Τελευταία Νέα

21/2/21

23η Aγωνιστική Super League 1 : ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0


Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα 4-0 τη Λαμία που παρατάχθηκε χωρίς 14 παίκτες στη σημερινή (21/2) αναμέτρηση. Ο Μιχάλης Γρηγορίου άφησε όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές εκτός – συνολικά 14 απουσίες – και έριξε στη μάχη ακόμα και τον τρίτο τερματοφύλακα (!) παρόλο που η Λαμία δίνει τη μάχη για την παραμονή!

Η Λαμία δίνει τη μάχη για την παραμονή της, ωστόσο στο ματς με τον ΠΑΟΚ αποφάσισε να ρίξει… λευκή πετσέτα πριν καν πάει στη Θεσσαλονίκη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου άφησε όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές εκτός – συνολικά 14 απουσίες – και έριξε στη μάχη ακόμα και τον τρίτο τερματοφύλακα!

O Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε όλως τυχαίως να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον σε αυτό το ματς… Τόσο μεγάλο, που άφησε στην Φθιώτιδα 14 παίκτες και κατέφυγε στην… Κ19 του για να συμπληρώσει. Κυρίως, στη συντριπτική πλειονότητα τους όσοι έμειναν εκτός, μπορούσαν να παίξουν κανονικά στη Θεσσαλονίκη…

Ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι ο Μιχάλης Γρηγορίου «δικαίωσε» πλήρως και τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο οποίος δήλωσε ότι οι άλλοι παίζουν… φιλικά και ο ΠΑΟΚ μόνο τελικούς… Τελικούς με αντιπάλους όπως η Λαμία που κατεβαίνει χωρίς 13 παίκτες. Ή με τον ΟΦΗ που είχε έξω τη μισή ομάδα του ή σε πιο φιλικές έδρες, όπως με τον ΠΑΣ Γιάννινα που… μετακόμισε στο Περιστέρι αντί να υποδεχτεί τον Δικέφαλο στους Ζωσιμάδες…

Είναι προφανές ότι η αναμέτρηση της Τούμπας δεν υπόκειται σε κριτική… Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη τη νίκη και η Λαμία έπαιξε για να παίξει. Μοιραία, η κατάληξη του ματς ήταν αναμενόμενη και γνωστή σε όλους. Άλλο αν ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Ιβάν θα πιάσει δουλειά και θα προσπαθήσει να πείσει για το πως αναμορφώνει ο Πάμπλο τον ΠΑΟΚ και τον μετατρέπει σε μηχανή των γκολ…

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Στο πρώτο ημίχρονο αν και ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, είχε την υπεροχή δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Ένας νέος στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Μπαμπά, κατάφερε να σκοράρει μετά από ασίστ του Τζόλη και να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Οποιαδήποτε άλλη τελική κατέληγε πάνω στα σώματα ή στα χέρια του Κατσικά και αυτός ήταν ο λόγος που το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου.

ΑΣΙΣΤ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ.


Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, το έκανε στο δεύτερο. Με κορυφαίο τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος είχε ασίστ, δοκάρι και γκολ. Αρχικά στο 48' ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Τζόλη ο οποίος με πλασέ στο όριο της περιοχής σκόραρε και έκανε το 2-0. Μια φάση στην οποία ο νεαρός δεν πανηγύρισε όπως θα ήθελε καθώς έδειξε να πονάει στον δεξιό του αστράγαλο.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη καθώς στο 53' ο Ροντρίγκο από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια και πάσα προς τον Ουάρντα ο οποίος σκόραρε για το 3-0 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε η αναμέτρηση.

Ο Γκαρσία έκανε αλλαγές, έριξε στο ματς τους Λάμπρου, Καγκάβα, Σβιντέρσκι, Νινούα, Λύρατζη και έδωσε ανάγκες σε βασικούς ποδοσφαιριστές του με τον ΠΑΟΚ όμως να μην ρίχνει ρυθμούς.

Στο 64' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά το Σουτ του Ζίβκοβιτς βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κατσικά. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Σέρβος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με σουτ με το αριστερό μετά από πάσα του Σβιντέρσκι μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ εν συνεχεία με κύριους εκφραστές των επιθέσεων του τους Σβιντέρσκι και Λάμπρου έφτασε κοντά και σε άλλα γκολ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και πέμπτο τέρμα με το 4-0 να παραμένει έως τη λήξη της αναμέτρησης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Τούμπας.

Διαιτητής: Koυτσιαύτης (Άρτας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς Ζ. – Ροντρίγκο (73’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα – Τσιγγάρας, Σβαμπ (73’ Σβαμπ) – Ουάρντα (62’ Καγκάβα), Ζίβκοβιτς Α., Τζόλης (55’ λ. τρ. Λάμπρου) – Κρμέντσικ (62’ Σφιντέρσκι).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Κατσίκας – Βλάχος, Τζέιμς (53’ λ. τρ. Σαραμαντάς), Βύντρα, Ασίγκμπα – Μπιάρνασον, Μπουλούλης (59’ Γκούγκα), Προβυδάκης, Γκαζαριάν (74’ Νικολόπουλος) – Πίτι (78’ Χατζηστραβός) – Μπα (46’ Βλαχομήτρος).

Σκόρερ18’ Μπάμπα, 48’ Τζόλης, 52’ Ουάρντα, 66’ Άντρια Ζίβκοβιτς.

Κίτρινες: Μπιάρνασον, Σβαμπ, Γκούγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου