Τελευταία Νέα

22/9/21

3η Aγωνιστική Super League 1 : Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2

Με όργια ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-2 επί του Παναιτωλικού με γκολ στο 80' σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Αγρινίου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών για να πάρει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.Oι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 15 τελικές εκ των οποίων οι τρεις στην εστία την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε 8 τελικές, οι έξι στην εστία! Υποψία για χέρι του Σφιντέρσκι στο 1-2, «φωνάζει» για πέναλτι με τον Καρέλη στο τέλος ο Παναιτωλικός.

Ένας κάκιστος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο Αγρίνιο και κινδύνεψε ακόμη και με ήττα από τον Παναιτωλικό, αλλά είχε…Φωτιά. Ο διαιτητής του συνδέσμου Πέλλας που την Κυριακή τα έκανε μαντάρα στο «Γεντί Κουλέ», σήμερα ήταν στο VAR και τα έβλεπε όλα ασπρόμαυρα. Ετσι ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τη νίκη με 2-1 και συνάμα ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Πολλά παράπονα από τον Αναστασίου που στο πρώτο ημίχρονο έφυγε εξαλλος για τα αποδυτήρια πριν σφυρίξει ο διαιτητής, με τα «καναρίνια» να διαμαρτύρονται κυρίως για χέρι του Σφιντέρσκι στο 1-2 και πέναλτι πάνω στο Καρέλη λίγο πριν το φινάλε του ματς.

Τρεις μέρες μετά τον Αστέρα που έκανε ότι δεν είχε κάνει καμία ελληνική ομάδα στο δικέφαλο ήρθε ο Παναιτωλικός να απειλήσει ακόμα περισσότερο τους Θεσσαλονικείς, να φτιάξει σωρεία χαμένων ευκαιριών και να δικαιούται κάτι καλύτερο από το τελικό 1-2 στο Αγρίνιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 15 τελικές εκ των οποίων οι τρεις στην εστία την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε 8 τελικές, οι έξι στην εστία!

Το μόνο που έχουν ως δικαιολογία οι φιλοξενούμενοι είναι η κούραση από τα συνεχή ταξίδια σε Γιβραλτάρ, Τρίπολη και Αγρίνιο μέσα σε λίγες μέρες και για αυτό και κρατάνε απ' ένα ακόμα παιχνίδι μετά απ' αυτό με τον Αστέρα το τρίποντο αλλά και την εμφάνιση των Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα, η μια εξ αυτών αναγκαστική καθώς ο Βιεϊρίνια ήταν τραυματίας. Συγκεκριμένα θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Τέιλορ, Ντόουγκλας και Άκπομ αντί του Πορτογάλου και των Μπίσεσβαρ - Σβιντέρσκι. Από την πλευρά του και ο Γιάννης Αναστασίου έκανε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου.

Σκόρερ οι δύο μεταγραφές.

Ο ΠΑΟΚ είχε ως σκόρερ στην αναμέτρηση δύο μεταγραφές του. Ο Σίντκλεϊ στο 80' πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε μια φάση που έφτιαξε ουσιαστικά ο ίδιος και τελείωσε με υπέροχο σουτ με το ανάποδο πόδι, το δεξί. Συγκεκριμένα στο 80' έδωσε την πάσα στον Μπίσεσβαρ και δεν αρκέστηκε σε αυτή αλλά έκανε κίνηση προς την περιοχή με αποτέλεσμα να πάρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και να σουτάρει για να νικήσει τον Ροντρίγκες για το 2-1.

Το 1-0 για τους φιλοξενούμενους το είχε διαμορφώσει ο Μιτρίτσα στο πρώτο μέρος του αγώνα όταν ο Ρουμάνος έκανε την κίνηση σε μια βαθιά μπαλιά του Αουγκούστο και πήρε την κεφαλιά με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να χτίσει σε αυτό το γκολ. Ναι μεν έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Τέιλορ αλλά εν συνεχεία έδωσε την υπεροχή στον Παναιτωλικό που τον πίεσε αφάνταστα και τον απείλησε όσο καμία άλλη ομάδα έως τώρα στη Super League.

Άξιζε κάτι καλύτερο ο Παναιτωλικός.

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Έπαιξε ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε πίσω και επιχείρησε να επιτεθεί τόσο απ' τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες. Απείλησε την εστία του Πασχαλάκη, είχε δοκάρι στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Μάρσεϊ και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών ο ΠΑΟΚ χωρίς να μπορεί να απειλήσει κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης. Ο Σφιντέρσκι έστρωσε στον Σίντκλεϊ σε μία φάση που ενδέχεται ο Πολωνός να έχει χρησιμοποιήσει και το χέρι του, με τον δεύτερο να σκοράρει για το 1-2 με σουτ. Δύο λεπτά πριν τα 90′ ο Παναιτωλικός άγγιξε το 2-2 αλλά ο Πασχαλάκης έκανε τεράστια επέμβαση στην προβολή του Καρέλη από κοντά.Ο Έλληνας επιθετικός του Παναιτωλικού προσπάθησε να πάρε το ριμπάουντ για να σκοράρει αλλά φάνηκε να ανατρέπεται, με τον Κουμπαράκη πάντως να δίνει επιθετικό φάουλ και το VAR να συμφωνεί.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Παναιτωλικού.

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-3-3): Ροντρίγκεζ – Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους (85' Μάλης), Χουχούμης – Φλόρες (69’ Βαρόνε), Τσιγγάρας (85' Καρέλης), Ντίας – Ντουάρτε (81' Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ (46’ Μεντόσα), Βέργος.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Σβαμπ (71’ Εσίτι), Κούρτιτς – Μουργκ (63’ Ζίβκοβιτς Α.), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μιτρίτσα (63’ Μπίσεσβαρ) – Άκπομ (71’ Σφιντέρσκι).

Σκόρερ: 59’ Ντίας - 32’ Μιτρίτσα, 80' Σίντκλεϊ.

Κίτρινες: Κορνέλιους, Κούρτιτς, Μιτρίτσα, Φλόρες, Αουγκούστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου