Τελευταία Νέα

11/4/24

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των 8 του Europa Conference League!

Η Άστον Βίλα περισσότερο αποτελεσματική έναντι της Λιλ στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και επικράτησε με 2-1 στο "Βίλα Παρκ", για να αποκτήσει ελαφρύ αβαντάζ για την πρόκριση για τους "4" του Conference League. Πλζεν και Φιορεντίνα έμειναν στο 0-0 στην Τσεχία για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε ένα γρήγορο γκολ και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Conference League. Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε, αλλά δεν τελείωσε την Φενέρμπαχτσε. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της τουρκικής ομάδας, έχοντας μάλιστα προηγηθεί με τρία γκολ (Φορτούνης 8', Γιόβετιτς 32', Τσικίνιο 57'). Η Φενέρ απάντησε με τους Τάντιτς (68') και Καχβετσί (74').

Η Άστον Βίλα θεωρείται από τους περισσότερους ως η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και να σηκώσει στο φινάλε της σεζόν το τρόπαιο του Conference League, με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το βράδυ της Πέμπτης (11/04).

Και αυτό γιατί απέναντι σε μία αρκετά δυνατή ομάδα, την - πρωταθλήτρια Γαλλίας πριν μερικά χρόνια- Λιλ, πήρε τη νίκη με 2-1, γεγονός που της επιτρέπει να ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στον γαλλικό βορρά για υπερασπιστεί αυτό το αβαντάζ και να δώσει ραντεβού είτε με τον Ολυμπιακό είτε με την Φενέρμπαχτσε.

Το πρώτο μέρος ήταν απολύτως ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (6-6) και την Λιλ να έχει περισσότερες εύστοχες (4-2), ωστόσο οι βίλανς ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια χαρούμενοι χάρη στη φάση του 13ου λεπτού: με τον Μαγκίν να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Γουότκινς να κάνει το 1-0 με σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Αυτό μάλιστα ήταν το γκολ Νο 25 φέτος για τον Άγγλο διεθνή στράικερ σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα που έχει πετύχει ένας παίκτης της ομάδας του Μπέρμιγχαμ μέσα σε μία σεζόν μετά από το 1995-96 και τον Ντουάιτ Γιορκ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα έμεινε ίδια και απαράλλακτη, με την Λιλ να είναι σκληρό καρύδι αλλά τους "βίλανς" να βρίσκουν ξανά τον τρόπο να την πληγώσουν, με τον Μπέιλι να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μαγκίν να εκτελεί τον Σεβαλιέ με πανέμορφο συρτό αριστερό σουτ στο 56ο λεπτό (2-0).Το γκολ αυτό έδωσε στους γηπεδούχους την δυνατότητα να παίξουν στη συνέχεια με σκοπό να διαχειριστούν το αβαντάζ τους, με την Λιλ να μην παρατάει πάντως το παιχνίδι και να επιβραβεύεται λίγο πριν το φινάλε από στημένη φάση, με τον Ντιακιτέ να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καμπεγιά και να γράφει το τελικό 2-1 που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων.

Πλζεν και Φιορεντίνα δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση κι έμειναν σε ένα δίκαιο 0-0 στην Τσεχία, για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa Conference League.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι έχοντας την μπάλα στα πόδια τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, που παρατάχθηκαν με πέντε άτομα στα μετόπισθεν.

Οι τελικές της "βιόλα" ήταν άστοχες και με κακές προϋποθέσεις, ενώ οι Τσέχοι είχαν μόλις τρεις και δεν απείλησαν πραγματικά την εστία του Πιέτρο Τερατσιάνο.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την επόμενη Πέμπτη στο "Αρτέμιο Φράνκι" και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπριζ - ΠΑΟΚ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 3-2 (8' Φορτούνης, 32' Γιόβετιτς, 57' Σικίνιο / 68' πέν. Τάντιτς, 74' Καχβετζί)
  • Πλζεν - Φιορεντίνα 0-0
  • Άστον Βίλα - Λιλ 2-1 (13' Γουότκινς, 56' Μαγκίν / 84' Ντιακιτέ)
  • Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0 (6' Βέτλεσεν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • 18/04 19:45 Λιλ - Άστον Βίλα (1-2)
  • 18/04 19:45 Φιορεντίνα - Πλζεν (0-0)
  • 18/04 22:00 ΠΑΟΚ - Μπριζ (0-1)
  • 18/04 22:00 Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός (2-3)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • 02/05 Άστον Βίλα ή Λιλ - Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε
  • 02/05 Πλζεν ή Φιορεντίνα - Μπριζ ή ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • 09/05 Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε - Άστον Βίλα ή Λιλ
  • 09/05 Μπριζ ή ΠΑΟΚ - Πλζεν ή Φιορεντίνα

Το πρόγραμμα του τελικού (OPAP Arena):

  • 29/05 22:00 Νικητής 1 - Νικητής 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου