Τελευταία Νέα

31/10/19

5η φάση (Φαση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος: Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1 (1ος Αγώνας).

Με ένα φοβερό γκολ του Χρήστου Τασουλή ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 εκτός έδρας και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν οι Αστέρας και Παναιτωλικός. Οι Αρκάδες, παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0 στα Περιβόλια επί του αξιόμαχου Πλατανιά χάρη σε ένα εκπληκτικό τέρμα του Χρίστου Τασουλή. Στο έτερο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (31/10), ο Παναιτωλικός πέρασε σαν σίφουνας από τη Ρόδο, διασύροντας με 4-0 τον Ιαλυσό.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ.


Ο Πλατανιάς κοίταξε στα μάτια τον Αστέρα, παρουσιάζοντας μία εξαιρετική εικόνα στα Περιβόλια. Οι παίκτες του Γιάννη Τάτση μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 12ο λεπτό, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε σε κόρνερ την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Νιαυραδάκη. Οι Αρκάδες "απάντησαν" άμεσα και συγκεκριμένα στο 13', αλλά ο Μαντζάρης απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Χαουρέγκι. Στο 16ο λεπτό, ο Ματίας Ιγκλέσιας έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Χρίστο Τασουλή να περνάει στη θέση του.
Οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, με τον Νίλι να κάνει μία υπέροχη ατομική προσπάθεια στο 23' και τον Μιχαήλ να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ. Οι Χανιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και είχαν 2-3 καλές στιγμές ακόμη, αλλά δίχως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Μιχαήλ, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσω στημένων φάσεων, αλλά δίχως ευτυχή κατάληξη.


Οι Αρκάδες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεσαν για ένα γκολ και τελικά το βρήκαν στο 51ο λεπτό με τον Χρίστο Τασουλή. Ο 28χρονος αριστερός μπακ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αιφνιδιάζοντας τον Μαντζάρη και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Οι Χανιώτες προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, έψαξαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μιχαήλ, ενώ στο 75΄ο Νίλι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Λουκίνας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-1.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Μαντζάρης, Ραχμάν, Νιαυραδάκης (65' Καραγκούνης), Τσαμούρης, Σάαντο, Μποτσέτι, Παπουτσογιαννόπουλος (65' Ματέους), Λεωνιδόπουλος, Νίλι, Παπαδόπουλος (77' Λουκίνας).
Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Μιχαήλ, Κώτσιρας (76' Ριέρα), Παναγιώτου, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας (16' Τασουλής), Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι (65' Δουβίκας), Χαουρέγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου