευτέρα (29/10) να δει τι θα συμβούν στα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, ΟΦΗ - Ολυμπιακός και πόσο κερδισμένος θα βγει απ' την 9η αγωνιστική.

Γκολ στα 46'' με τον Σπόραρ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ρεν καθώς στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιλένα, Βέρμπιτς και Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μόλις 46'' μετά την σέντρα με τον Ρούμπεν Πέρεθ να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου, γύρισε, είδε την κίνηση του Σπόραρ ανάμεσα στα δύο στόπερ, του πέρασε τη μπάλα και ο Σλοβένος με σουτ στο σκάσιμο νίκησε τον Χόβαν και έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι με το καλημέρα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 8' όταν μετά από ωραία επίθεση από τα δεξιά ο Άλεκσιτε έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Λοντίγκιν με το πόδι απομάκρυνε τη μπάλα.

Το τριφύλλι βρήκε και δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα με τους φιλοξενούμενους να είναι άτυχοι στη συγκεκριμένη φάση. Ο Παλάσιος έκανε την κίνηση από τα δεξιά και την παράλληλη μπαλιά προς τον Βέρμπιτς, ο Δεληγιαννίδης προσπάθησε να κόψει τη μπάλα, αλλά την έστειλε στην πλάτη του Χόβαν και από εκεί αυτή πήγε στα δίχτυα του Πανσερραϊκού για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Ο Πανσερραϊκός που κατέβηκε στη Λεωφόρο για να παίξει ποδόσφαιρο θα μπορούσε να μειώσει το σκορ στο 15' όταν ο Άλεκσιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το πλάσε με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Λοντίγκιν.

Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, αποβολή για τον Πανσερραϊκό!

Στο 43' ο Σπόραρ δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Μπέργκστρομ να τον ανατρέπει και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σλοβένος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ουνετραογκό κράτησε από πίσω τον Σπόραρ, είχε ήδη κίτρινη κάρτα, και ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Δύο δοκάρια ο Βέρμπιτς!

Ο Βέρμπιτς μετά από μια λογομαχία που είχαν οι Μλαντένοβιτς - Αράο πριν την εκτέλεση του φάουλ ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη.

Ο Σλοβένος πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος αλλά την είδε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Χόβαν. Ο ίδιος έγινε αποδέκτης της μπάλας και δέχτηκε ξανά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε η μπάλα βρήκε στο τείχος, ο Βραζιλιάνος την έδωσε ξανά στον Βέρμπιτς που έκανε ξανά το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Χόβαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά.

Σκόραρε στην πρώτη του τελική στο δεύτερο.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει και τέταρτο γκολ, στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Στο 58' της αναμέτρησης ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας με πλάτη στην εστία μέσα στην περιοχή. Δεν προσπάθησε να γυρίσει αλλά είδε την κίνηση του Τσέριν του πέρασε τη μπάλα και ο συμπατριώτης του πλάσαρε για το 4-0 του τριφυλλιού.

Ο Πανσερραϊκός με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσε να έχει την εικόνα του πρώτου μέρους και φυσικά να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν.

Το τριφύλλι συνέχισε να ψάχνει και άλλα γκολ με τους παίκτες που δεν είχαν σκοράρει ή είχαν περάσει ως αλλαγή όπως ο Παλάσιος και ο Μαντσίνι. Στο 67' ο Παλάσιος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Χόβαν να διώχνει με το πόδι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χόβαν, το τρίτο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στο ματς τον Μασαρίποφ που έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Παναθηναϊκό και αυτός στο 73' απείλησε με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Λοντίγκιν.

Βρήκε το γκολ που έψαχνε ο Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στο 5-0 τον δείκτη του σκορ στο 77' όταν ο Βαγιαννίδης έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά κα την παράλληλη μπαλιά, ο Παλάσιος έκανε το τσαφ, η μπάλα έφτασε απέναντι στα αριστερά όπου ο Μαντσίνι έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε το σουτ και νίκησε τον Χόβαν.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, στο 87' ο Παναθηναϊκός βρήκε και ένα έκτο γκολ, με παρόμοιο τρόπο, και σκόρερ πάλι τον Μαντσίνι αλλά το τέρμα ακυρώθηκε από τον επόπτη της αναμέτρησης ως οφσάιντ, μια απόφαση που δεν άλλαξε ούτε με τη χρήση του VAR.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης».

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ (71’ Ζέκα), Αράο (46’ Γεντβάι), Μλαντένοβιτς (46’ Βαγιαννίδης), Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (λ.τ. 26’ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59’ Μαντσίνι), Σπόραρ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν- Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Μορέιρα, Δεληγιαννίδης (λ.τ. 84’ Μπαϊροβιτς ) -Στάικος (64’ Θυμιάνης), Ουεντραόγκο, Χατζηστραβός (63’ Μσαρίποφ), Τομάς (63’ Μασκανάκης), Πηλέας, Άλεξιτς (78’ Μούργος).

Σκόρερς: Σπόραρ (1’, 40’), Δεληγιαννίδης (10’ αυτ.), Τσέριν (57’), Μαντσίνι (77’).

Κίτρινες: Βέρμπιτς (51’), Πέρεθ (90+4’) - Ουεντραόγκο (7’, 45’), Χατζηστραβός (38’), Μπέργκστρομ (42’).

Κόκκινη: Ουεντραόγκο (45’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου